Tuesday 17 December 2013

DIY: Ofera felicitari facute de tine

In sfarsit reusesc sa scriu pe blog!!! Mi-era tare dor. Ultimele zile au fost foarte stresante, stiti cum e inainte de sarbatori, mai ales cand te pregatesti si de un drum lung. Din aceasta cauza cred ca acesta va fi ultimul DIY pe anul acesta :( Buuuuu! Va trebui sa-mi pastrez restul ideilor pentru anul viitor. Daca ziua ar avea macar 30 de ore, ar fi o treaba, nu?
Anyway, pentru proiectul pe care vi-l voi prezenta acum mi-am dorit tare mult lumina naturala dar nu a fost sa fie. Astfel ca lucrul s-a desfasurat aseara, la lumina unui bec chior. Pozele reliefa asta. Dar am zis decat deloc, mai bine asa. Cu produsele finale am facut poze azi dimineata, la lumina naturala, ca sa le vedeti in toata splendoarea lor. (*falfaitdingene*)

Toti oferim la ocazii deosebite felicitari. Dam o fuga pana la librarie sau posta, o cumparam pe prima care ne pica in mana, eventual cu un design frumos si  un text de corazon si aia e. Dar v-ati gandit vreodata sa le faceti voi? S-o luam altfel: v-ar placea sa primiti de la o persoana deosebia o felicitare facuta de mana ei? Nu-i asa ca acea felicitare ar insemna de 100 de ori mai mult pentru voi si ca nu ar mai ajunge in fundul sertarului? Gandul ca cineva a stat si a bibilit fiecare detaliu de pe ea pentru voi...priceless, nu? :)
Asta vreau sa va arat astazi: cum sa realizati o felicitare. Acum cativa ani, nu multi, faceam felicitari si le vindeam. Atunci foloseam materiale si ustensile scumpe, special concepute pentru asa ceva. Dar acum vreau sa va arat cum puteti face felicitari pentru cei dragi folosind ceea ce aveti deja acasa sau folosind materiale extrem de ieftine si la indemana oricui.
Eu va propun 5 modele din care sa va inspirati. 
Materialele folosite de mine sunt cele din imaginea de mai jos: cartoane colorate, pe care le gasiti la orice librarie si nu costa mai mult de 40 de bani bucata, panglici dupa gust, pungi de hartie cu tema Craciunului pe care sigur le aveti deja acasa, felicitari vechi cu aceeasi tema, de la persoane pe care nu le mai suportati (muhahaha), iconite si bineinteles, un lipici bun, foarfece, o rigla si rabdare. :)


Pentru primul model pe care vi-l propun vom avea nevoie de o felicitare (stiu ca pare ciudat ca aveti nevoie de o felicitare pentru a face alta felicitare. Dar va propun sa le folositi pe cele pe care le-ati primit deja si care nu au nicio valoare sentimentala pentru voi. Astfel, costurile realizarii unei alte felicitari vor fi mult mai mici decat daca ati cumpara alta noua. Si cu siguranta nu ar avea aceeasi insemnatate :) ), un carton colorat A4 si o panglica care sa se potriveasca cu celelalte doua. Nu mi-am dat seama la inceput ce culoare ar trebui sa aiba panglica pentru a se asorta, de aceea inca nu apare in poze.


Pentru a stabili dimensiunile cartonului va sfatuiesc sa va ghidati dupa cele ale unui plic. Asta in cazul in care vreti sa oferiti felicitarea intr-un plic. Daca nu, dimensiunile nu conteaza, aveti liber sa le faceti cat de mici, mari, inguste sau late doriti. Aveti grija insa sa scadeti cel putin jumatate de centimetru din dimensiunile plicului atunci cand taiati cartonul, ca sa fiti siguri ca va incapea in acesta la final.

Dupa ce taiati cartonul, il pliati. Ca sa se plieze frumos, puneti o rigla exact pe lungimea locului in care ar trebui sa fie indoit cartonul si treceti pe langa ea, apasand nu foarte tare cu un pix care nu mai scrie. In felul acesta cartonul se va indoi perfect si va arata mult mai bine.

Urmeaza sa taiem de pe felicitare imaginea care ne-a placut, in forma dorita.


Pentru ca felicitarea aleasa de mine avea si un mesaj frumos, am ales sa profit de el si sa-l folosesc.


M-am gandit ca ar arata bine cu o panglica rosie, asa ca am inceput sa pun cartoanele desenate si panglica pe cartonul baza, sa vad cum ar arata. Asa mi s-a parut ca ar arata cel mai bine. Mereu verificati inainte sa va apucati de lipit daca arata bine!


Dupa ce am stabilit unde as vrea sa stea panglica, am facut o taietura cu ajutorul unui cutter si am trecut panglica prin ea. Am facut taietura lunga doar cat sa incapa panglica prin ea, nu mai mare.


Apoi am legat capetele printr-o fundita si am taiat excesul.


Pentru ca interiorul mi se parea prea plictisitor, am mai decupat ceva de pe felicitare si am lipit ca sa-i mai dea viata. Dedesubt poate fi scris un text frumos, urarile de rigoare. :) Am lipit si pe fata celelalte doua elemente...


...si la final a aratat asa.


Pentru urmatorul model am folosit o punga de hartie, indispensabilul carton si dantela. 



