Tuesday 2 February 2016

Review Colour B4

Așa cum v-am promis, astăzi vă voi vorbi în detaliu despre un produs care m-a ajutat în repetate rânduri să scap de culoarea nedorită din părul meu. Colour B4 are ca scop eliminarea depozitelor de culoare artificială din păr, readucându-l la nuanța naturală, acolo unde este posibil. Si voi reveni cu alte precizări asupra acestui aspect în rândurile de mai jos.
Ceea ce e foarte important de făcut înainte de a trece la aplicarea efectivă a lui Colour B4, este să citiți instrucțiunile din cutie de câte ori e nevoie până simțiți că le-ați înțeles și nu mai aveți nelămuriri. Eu vă voi vorbi în acest articol despre aspectele mai importante ce țin de acest produs, ca să vă dați seama dacă e ceea ce căutați sau nu, dar sunt foarte multe alte puncte pe care nu le voi aborda fie pentru că nu s-au aplicat situației mele, fie pentru că sunt foarte bine explicate în hârtia cu instrucțiuni și nu ae rost să încerc să le interpretez eu pentru voi.

După cum precizam mai sus, Colour B4 are rolul de a scoate vopseaua din păr. Nu decolorează părul. De exemplu, dacă peste părul vostru natural, șaten deschis, să zicem, ați pus un șaten închis și apoi negru, cu ajutorul acestui produs (dacă respectați întocmai instrucțiunile!) veți reuși să ajungeți înapoi la șaten deschis. Dacă v-ați decolorat părul și peste el ați pus diferite nuanțe, Colour B4 va îndepărta vopseaua artificială, dar îi va fi imposibil să vă readucă la nuanța naturală a părului vostru, întrucât prin decolorare a fost înlăturat pigmentul natural al părului. E logic, nu? Totodată trebuie să aveți în vedere că multe vopsele au peroxid în compoziție, într-o cantitate mai mică sau mai mare. Ceea ce înseamnă că în timp ce depozitează culoare în părul vostru, îl și decolorează. Deci culoarea voastră naturală este puțin alterată. Nu sunt specialistă în domeniu, încerc să explic așa cum am înțeles eu și așa cum am văzut că a funcționat în cazul meu. :)

Cum funcționează: în momentul în care aplicați pe păr o vopsea permanentă, practic mici molecule de culoare sunt depozitate în părul vostru. Printr-un proces fancy pe care nu voi încerca să-l explic, aceste molecule își măresc volumul și rămân blocate în păr, fiind imposibil să fie eliminate prin spălare. Colour B4 micșorează din nou acele molecule, astfel permințându-le să curgă din păr în urma clătirii din abundență. Clătirea e cea mai importantă parte. Dacă nu clătiți bine, înseamnă cu nu eliminați toate acele molecule (care nu se văd cu ochiul liber pe moment), iar acestea vor oxida și își vor mări din nou volumul - adică veți reveni la culoarea pe care ați încercat să o eliminați. În instrucțiuni vi se spune exact cât trebuie să clătiți după fiecare etapă, așa că nu vă faceți griji, nu trebuie să improvizați nimic.







Colour B4 nu conține amoniac sau decolorant, deci nu degradează părul. Recomandarea mea este să aveți la îndemână o mască de păr hidratantă, pentru că după clătirea produsului părul se va simți foarte uscat. Aplicați masca pe lungime și lăsați-o să acționeze câteva minute, iar când părul va fi uscat îl veți simți foarte moale și sănătos.
Rezervați-vă vreo două ore pentru întreaga procedură. Și atenție: Colour B4 miroase oribil - a ouă stricate. Și din păcate acest miros va rămâne în părul vostru câteva zile.
Dacă aveți părul până la umeri sau mai lung de atât vă trebuie două cutii. Fiecare fir de păr trebuie acoperit cu acest produs, altfel șuvițele neacoperite vor rămâne în culoarea de care vreți să scăpați.
Eu am folosit de fiecare dată varianta Extra Strength. Știu că mai este și o variantă normală, dar am preferat-o pe cea mai puternică pentru a fi sigură că îți va face efectul.

Experiența mea cu Colour B4. L-am folosit prima dată pentru a scoate negrul din păr. Folosisem vopsea neagră permanentă vreo 5 ani la rând și după două încercări de a-mi deschide părul la salon eșuate, am zis să-i dau o șansă acestui produs. Am fost foarte suprinsă de rezultat: negrul a ieșit total din păr după o singură aplicare a lui Colour B4 (este precizat în instrucțiuni că puteți repeta procedura de până la 3 ori consecutv, în cazul în care vopseaua nu iese din păr în totalitate).

După aproximativ doi ani am folosit din nou Colour B4. Între timp mă decolorasem și eram roșcată... foarte roșcată. Îmi doream să văd cum mi-ar sta blondă, și știind că sub acel roșcat părul era decolorat, am zis să încerc. Eram ușor sceptică pentru că în instrucțiuni este precizat faptul că vopselele în nuanțe foarte aprinse pot păta firul de păr și în consecintță Colour B4 nu le va mai putea elimina. Din fericire pentru mine roșul a ieșit total din păr și am ajuns la blondul dorit.

Nu am fost blondă decât câteva luni, apoi am revenit la roșcat. Roșcat pe care l-am eliminat la începutul lunii trecute evident, cu ajutorul lui Colour B4. Am revenit la blond și imediat am pus peste mov.

Mai vreau să precizez faptul că este indicat ca după folosirea acestui produs să nu aplicați vopsea permanentă pe păr cel puțin două săptămâni. Eu am aplicat un roșcat închis la două zile după ce am folosit pentru prima dată Colour B4 și părul s-a mai închis puțin iar roșcatul nu s-a prins. Se recomandă să folosiți o vopsea semipermanentă în nuanța dorită, iar după ce trec cele două săptămâni puteți folosi o vopsea permanentă. Eu vă recomand să țineți cont de aceste sfaturi, altfel riscați să stricați ce ați obținut. Ultima dată când l-am folosit am aplicat nuanțator mov pe păr a doua zi și deși pe lungime s-a prins, la rădăcini a ieșit un fel de gri. Deci și cu nuanțatorul e puțin riscant, dar măcar acesta iese la spălat și nu trebuie să investiți alți bani în Colour B4.

Cred că am acoperit toate aspectele mai importante, dar dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să le lăsați în comentarii. :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...