Saturday 24 January 2015

MAC Select Sheer / Loose Powder | Review

      Astăzi vreau să vă vorbesc despre un produs pe care l-am primit de Crăciun și de care sunt extrem de încântată: MAC Select Sheer / Loose Powder.
     Așa cum indică și denumirea, este vorba despre o pudră pulbere, transparentă. Deși am tenul gras, aceasta este prima pudră pulbere pe care o folosesc. Se știe că pudrele compacte sunt destinate tenului uscat, iar cele pulbere tenului gras pentru că particulele extrem de fine ale celei din urmă se pot lipi de zonele uscate ale feței, evidențiindu-le. Personal cred că depinde și de pudră pentru că mă împac destul de bine și cu cele compacte, și în același timp nu văd cum o persoană cu tenul uscat nu s-ar înțelege cu această pudră pulbere.



     Recipientul este constituit dintr-un borcănaș transparent cu capac negru care ne oferă siguranța că atunci când e închis, nu are cum să se piardă produs. Nu vine cu pensulă sau burețel.
    Deasupra borcănașului se află un fel de sită prin care pudra iese la suprafață. Găurile acesteia sunt destul de mari, astfel că există tendința să iasă cam mult produs și să se piardă foarte ușor. Cred că cel mai mare minus al acestei pudre este faptul că trebuie umblat cu foarte mare grijă cu ea pentru că fiind extrem de fină, are tendința să zboare în toate direcțiile.


Ingrediente: Talc, Polyperfluoromethylisopropyl Ether, Calcium Stearate, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Lauroyl Lysine, Polymethyl Methacrylate, Ethylene/Methacrylate Copolymer, Isopropyl Titanium Triisostearate, Tetrasodium Edta, Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Chromium Oxide Greens, Ferric Ferrocyanide, Red 6 Lake, Red 7 Lake, Red 30 Lake, Ultramarines, Ci 19140

Ce spun cei de la MAC despre eaTranslucent, featherweight, ultra-fine sublimely silky. Provides sheer, micro-fine finish. Mattes the skin but keeps its natural glow. Makes the skin look almost naked.

Ce spun eu despre ea: este o pudră extrem de fină cu mici particule strălucitoare. Aceste particule strălucitoare se observă extrem de greu, însă au rolul de a oferi o strălucire sănătoasă tenului dat fiind faptul c[ pudra în sine este una matifiantă. 
    Fiind o pudră transparentă, nu oferă deloc culoare sau acoperire tenului și nu trebuie folosită de una singură. Rolul ei este de a seta fondul  de ten și anticearcănul. Și o face foarte bine. Am fost foarte impresionată încă de la prima utilizare. Am folosit-o prima dată fără să citesc nimic despre ea, astfel am putut trage concluziile fără să fiu influențată în vreun fel. Se așază pe ten uniform și blurează toate imperfecțiunile. Matifiază tenul fără să-l încarce, pur și simplu nu se cunoaște că a fost aplicată pudră, aproape că oferă un efect air-brushed. Oricât de mult produs aș scăpa pe ten (deși e nevoie de foarte puțin pentru a obține efectul dorit), acesta nu arată încărcat. Oferă un aspect atât de natural încât simt că am devenit dependentă de ea.  În zilele în care tenul nu mi-e prieten și secretă extrem de mult sebum, MAC Select Sheer / Loose Powder îmi menține tenul mat pentru aproximativ două ore. În zilele ”bune” ajunge până la 4 ore. Nu conține SPF.

     O recomand tuturor (indiferent de tipul de ten), dacă vreți să investiți într-o pudră care să prelungească rezistența fondului de ten și care în același timp să vă ofere cel mai natural aspect luați-o în considerare pe aceasta. 


Ați încercat acest produs?
Cum vă înțelegeți cu pudrele pulbere?

7 comments:

  1. Nu am incercat-o dar sunt sigura ca e buna. Singurele pudre pulbere pe care le-am folosit au fost cea de la Rimmel (Silky Loose Powder daca tin minte bine) cu care m-am inteles minunat si as vrea sa o cumpar din nou dar nu o mai gasesc (a se citi "nu mi-a mai adus-o la munca") si pudra HD de la MUFE (am o miniatura) care iar e minunata. Cel mai bine ii vad calitatile in fotografiile cu blitz. Par modificate in photoshop, nu gluma. :D
    Pupic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi nu era invers? Nu trebuie evitate pudrele HD când se fac poze cu bliț? :-?

      Delete
    2. Habar nu am, stiu ca am citit despre ele dar nu mai stiu exact ce. Totul depinde de cantitate din ce am inteles eu. Am postat pe insta o poza, de fapt un colaj si arata de parca am modificat-o, desi nu i-am facut absolut nimic. :)) Nu stiu ce sa zic.

      Delete
  2. Mă tentează datorită faptului că arată natural pe ten, în mod special! Dar de regulă nu prea mă atrag pudrele pulbere, le prefer pe cele compacte!
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cele compacte sunt mess free, așa e. :))

      Delete
  3. recunosc, pana acum n-am folosit pudra, de niciun fel, dar o sa o am in vedere daca o sa ma apuce cheful de pudre :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte bine, dacă tenul tău nu are nevoie ești o norocoasă. :*

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...