Thursday 8 January 2015

Cum am ajuns de la roșcat la blond

        Nu mi-am dorit niciodată să fiu blondă, vă spun sincer. Mama mereu mi-a zis că mi-ar sta bine, dar nu mi-am dorit nicio secundă să încerc. Până acum vreo 2-3 luni când mi-am spus că trebuie să iau o pauză de la roșcat ( vă voi spune într-un articol viitor de ce am dorit această pauză). Și am început să analizez opțiunile. Într-o ureche parcă o auzeam pe mama care îmi tot spunea că mi-ar sta bine blondă, în alta, mai nou, și soțul meu începuse să șoptească chestii blonde. :)) Știam că pe sub roșcat fusesem decolorată în diverse etape și că ar exista șanse să devin blondă fără să îmi agresez părul prea mult.
    Astfel, cu câteva zile înainte de Crăciun mi-am luat inima în dinți și am cumpărat tot ce știam că îmi va trebui. (*pentru că știu că voi primi astfel de întrebari de la persoane care nu mă urmăresc de mult timp, țin să precizez faptul că  am cumpărat  toate produsele menționate în acest articol din Anglia)

    După cum vă spuneam și în acest articol, în care vă explicam cum am trecut de la brunet la roșcat, părul meu a fost deolorat ”pe bucăți” înainte. La început a fost doar un ombre, apoi am început să folosesc o vopsea care îl decolora și apoi îl vopsea roșu. Asta ca să înțelegeți cu ce ”am lucrat”.

         Primul pas a fost să fac tot ceea ce era contraindicat atunci când îmi doream să-mi mențin culoarea roșcată a părului vie (v-am vorbit despre asta în acest articol), și anume: să mă spăl cu șampon antimătreață și cu multă apă fierbinte. M-am gândit înițial că va trebui să repet procesul câteva zile la rând, dar nu a fost așa. Mi-am șamponat și clătit (evident) părul de 3 ori în aceeași tură și asta a fost. Mi s-a părut că roșul ieșise suficient de mult din păr, la clătire deja apa era curată, nu mai era roșie, deci mi-am dat seama că prin metoda asta nu mai aveam să scot mare lucru. Oricum rezultatele au fost mai spectaculoase decât mă așteptam. Pe unele porțiuni roșul ieșise în totalitate.
    În poze nuanțele ies mai închise și asta e valabil pentru toate etapele, mai ales că multe dintre ele au fost făcute la lumină artificială.

       A doua zi i-a venit rândul lui Colour B4. Dacă nu știți ce face acest produs vă mai explic o dată. Se folosește exact ca o vopsea de păr, doar că are capacitatea de a scoate ultima nuanță cu care te-ai vopsit. În cazul meu, roșcat. Știam că în urmă cu un an îmi scosese negrul din păr, așa că aveam și acum mari speranțe, deși pe cutie era precizat faptul că dacă cuticula e pătată cu vopsea roșie, Colour B4 nu va reuși să o îndepărteze. Mare mi-a fost mirarea după ce am clătit bine, bine produsul din păr, așa cum e precizat pe cutie. Eram blondă! Nu mi-a venit să cred că funcționase atât de bine! Îmi mai rămăseseră doar câteva șuvițe de la umeri în jos care erau încă ușor portocalii, dar deja intrasem în clubul blondelor. Puteam foarte bine să le las așa, dar pentru că îmi place lucrul bine făcut (Hello, Klaus!), am trecut la următorul pas.

În poza asta părul are o tentă gălbuie, deși în realitate nu era așa. Dar am pus-o pentru că e singura cu părul în întregime și astfel puteți vedea dieferența de nuanțe între partea superioară și cea inferioară.

Aici se vede mai bine nuanța reală și rădăcinile închise...

      Pentru următorul pas am folosit decolorant (Jerome Russell Bblonde) doar pe suvițele de care vă spuneam mai sus. Am folosit 3 pliculețe cu oxidant de 30%. Poate că ar fi trebuit să-mi fac și rădăcinile crescute, dar mi-era incredibil de frică să aplic decolorant lângă scalp, acasă, fără o persoană avizată lângă mine. Nu am vrut să risc, mai ales pentru că mie îmi plac blondele cu rădăcinile ușor crescute și nu mă deranja prea mult acest aspect.


