Wednesday 2 July 2014

Rutina mea de autobronzare + Review Palmer`s Cocoa Butter Formula Natural Bronze Body Lotion

Ideea de a scrie acest articol m-a entuziasmat foarte tare încă din perioada primăverii. Asta până am trecut la poze. Cum toate pozele de pe blogul meu sunt făcute cu telefonul, e cam greu când vine vorba de nuanțe să scot ceva cât mai apropiat de realitate. Dar mi-am dat toată silința, ca de obicei, și pentru acest articol. 
Având în vedere că pielea mea e mai albă decât permite legea, faptul că o pot face să arate bronzată fără să fi stat în soare e ca o minune. Fetele cu pielea albă pot înțelege ce vorbesc eu aici. 
Ani la rând am tot căutat articole despre autobronzare prin reviste, apoi pe youtube, pe bloguri... și niciodată nu erau complete. Niciodată nu găseam în ele răspunsurile la toate întrebările. Așa că anul trecut mi-am luat inima în dinți și am început să testez produse de autobronzare care să nu facă gaură mare în buget. Apoi am pus cap la cap informațiile acumulate despre tot ceea ce implică folosirea unui autobronzat și astfel am ajuns la propria-mi rutină de autobronzare. Rutină pe care vrea să v-o prezint astăzi. În acest articol voi vorbi despre fiecare aspect legat de acest subiect, făcând totodată și review loțiunii autobronzante cu care eu m-am înțeles cel mai bine: Palmer`s Cocoa Butter Formula Natural Bronze Body Lotion. 

Ceea ce trebuie să înțeleagă oricine decide să folosească un autobronzant sau o loțiune autobronzantă este că pregătirea pielii este esențială pentru reușita unui bronz perfect și de durată. Sunt pași care nu trebuie săriți, nu sunt opționali. 

Pregătirea începe în duș, iar eu recomand ca acest duș să fie făcut cu o seară înainte de aplicarea autobronzantului. După ce am spălat pielea o exfoliem bine. Insistăm mai ales pe la încheieturi. Exfolierea este esențială și o putem face fie cu un scrub, fie cu perii speciale sau cu mănuși pentru exfoliere, cum am eu. Mi se pare cea mai comodă metodă. 
După exfoliere trecem la îndepărtarea părului nedorit de pe mâini și de pe picioare. Pentru aceste zone eu folosesc lama de ras pentru că ceara sau epilatorul nu-mi apucă toate firele. Dar dacă voi sunteși norocoase în acest sens, go for it. Ideea e sa ramânem hairless. :)) După ce ieșim din duș pielea trebuie hidratată foarte bine, mai ales pentru că a fost puțin chinuită cu exfolierea și rasul. Pentru acest pas putem folosi o loțiune hidratantă, un unt de corp, un ulei, orice vă place să folosiți în acest sens. Pentru că durează câteva ore până ce aceste produse hidratante se absorb complet vă recomandam mai devreme să faceți acești pași cu o seară înainte. Autobronzantul nu poate adera pe o piele unsuroasă, nu? Mai bine nu riscăm.
Așadar aceștia sunt cei 3 pași care nu trebuie neglijați: exfolierea, îndepărtarea părului nedorit și hidratarea. 

Și acum să trecem la partea cu aplicarea loțiunii autobronzante. Sub nicio formă nu recomand să o aplicăm cu mâinile goale. Nu avem cum să obținem un efect natural. Been there, done that. Recomand să faceți rost de o mănusă specială pentru aplicarea autobronzantului. Nu sunt scumpe și vă țin chiar și un sezon întreg. Le puteți găsi în magazinele care vând autobronzante. În felul acesta evitați și să rămâneți cu palmele portocalii.
Loțiunea pe care eu o folosesc este Palmer`s Cocoa Butter Formula Natural Bronze Body Lotion. Dacă vă închipuiți că se aseamănă cu loțiunea de la Dove pe care probabil o foloseam toate acum câțiva ani, vă spun că diferențele dintre cele două sunt foarte mari. În primul rând pentru că cea de la Dove oferea doar un ușor glow, în timp ce cu aceasta puteți obține un bronz în toată regula. 
Eu încep întotdeauna cu brațele și am grijă să folosesc același număr de pompițe pentru fiecare braț, să nu fie unul mai închis ca altul, nu? Masez bine, bine produsul în piele evitând zona de la subraț și încheietura mâinii. Când simt că produsul s-a absorbit aproape în totalitate, trec lejer cu mănușa peste încheieturi și la subraț. Aceste zone sunt mai pretențioase și nu au nevoie de mult produs pe ele. Plus că e foarte ușor să o dăm în bară când aplicăm autobronzant la încheieturi, de obicei acestea sunt locurile care ne pot da de gol că avem un bronz fals. Procedez exact la fel și când aplic loțiunea pe picioare. Pe restul corpului aplic loțiunea în mod normal, având grijă să masez până a intrat de tot în piele. Aveți grijă să aveți un prieten aproape, veți avea nevoie de el când va trebui să vă bronzați spatele. Eu folosesc această loțiune pe tot corpul, mai puțin pe față. 
Natural Bronze iese din tub într-o culoare bejulie, deci atunci când e aplicat pe corp nu se vede o diferență de culoare. Putem aplica un strat, două sau chiar 3 la rând. Depinde cât de intens vom dori ca bronzul să fie. După ce a fost aplicat pe tot corpul, recomand ca pielea să nu fie acoperită cu haine un sfert de oră (lock the door, ladies! :D).   După ne putem îmbrăca și vom observa că pe măsură ce trece timpul culoarea pielii începe să se închidă. Lăsați loțiunea să acționeze cel puțin o oră și jumătate până să intrați în duș. Cu cât o puteți lăsa mai mult, cu atât mai bine. Dușul este obligatoriu, în primul rând pentru că vă scapă de mirosul puternic de biscuite specific autobronzantelor. În al doilea rând pentru că trebuie să scăpați de stratul acela lipicios lăsat de produs. ATENȚIE însă! Nu folosiți niciun produs abraziv în duș. Renunțați la burete! Puneți gelul de duș în palme și așa vă spălați. Old school. După ce v-ați uscat pielea (fără să frecați prosopul pe piele, duh!) vă puteți îmbrăca fără griji pentru că produsul s-a absorbit și nu se va transfera nici pe cele mai albe haine. 



