Tuesday 21 October 2014

Modă și 20 de lucruri care mă scot din sărite.

Luna trecută publicam un articol despre frumusețe și 15 lucruri care mă scot din sărite, articol care v-a plăcut foarte mult și care chiar a inspirat pe unele dintre voi pentru a face unul asemănător. Dacă nu l-ați citit încă, îl găsiți AICI.
Azi vreau să aduc în discuție domeniul modei și 20 de lucruri care mă scot din sărite. Pentru că da, nu m-am putut opri la 15 și credeți-mă, aș mai fi avut multe de zis, dar am zis să vă mai las și pe voi. :)
Ca și data trecută, ordinea e aleatorie pentru că nu mă pot hotărî ce mă enervează mai mult și ce pot trece cu vederea mai ușor.

Disclaimer: sub nicio formă nu vreau să jignesc pe cineva prin acest articol, nu vreau să bat vreun apropo și nici nu vreau să schimb neapărat pe cineva. Sunt doar lucruri care mă irită pe mine, așa cum poate și pe voi vă deranjează anumite lucruri în ceea ce mă privește, când vine vorba despre acest subiect. NU am avut în minte nicio persoană anume (reală sau pe care o cunosc doar din mediul virtual) atunci când am conceput acest articol. Just for fun. :) 



1. Mărimile diferă de la un brand la altul atunci când vine vorba de haine, dar și de încălțăminte. De cele mai multe ori nu te poți baza pe faptul că porți o anumită mărime pentru că la acel magazin anume, porți mai mult sau mai puțin. Mi s-a întâmplat de două ori în ultima lună să returnez două articole pentru că mărimile nu corespundeau cu ceea ce ştiam eu că port.

2. Nu pot purta orice vreau pentru că nu se potrivește conformaţiei mele. Într-o lume ideală aș putea purta o rochie strâmtă din dantelă fără să arăt trashy, cizme peste genunchi fără să pară că-mi produc banii pe căi necinstite, rochițe largi fără să par Oana Roman, sandale cu barete fine fără să simt că cineva îmi feliază picioarele și câte și mai câte...

3. Nu știu câte dintre voi ați pățit asta, dar mie mi s-a întaâmplat, și nu doar o dată. Bineînțeles, doar în România. Intru într-un magazin de haine, mă uit la diverse hăinuțe - vânzătoarea cu ochii pe mine, evident -, pun ochii pe ceva anume și mă  uit cu mai mult interes. Atunci se trezește și tuta de vănzătoare să spună: ”nu avem mărimi mai mari la această bluză, doar ce se vede”. What?? Te-am înrebat eu ceva de mărimi?? Dar poate nu vreau să cumpăr pentru mine!! De ce trebuie să mă faci „grasă„ pe față?? Nu vreți să știți de câte ori am pățit-o și de câte ori îmi venea să sterg pe jos cu acele individe. Și culmea, de cele mai multe ori aveau mărimea mea, dar nu știu de ce aveau impresia că port mai mult. Pentru a evita scandalul de fiecare dată am ieșit imediat din magazin și nici în ziua de azi nu mai intru.

4. Atunci când mut lucrurile dintr-o poșetă în alta uit anumite chestii care, culmea, exact în acea zi mi-ar fi fost utile deși le-am cărat degeaba după mine vreo 2 luni înainte. Tata mi-ar spune că asta mi se întâmplă pentru că am prea multe genţi. Oh, well! :D

5. Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu mă pot include înt-un stil vestimentar anume. Și e greu pentru că din această cauză îmi plac prea multe obiecte vestimentare care se combină greu cu altele deja existente în garderoba mea pentru că... nu sunt același stil. Ohh!

6. Să porți tocuri înalte e dureros. La propriu.  Dacă nu m-ar durea picioarele nu aș purta altceva în afară de tocuri. Și e trist că la evenimentele importante pentru care ai căutat săptămâni întregi o ținută, în loc să te bucuri de momentele deosebite, singurul moment la care visezi e acela în care vei arunca cu nervi pantofii din picioare și-ți vei jura că nu-i vei mai încălța niciodată. Și apoi vine următorul eveniment pentru care o vei lua de la capăt. You know it`s true!

7. Sunt persoane cărora le place să se asorteze şi o fac prost. De obicei aleg o singură culoare cu care se îmbracă din cap până-n picioare (incluzând şi accesoriile). Astfel ajung să aibă vreo 5 nuanţe de roşu pe ele care pur şi simplu nu arată bine.


8. Acele persoane care nu-şi acceptă kilogramele în plus şi poartă haine cu o mărime-două mai mici. Şi vedem cum le strâng blugii şi cum se revarsă colăceii, vedem cum se chinuie să respire în sacourile prea mici sau cele trei burţi prin topurile prea mulate.