Cam acesta a fost procedeul, în 3 zile am trecut de la roșcat la blond fără să-mi degradez deloc părul. Ba chiar acum se simte și mai sănătos la atingere, pentru că pot ține măștile de păr mai mult timp, spre deosebire de perioada în care eram roșcată și nu-mi permiteam acest lux, deoarece în timp ce mi-l hidrata, îmi scotea și roșul din păr. 
Mi-a plăcut la nebunie nuanța de blond care mi-a ieșit, mai ales că nu era una uniformă, ci părea că a fost făcut în șuvițe.

     Dar cum mie îmi crește părul extrem de repede, după o săptămână rădăcinile trecuseră de la stadiul de ”cool” la cel de ”inestetice”, așa că trebuia să fac ceva. Cumpărasem vopseaua pe care credeam că o voi folosi imediat după ColourB4 dacă acesta avea să-mi lase un blond urât, și anume L`Oreal Paris Prodigy Extraordinary Natural Colour 9.10 White Gold. Mi-am dorit un blond cenușiu, nicidecum unul auriu, iar aceasta asta promitea. Pentru că această vopsea avea și decolorant, mi-am luat inima în dinți și am aplicat-o la rădăcini timp de 20 de minute, cum scria în foaia cu  instrucțiuni, și apoi 5 minute pe lungimea părului. Din păcate nu mi-a deschis rădăcinile așa cum aș fi vrut, dar măcar a mai omogenizat culoarea, acum se îmbină tare frumos cu restul părului.


Ignorați gălbuiul din creștetul capului, e de la bec...

      Am ales să îmi schimb culoarea părului acasă pentru că e mult mai ieftin (cred că totul m-a ajuns la £40) și pentru că am putut face primele două etape fără să-mi degradez deloc părul. Dacă aș fi fost la salon ar fi încercat să mă decoloreze din prima. Așa s-a încercat și când am vrut să scot negrul din păr și nu s-a reușit.
Eu v-am povestit experiența mea, nu am niciun fel de pregătire în domeniu, dar îmi cunosc părul, știu ce poate duce și ce nu, care îi este limita. Cel mai bine e ca înainte să vă apucați de un astfel de procedeu să vă informați foarte, foarte bine. Citiți bloguri, urmăriți videoclipuri pe youtube cu astfel de teme și vedeți ce implică totul și care sunt riscurile.

      Încă nu m-am obișnuit cu părul blond. Părerile sunt împărțite, unora le place, altora nu. Mie îmi place la nebunie cum arată părul meu lung blond, însă nu m-am hotărât dacă îmi stă bine sau nu. Nu știu cât voi mai rezista cu această nuanță, sincer. E foarte ușor de întreținut, spre deosebire de părul roșcat care îmi mânca zilele (și nopțile, mai ales vara), dar... parcă nu mi se potrivește. 
Voi ce părere aveți?


33 comments:

  1. Imi placea cum iti statea roscata, dar sincer imi place enorm de mult cum iti sta blonda. Trasaturile sunt parca mai delicate si ofera mai multa eleganta. Ai un par foarte frumos :D Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Macy! Soțul meu a fost foarte încântat de comentariul tău. :))

      Delete
  2. Mi-am cam pus intrebari cand am vazut poze cu tine blonda pe Facebook. Ma gandeam ca am rarat postarea in care ne vorbesti despre asta :))
    Imi place cum iti sta, insa, cum ai zis si tu, parca nu esti chiar tu. Parca te definesc mai bine culorile puternice sau doar m-am obisnuit eu sa te vad roscata :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. În sfârșit cineva care vede și gândește ca mine. Aleluia!! :))

      Delete
  3. Nu imi imaginam cum ti-ar fi stat blonda si chiar imi parea rau dupa nuanta aceea vibranta din parul tau, acum sa stii ca mi se pare ca iti sta foarte bine si asa. Imi place mai mult chiar, si nu uita ca schimbarile sunt binevenite. Bine ai venit in clublul blondelor. Te saluta o alta blonda. :)) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu vrei să știi cât de rău îmi pare mie după acel roșcat. :)) Bine v-am găsit! :P

