Monday 29 December 2014

The skincare tag

Am scris acest articol cu câteva zile înainte de Crăciun, dar nu am apucat să-l mai public. Avea o altă introducere atunci care, evident, nu se mai potrivește. Crăciunul a trecut, vlogmas-ul s-a terminat, așa că ușor, ușor voi reîncepe să public articole cât mai diverse. Am câteva în plan care necesită mai multă muncă și sper să mă apuc de ele cât de curând. Plus o schimbare de look despre care de abia aștept să vă vorbesc. :)

Pentru că în ultimul timp  vlogmas-ul mi-a ocupat tot timpul,  nu am mai apucat să public și alt gen de articole iar acest lucru nu prea mi-a plăcut. Așa că atunci când am văzut la Miha Ella pe blog acest tag m-am gândit că e cel mai bun subiect de articol pe care l-aș putea aborda pentru a reintra în ritmul blogging-ului. Sper să vă placă și de ce nu, să vă inspire.



1. Descrie rutina ta de îngrijire a tenului în 5 cuvinte: demachiere, curățare, acid salicilic, hidratare. A trebuit să menționez acidul salicilic pentru ca e un ingredient foarte important în rutina mea de îngrijire a tenului.

2. Care este tipul tău de ten? Am tenul  gras cu pori foarte dilatați.

3. Cel mai bun inamic împotriva coșurilor? Cu siguranță acidul salicilic. Nu o să mă satur niciodată să vorbesc despre el. De când am început să folosesc produse care îl conțin tenul meu s-a schimbat complet. Nu am mai avut niciun episod acneic, coșurile îmi apar extrem de rar, iar de punctele negre nici nu mai poate fi vorba.

4. Care este produsul tău preferat pentru îngrijirea tenului? Garnier Pure Active Exfo-Brusher Wash. Sau ”Garnier cu periuță”, cum îmi mai place mie să-l alint. Bineînțeles, conține acid salicilic, iar perii periuței exfoliază foarte bine tenul și îmi curăță în profunzime porii.

5. Șervețele demachiante: da sau nu?
Nu sunt total împotriva lor. Însă le folosesc extrem de rar, în special când am foarte puțin machiaj aplicat sau deloc.

6. Toner: da sau nu? Sinceră să fiu, nu simt nicio diferență atunci când folosesc un toner spre deosebire de perioadele în care nu folosesc. Deocamdată în rutina mea nu se mai regăsește un astfel de produs, dar nu exclud ideea de a mai folosi un astfel de produs în viitor.

7. Produse high-end pentru ten sau produse high-end pentru machiaj? Consider că produsele high-end pentru ten sunt o necesitate, iar cele high-end pentru machiaj sunt un moft. :)

8. Care e cel mai ciudat produse pe care l-ai folosit pentru îngrijirea tenului tău?
Probabil dacă aș fi experimentat mai mult cu măștile de față aș fi inclus una aici, dar nu sunt fan. Așa că voi menționa o soluție antiacneică prescrisă de un medic de la Sp. Colentina care deși a fost cel mai eficient produs, care m-a scăpat de o acnee foarte gravă, ustura îngrozitor. Aproape că plângeam de fiecare dată când trebuia să o aplic.

9. Cele mai bune sfaturi pentru un ten mai frumos?
Niciodată nu mi-a plăcut tenul meu și mereu m-am luptat cu acest complex,  dar nu cred că a arătat mai bine decât arată acum decât înainte de a intra la pubertate.
Pentru a avea un ten frumos trebuie depuse zilnic eforturi, trebuie să existe o rutină de care să ne ținem, nu există jumătăți de măsură. Insist cu folosirea produselor care conțin acid salicilic, exfolierea tenului de două ori pe săptămână dacă aveți tenul gras și foarte important: folosirea unei creme hidratante potrivite tipului de ten de două ori pe zi. Este important să curățăm tenul foarte bine seara, înainte de culcare, dar și dimineața.

Nu voi nominaliza pe nimeni în mod special pentru că e o perioadă aglomerată și nu aș vrea să se simtă nimeni presat, dar vă invit să răspundeți la întrebări fie într-un articol pe blogul vostru, fie în rubrica de comentarii. 

8 comments:

  1. Dar chiar ne asemănăm la multe! :))
    Și eu am avut complexe față de tenul meu în perioada când nu-l îngrijeam mai deloc. Aveam mult mai mult sebum, coșulețe mici foarte multe, punctele negre super vizibile și cireașa de pe tort: piele descuamată. Bleah, mă ia răul când mă gândesc.
    Abia aștept să văd ce postări ne mai pregătești. :D
    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din păcate asta înseamnă tenul gras. Avem muncă extra cu el. :*

      Delete
  2. Am citit cu multa curiozitate raspunsurile tale si mi-a placut tare mult, asa ca m-am hotarat sa-l fac si eu. PS: E primul tag pe care-l fac!
    http://forthesakeofmakeup.blogspot.ro/2014/12/the-skincare-tag.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intru imediat să-l citesc și pe al tău! :*

      Delete
  3. Am facut si eu TAG-ul pentru ca mi se parea foarte interesant. Cu mare drag am citit si raspunsurile tale la aceste intrebari pentru ca mereu imi place sa stiu ce folosesc si alte persoane in rutina lor de ingrijire si mereu mai descopar cate ceva.
    Kisses
    www.andreeaserban.ro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Andreea. O să intru să citesc și răspunsurile tale. :)

      Delete
  4. Neaparat trebuie sa-l fac si eu cand o sa am timp!

    ReplyDelete
  5. Foarte bine punctat la intrebarea 7!
    Te invit si la mine pe blog! :)
    http://loredanamanciu.blogspot.ro/2015/01/the-skincare-tag.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...