Zi de zi mai putem adăuga câte un strat de autobronzant urmat de dușul aferent. Depinde de cât de intens doriți voi să fie bronzul, nu există o regulă.
De obicei bronzul arată perfect pe pielea mea 6-7 zile. În a șaptea zi reiau procesul. Îndepărtez în totalitate bronzul anterior prin exfoliere, îndepărtez părul care a început să crească, apoi hidratez, urmând ca a doua zi să o iau de la capăt cu aplicarea loțiunii. 

Îmi place această loțiune nu numai pentru că se aplică extrem de ușor și că pot controla intensitatea bronzului, dar și pentru că indiferent cât de multe straturi aș aplica, arată natural. Nu are tente portocalii și ăsta e mare lucru dat fiind faptul că am pielea atât de albă. 
Mai jos am încercat să exemplific acest lucru prin poze. Nu foarte reușite, dar măcar vă puteți face o idee. Oricum de acum încolo, pe toată perioada sezonului cald eu voi avea pe piele această loțiune și o veți putea observa ”în acțiune” în toate pozele pe care le voi posta. 

Pentru aceste poze am folosit un singur strat. Am pozat brațul peste picior, în cazul în care nu distingeți ce e acolo. :)) În prima poza sunt în stare naturală pe ambele membre -Jesus, se vede că ăsta a fost un articol lung, hahah!! În a doua poză este aplicat un singur strat de loțiune autobronzantă pe braț. Și cred că poza vorbește de la sine și că se vede cu ochiul liber diferența dintre culoarea piciorului și cea a brațului.




Before/after. La umeri se vede pielea mea extrem de albă în prima poză și puțin bronz natural de tractorist. Iar în a doua poză, puf! Magic! Aici am folosit 3 straturi.


    Palmer`s Cocoa Butter Formula Natural Bronze Body Lotion se găsește în multe magazine online românești sau în DM unde am văzut-o vara trecută și la ofertă. Costă în jur de 60 de lei dar credeți-mă, merită fiecare bănuț. Pe mine mă ține aproximativ două luni în condițiile în care o folosesc aproape zilnic. 

    Fetelor, sper că v-am mai diminuat teama de creme și loțiuni autobronzante. Dacă eu pot, puteți și voi. Nimeni nu și-a dat seama până acum că bronzul meu nu e natural. Dar mă trezesc eu acum vorbind și strigând în gura mare acest lucru. :))

                              Voi folosiți produse autobronzante? Cum vă înțelegeți cu ele? 


19 comments:

  1. Foarte util articolul, cred ca este cel mai util articol de acest gen!! Ai explicat foarte bine ficare pas si ce produs trebuie folosit. Daca mi-as fi dorit sa fiu bronzata sau daca as fi fost alba :)) cred ca as face exact ca tine. Daaar, eu nu stiu cum sa fac sa nu ma mai bronzez :((. Ies 2 minute din casa, pe la sfarsitul primaverii.. cand nu ar trebui ca soarele sa ma afecteze.. si puf, ma bronzez! Of, orice as face tot ma bronzez. Nu ma inrosesc inainte ci pur si simplu dupa ceva timp se vede ca sunt bronzata. Vreau sa fiu albaaa :((. Eh, dar asta e. Pupici:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fetele astea...niciodată nu sunt mulțumite. :)) :*

      Delete
  2. buna postarea!!dar nu se ia pe haine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu se ia dacă procedezi cum am zis. O lași cel puțin o oră și jumătate să acționeze apoi faci duș.
      Bine, după aplicare, până să faci duș se poate lua pe hainele de casă, am precizat că e puțin lipicioasă. Dar după ce a intrat în piele nu mai ai problema asta. :)

      Delete
  3. Chiar am vrut sa cumpar si eu aceasta lotiune pe la inceputul primaverii din DM, dar am zis sa le incerc pe cele de la Sundance. Acum ca ai postat tu acest articol, cred ca ma voi apropia cu mai mult curaj de lotiunea asta.