Am taiat cartonul exact ca la felicitarea anterioara, doar ca de data asta mi-am propus sa-l decorez in alta pozitie. Adica asa:


Mai departe am cautat o pozitie in care as vrea sa fie dantela si am taiat-o la dimensiunile necesare. Nu am lipit-o la spate, adica pe interiorul felicitarii. Ci pe mijloc, la exterior, mijloc care va fi acoperit, lipitura fiind mascata.


Adica asa:


Pasul urmator a fost sa tai un patrat din punga de carton, care sa dea bine pe cartonul nostru.


Dupa ce am probat si am vazut ca arata bine, l-am lipit. 
Apoi am decupat din nou un text de pe o alta felicitare pe care l-am lipit in centru. 


Si gata felicitarea.


Nici interiorul nu arata rau, zic eu.


Modelul urmator se adreseaza celor care traiesc cu adevarat insemnatatea Craciunului. :) Cred ca i-ar bucura tare mult o astfel de felicitare. Am folosit o iconita frumoasa, nelipsitul carton, o felicitare veche si o panglica. De data aceasta am ales o panglica mai festiva, nu una simpla si fata alba a cartonului. Cartonul meu are o fata colorata si una alba. 


Pentru inceput, m-am gandit ca ar fi frumos ca iconita sa stea peste panglica. Am ales unde as vrea sa fie panglica si am urmat pasii de la modelul anterior. 


Am lipit apoi panglica la mijloc si peste iconita.


Cartonul fiind alb, mi-am dat seama ca i-ar mai trebui culoare, asa ca am taiat din felicitarea pusa la sacrificat un dreptunghi care sa se potriveasca pe felicitarea in lucru.
Pe langa acesta, am decupat si mesajul din interior ca sa vina peste.


Mie imi place rezultatul. :)


Iar acesta este interiorul. Destul loc de scris pentru cei cu multa inspiratie.


Urmatorul model are drept vedeta tot o iconita. Am ales si alte dimensiuni pentru carton.


Mi s-a parut ca aceasta iconita s-ar potrivi cu o dantela de culoare rosie, pe cartonul alb. Alb, rosu, culori ale Craciunului.
Pasii sunt simpli, cred ca deja i-ati invatat... :P
...stabilim unde dorim sa punem dantela si o taiem...


...apoi o lipim...


...si peste, iconita.


Pentru ca interiorul era mai inchis la culoare si exista riscul sa nu se vada urarea care urma a fi scrisa, am decupat un carton alb pe care l-am lipit si pe care se va putea scrie.


Ultimul model propus mi s-a parut cel mai simplu de realizat. Am vrut sa fac si o felicitare micuta si cute, asa ca am taiat cartonul la dimensiuni si mai mici si am decupat o imagine dragalasa care sa se incadreze in dimensiuni.

In cazul acestui model am trecut panglica prin locul in care se pliaza cartonul, fara sa o mai lipesc. Nu ar avea cum sa iasa din acea pozitie.


Si am legat-o intr-o funda in fata.


Interiorul mi s-a parut prea alb pentru o felicitare care se voia a fi dragalasa, asa ca am decupat o bucata de carton galben, ca sa se asorteze cu exteriorul, pe care l-am lipit si pe care vor fi scrise urarile.


Iar la exterior am lipit imaginea decupata anterior.



Nu mi-am dorit ca toate colturile sa fie perfecte si cartoanele sa fie lipite la linie, am vrut sa arat ca oricine poate face astfel de felicitari, nu va trebuie cine stie ce indemanare, ci doar putintica rabdare si dragoste pentru cei carora ati dori sa le oferiti. 
Dupa cum am mai spus, acestea sunt doar niste propuneri. Se pot folosi tot felul de modele frumoase de felicitari vechi la realizarea lor, de sacose mai festive decat a mea, de panglici care mai de care mai aurite. Un lucru e sigur, fiecare model va fi unic si va va reprezenta.



Chiar sunt curioasa, va incerca cineva sa realizeze o felicitare pentru acest Craciun? Care este modelul vostru preferat dintre cele propuse de mine?

20 comments:

  1. Wow! Sunt superbe!
    Mereu ne surprinzi cu minunatii. :)
    Pupici

    ReplyDelete
  2. Foarte interesante ideile tale. Cred ca ma duc sa caut si eu benzi colorate :D

    ReplyDelete
  3. o idee foarte ingenioasa:D..poate voi incerca sa confectionez si eu impreuna cu surioara mea mai mica:DD:D:D:

    ReplyDelete
  4. o idee foarte ingenioasa:D..poate voi incerca sa confectionez si eu impreuna cu surioara mea mai mica:DD:D:D:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spor la lucru, va fi o experienta frumoasa. :)

      Delete
  5. Cat de frumoase sunt !

    ReplyDelete
  6. ma bucur ca ne dai idei frumoase! <3

    ReplyDelete
  7. Ce frumoase sunt felicitarile tale :x.Multumim pentru ideile minunate pe care le impartasesti cu noi :*.
    (inca sunt in cautare de conuri :D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu va multumesc pentru aprecieri. De ce sa tin ideile doar pentru mine, imi place sa le impart. :)
      Mai cauta, trebuie sa gasesti. Si daca resusesti sa reproduci vreun model, te rog sa mi-l arati si mie. <3

      Delete
  8. Sunt super misto toate felicitarile :)
    Poate o sa incerc si eu... sa vedem ce iese!

    Merry Xmas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. Sper sa incerci. :)
      Merry Christmas to you too! :*

      Delete
  9. SUNT foarte frumoase. Felicitari

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...