Friday 26 February 2016

L`Oreal Extraordinary Facial Oil vs. ten gras

Vă spuneam în ultimul articol despre produse consumate faptul că mi s-a terminat Serum Pearls de la Nivea și că fața mea simte acest lucru și că are nevoie disperată de acea hidratare în plus. Urma să recumpăr serumul, dar așteptam o minune - să îl găsesc la reducere. :D Între timp am dat peste o super ofertă la L`Oreal Age Perfect Extraordinary Facial Oil - era redus la mai bine de jumătate de preț. Îl văzusem în articolele multor fete și știam că părerea era una în general bună, așa că nu am mai stat pe gânduri și l-am cumpărat, deși, repet, nu știam foarte multe despre el, în afară de faptul că e bun.

Îmi doream de foarte mult timp să încerc un ulei pentru ten, chiar dacă îl am extrem de gras. Știu că sunt chiar recomandate uleiurile pentru astfel de tipuri de ten, explicația fiind că atunci când tenul primește hidratare din belșug din exterior, tinde să nu mai producă la fel de mult sebum cu timpul. Nu sunt expertă, dar asta am înțeles eu și cred că am înțeles bine.

L`Oreal Extraordinary Facial Oil conține 8 uleiuri esențiale: lavandă, măghiran, rozmarin, mușcată, trandafir, mușețel, portocală și lavandin și 8 uleiuri prețioase: jojoba, măsline, floarea soarelui, măceșe, caise, passiflora, tărâțe de orez și porumb. El promite să hrănească și să ofere pielii luminozitate și suplețe dacă este folosit zilnic în rutina de îngrijire a tenului. Pretinde că se absoarbe imediat, fără a lăsa filtru gras și că e potrivit tuturor tipurilor de piele.
Dozarea se face cu ajutorulunei pipete.


Este recomandat să folosim 2-3 picături seara pe tenul curățat, înainte de crema hidratantă (poate înlocui și crema hidratantă) și/sau dimineața înainte de aplicarea machiajului. De cum l-am cumpărat am știut că-l voi folosi doar seara, ar trebui să mă plătească foarte bine cineva ca să pun eu ulei pe față înainte de a mă machia!
 Am respectat instrucțiunile și am aplicat 2-3 picături în palmă, apoi le-am întins pe față și pe gât. Și am masat, am  masat, am masat... Uleiul tot pe față! A trebuit să îl absorb cu un servețel pentru că senzația era una oribilă - de ulei pe față, mai precis!(?) După ce am aplicat crema hidratantă peste, am simțit cum se amestecă uleiul cu ea și cum se plimbă pe toată fața, fără nicio șansă de a se absoarbe. Am știut că am pus prea mult și până a doua zi am regretat că m-am aventurat să cumpăra acest produs. Spun asta pentru că atunci când mi-am simțit pielea extrem de fină și și hidratată a doua zi, m-am gândit să-i mai dau o șansă. În seara ce a urmat am aplicat cu pipeta doar o picătură pe care am masat-o între degete si cu ele am atins fruntea, bărbia, pomeții și gâtul. Apoi am început să masez. Altă viață! Nu pot să spun că a intrat total în piele, dar măcar nu-l mai simțeam decât la atingere. După aplicarea cremei hidratante (folosesc La Roche Posay Effaclar K+) tenul a devenit mat și m-am putut culca liniștită. De atunci doar așa îl folosesc, fără abatere, în fiecare seară. Simt că face bine tenului meu, îl simt mai luminos, fin, elastic, nu-mi mai simt porii la fel de încărcați cum îi simțeam înainte de a-l folosi. Nu mă trezesc cu fața extrem de grasă așa cum m-am așteptat. Zonele uscate din jurul nasului din cauza frigului au dispărut complet.

E un produs bun și mă bucur de efectele lui. Cu toate acestea, după ce o să-l termin nu o să-l recumpăr. Sunt sigură că sunt uleiuri de față mai potrivite tenului gras pe piață și vreau să le încerc.
Îl recomand persoanelor cu tenul uscat, normal sau mixt. Poate fi folosit și pentru masajul facial, pentru a fi combinat cu fondul de ten pentru ca acesta să apară mai natural (așa cum ne-a învățat Wayne Goss) și chiar pentru cuticule, dacă le aveți extrem de uscate ca mine.

S-a vrut a fi un articol scurt, dar iar m-am lungit pentru că am simțit nevoia să vă spun întreaga mea experiență cu acest produs. Sper să găsiți acest review util.

Ați încercat acest ulei sau altele? Cum vă înțelegeți cu ele?

2 comments:

  1. Eu folosesc uleiuri pentru fata mai mult pe post de masca/tratament, fiindca rar mi se intampla sa gasesc unul care sa se absoarba in piele si sa pot dormi linistita (fara sa mi se lipeasca fata de perna). Cu cel de jojoba ma inteleg bine si il pot folosi pe post de crema hidratanta de noapte, dar doar daca il aplic intr-o cantitate mica, asa cum spuneai si tu. :)
    Multumim pentru review! Te pup

    ReplyDelete
  2. Singurele uleiuri ok pentru un ten gras sunt cele „uscate”, cu o concentrație mică de aci oleic, de care tenul gras n-are nevoie (ex: uleiul de jojoba, care e cu mult mai bun decât uleiurile astea faciale, care conțin uleiuri esențiale cu potențial iritant, cum e lavanda).
    Nu de uleiuri are nevoie tenul gras ca să producă mai puțin sebum, are nevoie de hidratare în interior, de la ingrediente pe care le găsim în creme sau tonere, în concentrația care trebuie și în amestec cu o mulțime de alte ingrediente benefice pielii (antioxidanți, antiritanți etc).

    Nu încerc să fac nici eu pe experta, că sunt departe de asta, doar că am deja boală pe strategiile astea mincinoase de marketing, cum că uleiurile faciale sunt pentru oricine și că pot ține locul cremei de față, ceva total eronat (oricum nu sunt cu nimic mai bune decât uleiurile de la plafar). Te cred că acum ți se pare ok, dar de fapt nu aduce niciun mare benefiu pielii.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...