    ReplyDelete
  4. Ai muncit ceva la articolul asta dar dupa ce l-am parcurs am zis doar WOAH, chiar n-a omis nimic Diana noastra! Nota 10 si coronita doamna profesoara!:)) Sa stii ca ma tenteaza foarte tare lotiunea asta DAR din pacate rutina mea de bronzare e rara si scurta si atunci prefer sa apelez la ceva cu bronzare progresiva care e mai iertator cu graba. Acum am Gerovital si e ok, desi nu am mai apucat sa il folosesc de vreo doua saptamani. Am zis ca as lua iar Alverde care e straight up autobronzant si totusi fail proof. Si poate la un moment dat o sa ajung si la Palmer's. M-a tentat sa imi iau manusa la un moment dat dar am renuntat. Cu astea graduale daca ma spal iute pe maini e ok, n-am patit inca magarii majore:)) Diferenta la tine e chiar notabila! Dar ca si alte ritualuri de infrumusetare si acesta ia ceva timp facut ca atare:( Mama lui de timp ca l-as cumpara la kilogram=)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww...mulțumesc!! Mi-era dor să mai primesc un 10. :))
      Să știi că pare mai complicat decât e. Adică faci chestiile alea în duș pe care oricum le făceai, doar că de data asta le faci cu mai multă atenție. :)) Și singura chestie mai ”complicată” e că trebuie să nu uiți să aplici autobronzantul cu vreo 2 ore înainte de a face duș și a ieși din casă, eventual. Mie nu mi se pare o corvoadă, ori m-am obișnuit eu. Și sunt puturoasă de fel. :))
      Am încercat Alverde dar nu am fost la fel de impresioantă. Nu părea la fel de natural pe pielea mea, bătea spre portocaliu. :(

      Delete
  5. Foarte util articolul! Chiar mă tentează să-mi iau și eu un autobronzant.
    Am totuși o mică nelămurire: când aplic loțiunea hidratantă obișnuită sau loțiunea cu SPF... nu se strică treaba? Nu se fac pete?
    Chiar sunt la ofertă produsele de la acest brand până pe 15 iulie în DM. :D Autobronzantul Alverde l-ai încercat? L-am văzut lăudat de multe fete și e super ieftin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Această loțiune este destul de hidratantă încât să nu mai fie nevoie să aplici alta deasupra. Nu usucă pielea, dimpotrivă, o lasă mai moale și mai fină. Cât despre crema cu SPF, eram și eu în dubii dar Nefertity Nymphe m-a învățat că atât timp cât lași autobronzantul să acționeze cât trebuie, nu vor fi probleme când aplici crema cu protecție.
      Am încercat Alverde dar nu am fost la fel de impresionată, am tubul aproape plin de anul trecut, cred că a și expirat.. :-s

      Delete
    2. Ah, acum sunt într-o mare dilemă. :)) Atunci mă uit după asta când ajung prin DM, sper să o găsesc... dacă nu, mă risc să-ncerc și eu Alverde, că n-o să plâng la cât e de ieftin.

      Delete
  6. eu nu folosesc autobronzant de lene,plus ca eu vara ma innegresc si la umbra,in schimb de produsele de la firma asta am citit numai de bine. te pup :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ești o norocoasă în cazul ăsta! :P Pupi!

      Delete
  7. Suuuuper articol!
    Iti dai seama ca acum vsisez si eu la lotiunea cu pricina (si implicit la ziua de salariu)? :)))
    Anul trecut am fost fan Alverde, anul asta m-ai tentat. :D
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu siguranță îți va plăcea mai mult loțiunea de la Palmer`s. :)
      :*

      Delete
  8. tocmai ieri am luat-o din dm. deja am folosit-o si imi place. eu sunt experta in autobronzare, am incercat de toate. pe locul 1 este vita liberata , este geniala, dar cam scumpa. acum merge si asta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gând la gând! :)) Și eu sunt de părere că pentru preț e genială :)

      Delete
  9. Nu stiu cand ajung prin DM sa mi-o iau si eu pentru ca m-ai tentat mult prea mult, pana atunci voi incerca cu o lotiune ce o am momentan si voi respecta pasii enumerati poate am rezultate si cu ea :D Multumesc eptnru articol :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, mă bucur că îți poate fi util articolul. Pupici!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...