      Delete
  4. te-am vazut in instagram.imi place mult mai mult cum esti acum.pupp

    ReplyDelete
  5. Si roscata iti statea bine, dar blonda.... parca esti mai feminina, mai delicata, mai copilaroasa! imi place mai mult asa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ms frumos, Claudia. Mi-ar plăcea să mă văd și eu așa. Cred că îmi mai trebuie timp. :)

      Delete
  6. Rosul este o culoarea mai spectaculoasa pe par, dar si blondul te prinde :) Ai putea sa ramai asa cateva luni , mai faci masti de hidratare in sezonul asta, vezi dupa aceea cum reactioneaza la soare...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, o să mă pot ocupa altfel de el. Nu știu dacă rezist câteva luni așa. Încerc. :))

      Delete
  7. Mie-mi place foarte mult cum iti sta blonda.
    Recunosc ca ... in momentul in care te-am vazut pe Instagram am intrat pe profilul tau pentru ca am crezut ca am gresti "destinatarul" si cand colo ... erai chiar tu. :)) Eh, eu sunt blonda de la natura, procesez mai greu. :))
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Bună asta. Deși e de înțeles. PRetenii încă mă caută în public după ”capul roșu”. :))

      Delete
  8. Eh, acum poti zice ca le-ai incercat pe toate!:)) Imi place si look-ul asta, dar recunosc ca tot roscata te preferam.:P La cat de greu de intretinut era insa, te inteleg perfect ca ai vrut o schimbare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aproximativ, mă cam bate un gând lila sau unul albastru. Oh, Doamne, îmbătrânesc și o iau razna :))

      Delete
  9. Si mie imi place cum iti sta blonda, ai un par frumos. Si ombre mi-a placut mult, poate cel mai mult.
    Ti-am descoperit recent blogul, dar am citit cam tot si, dupa cum vezi, te urmaresc cu placere :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce frumos, mersi mult de tot. Ador când primesc astfel de comentarii. :)
      Cât despre ombre, da, și mie mi-a plăcut tare mult și chiar e o opțiune pentru viitor pe care o iau serios în calcul.

      Delete
  10. Acum ca te-ai vospit pot sa fiu sincera, rosul ala era prea mult. Iti sta foarte bine blonda cum, de altfel, iti statea foarte bine bruneta si cu asta am zis tot. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga mea, dar știi că puteai fi sinceră mereu. Știu că la roșcat părerile erau împărțite pentru că era o culoare turbată, nu era un roșcat obișnuit. :)) Brunetă mi-a plăcut și mie mereu, blondă, meh. Vezi că s-ar putea să mă reîntorc la roșcat, o să te oripilez iar :P :*

      Delete
  11. Mai, cand te-am vazut prima oara mi-a placut, acum ca am vazut si rosu si blond, una langa alta......nu mai stiu care imi place. Eventual un albastru sau verde, sau mov......ti-ar sta bine oricum cu siguranta

    ReplyDelete
  12. Îmi plăcea foarte tare cum îți stătea roșcată dar parcă blondul te prinde și mai bine acum!
    Te pup :*:*

    ReplyDelete
  13. Eu sunt fan blond

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi-am dat seama că nu ți-a plăcut niciodată roșcatul meu. :)) :*

      Delete
  14. Imi place mai mult asa, blonda! :D Dar e alegerea ta daca ramai asa, bineinteles. :D E normal sa te simti un pic ciudat la inceput, schimbarea nu e minora... dar e supeeer!
    Te pup!

    ReplyDelete
  15. Buna! In primul rand vreau sa iti spun ca iti sta super bine blonda! Mie personal imi place! :) In al doilea rand.. vreau sa te intreb cu ce vopsea te faceai rosu? Eu fiind o roscata care nu va renunta la culoare prea curand.. si sincer nici nu cred ca mi-ar sta bine alta culoare..
    Mersi! Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună! Îmi cer scuze că îți răspund abia acum, dar am luat o pauză de la blogging și abia acum am verificat comentariile :) Îți mulțumesc pentru aprecieri. Între timp am și revenit la roșcat. Folosesc Majicontrast Red pe care îl comand de pe ebay. Se poate comanda și din România, de pe aoro.ro. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...