Monday 23 December 2013

Ruj rosu. Tips & tricks.

Put on some red lipstick and live a little!

Consider ca rujul rosu se potriveste oricarei fete, chiar nu-mi amintesc sa fi vazut pe cineva cu buze rosii si sa-mi spun ca-i sta oribil. Cu toate acestea, cele mai multe dintre noi se feresc de aceasta culoare si prefera variantele safe, buze nude sau roz. Nu neg, de cele mai multe ori si eu fac la fel. Dar in sezonul rece rosul mi se pare perfect, mai ales in preajma sarbatorilor. Sa fie clar, nu sustin rujul rosu doar de Craciun, insa sunt de acord ca pentru acele fete care nu obisnuiesc sa se machieze zilnic, rujul rosu in cantitati mari (adica purtat de mai multe ori, nu in strat gros - ha, ha!) poate parea ceva foarte infricosator. Desi, paradoxal, tocmai pentru ele un astfel de ruj ar fi cel mai potrivit. Buze rosii, putin liner si mascara si o baza curata pentru fata si gata, esti ca scoasa din cutie. 
Mi-ar placea sa vad pe cat mai multe dintre noi cu buzisoare rosii, asa ca scriu acest articol pentru a va motiva putin in aceasta directie. Mi-am dat seama ca as putea sa dau cateva ponturi, cateva sfaturi, in special celor care sunt novice in ceea ce priveste vedeta acestei postari, ponturi pe care le-am aflat de la cei mari sau pe care le-am descoperit singura.

- atunci cand folosesti un ruj rosu ai grija ca pe restul fetei sa nu existe nicio zona cu roseata, altfel rujul rosu o va scoate in evidenta. Foloseste un fond de ten cu acoperire medie spre mare, in functie de nevoile tenului tau si daca mai e nevoie, foloseste si corector pentru a acoperi acele zone.

- pentru mai multa precizie in aplicare, foloseste un creion rosu, dar ai grija ca nuanta de rosu a creionului sa corespunda cu cea a rujului, altfel va arata urat. Creionul va impiedica si ca rujul sa se scurga, daca este unul mai cremos.

- mare atentie la aplicare, orice iesire din contur este taxata de cei din jur. Experimenteaza si vezi care este modalitatea cea mai usoara de aplicare a acestuia pentru tine. Cica pensula ar fi cea mai potrivita, dar eu nu ma descurc asa de bine cu ea. Prefer sa aplic rujul direct din tub.

- daca folosesti ruj rosu, evita sa-ti incarci ochii. Am vazut ca unora le sta bine si cu  smoky eyes si buze rosii, dar altora NU. Fac si eu parte din a doua categorie. Cel mai simplu, ca sa-ti dai seama pana unde sa mergi cu machiajul ochilor, este ca dupa ce ai aplicat fondul de ten pe intreaga fata, sa aplici si rujul pe buze. Abia apoi sa machiezi ochii. In felul acesta iti vei da seama de cat de intens poate fi machiajul lor.

- blush-ul cel mai potrivit pentru o astfel de culoare a buzelor, este constituit din acelasi ruj rosu. Ia putin ruj rosu pe degete si tapoteaza pe obraji, apoi cu ajutorul unei pensule, omogenizeaza  culoarea.

- rujul rosu se transfera foarte usor pe dinti. Pentru a evita acest lucru, fie trebuie sa "musti" cu buzele dintr-un servetel, fie sa pui degetul in gura, sa-l strangi cu buzele si apoi sa-l tragi usor afara. Excesul care s-ar fi dus pe dintii tai, va ramane pe deget.

- daca obisnuiesti sa iti lasi parul pe spate si-l mai ai si lung, evita rujul rosu foarte cremos sau glossy. Risti ca unele fire de par sa ia culoarea de pe buze si sa faca dungi rosii pe fata ta. Been there done that!

- si nuantele de rosu sunt multe, caut-o pe cea potrivita pentru tine!! Pentru perioada zilei, eu cred ca e mai bine sa mergi pe un rosu-potrocaliu sau unul mai transparent. Seara, poti opta pentru un ruj rosu foarte intens, doar daca nu ai buzele extrem de subtiri. Rujurile rosii foarte inchise subtiaza optic buzele.

- atunci cand porti un ruj rosu, buzele tale atrag atentia interlocutorilor, asa ca ai grija ca ele sa fi fost exfoliate si bine hidratate inainte ca rujul sa fi fost aplicat.



Mai aveti si voi alte sfaturi in ceea ce priveste rujul rosu? 


13 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. do u like my red lipstick?
    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1493179_613499968698197_1547539523_n.jpg
    Foarte informativ articolul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos. E tare frumos rujul tau. :) Ce marca si nuanta este?

      Delete
    2. Rimmel gama Kate Moss nr.10, are subton albastrui, cred ca prinde si tenurile mai deschide

      Delete
    3. Si eu vreau sa-l incerc, multumim pentru pont. :)

      Delete
  3. Culoarea rosie e preferata mea dar, ca sa fiu sincera, nu prea folosesc ruj rosu. Poate din cauza faptului ca imi da impresia de gura mare ....In fine , ideea este ca atunci cand folosesc ruj (rosu sau alta culoare) aplic inainte un creion special mat si transparent care merge la orice .Este vorba de lip contour pencil de la Dr Pierre Ricaud.Poate ai ocazia sa-l incerci si tu , mai ales ca poti comanda de la ei in Uk

    http://www.ricaud.com/en/lips/lip-make-up/lip-contour-pencil.htm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru sugestie, Lara. O sa tin minte pentru cand ma intorc in U.K. :) Eu am vazut niste poze cu tine in care porti ruj rosu si mi-a placut la nebunie cum iti sta. Nu cred ca e cazul sa te feresti de el. :)

      Delete
  4. Foarte bun articolul tau.
    Mi-a placut foarte mult.
    Bine punctat, bine argumentat. :)
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc foarte mult, ma incurajeaza foarte mult aceste aprecieri. :)
      :*

      Delete
  5. eu am descoperit rujul rosul de la maybelline 14H superstay si mi se pare minunat. E cremos, rezistent (pot manca linistita cu el) si nu usuca DELOC buzele. Eu mi-am luat un rosu ceva mai rece.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...