9. Nu vi s-a întâmplat ca anumite cunoştinţe al căror stil vestimentar lasă mult de dorit... sau mai pe româneşte, care n-au nicio treabă cu lumea asta a modei, să se apuce să vă dea sfaturi despre cum ar trebui să vă îmbrăcaţi? Mie da. :D

10. Nu ştiu ce înseamnă pentru unele un pantalon care vine bine. Sincer! Atunci când eu îmi cumpăr un pantalon sunt atentă dacă se aşază bine pe fund şi în faţă!! Văd la unele fete pantaloni care stau creţi în zona din faţă sau fac acel triunghi penibil şi mă întreb... după ce criterii şi-au cumpărat acei pantaloni??

11. Roşu şi roz în aceeaşi ţinută. Mi se pare cea mai urâtă combinaţie posibilă. Uhh!

12. Momentul acela în care scoţi cu mândrie în lume rochiţa nou achiziţionată şi vezi o altă persoană care o poartă. Şi încă una, şi încă una. O mai iubeşti? O s-o mai porţi?

13. Nu îmi place deloic încălţămintea cu sclipici. Arată atât de urât şi ieftin că nu pot pricepe cum unele chiar dau banii pe aşa ceva. Bine, nu vorbesc de pantofii cu sclipici foarte scumpi care, probabil, sunt bine realizaţi, ci de cei no name care lasă la fiecare pas o amintire care îţi ia ochii...

14. Colanţi cu fuste! Arată foarte, foarte urât, taie piciorul astfel încât e imposibil să avatajeze pe cineva o astfel de combinaţie.

                            

15. Din nou un lucru care sper că nu mi s-a întâmplat doar mie: să văd o bătrână purtând acelaşi obiect vestimentar ca şi mine. În momente ca acelea îmi pun serioase întrebări...

16. Oamenii ăştia din industria modei sunt tare isteţi. Oricât de multe haine frumoase am avea, oricât de chibzuite am dori să fim, când scot ceva nou pe piaţă. ceva "ce ne-am dorit dintotdeauna", cum să putem rezista??

17. Eu am ceva cu craniile pe haine. Nu-mi plac deloc! Nu le suport. Nu pot explica de ce, dar nu pot purta nimic cu scheleţi, cranii desenate.

18. E urât tare când se vede linia chilotului prin haine sau când sutienul e atât de mic că juma de sân se revarsă pe sub bluză. Fetelor, şi lenjeria intimă e pe mărimi!

19. Papuci în oraş. Nu pot vedea. Nu mă interesează că sunt stil sanda, că sunt special concepuţi pentru aşa ceva, eu nu pot să-i sufăr. După părerea mea papucii trebuie purtaţi în casă, la plajă, sau dacă te duci până la consignaţia de la colţul blocului să iei o pâine. Atât!

20. Saved the best for last: sutien cu bretele transparente!!! Enough said, right?


Acum sunt curioasă, fetelor, sunteţi de acord cu ce am scris eu mai sus ori ba?
Voi ce aţi mai adăuga?

32 comments:

  1. am patit si eu cu bluza, ca nu e decat ce e expus...si eu eram mai mare decat trebuia pe atunci da am iesit plangand din magazin..cine a intrebato pe tuta..poate doar cascam ochi....
    eu as mai adauga nu sufort fete in colanti cu o bluza peste...nu stiu de ce da parca au iesit in pantalonii de pijama..si daca colantii mai sunt si transparenti e tacamul complet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of, îmi pare rău că te-a făcut să plângi. Pe mine doar m-au enervat teribil. Unele chiar n-au pic de tact... :(

      Delete
  2. sunt de acord, faina postarea. multe sunt de spus ,imi vine de fiecare data sa dau drumul la gura, ma abtin. sa vezi si in lumea fashion, vedete, bloggeri, ce vezi-te doare capul. pupp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te cred, știu despre ce vorbești și sunt sigură că tu vezi și mai multe lucruri decât mine. Dar eu cred că dacă spui lucrurile cu multă diplomație, nu trebuie să sde supere nimeni. ÂChiar aș fi curioasă să aflu ce ai de spus :D

      Delete
  3. Foarte adevarat tot ce ai spus. In special problema cu marimile am in dulap aproape toate marimile de aceea mi-e teama sa cumpar online chiar daca vad multe lucruri frumoase. La cabina de proba iau mereu marimea mea plus alte doua sa fiu sigura. Si la pantofi am aceiasi problema nu inteleg cum pot purta si 38 si 39 uneori si 40 :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, nici eu nu înțeleg care e treaba cu mărimile, ar trebui să fie standard, nu? :P

      Delete
    2. La incaltarile romanesti porti un numar mai mic de obicei. Sau ma rog, incaltarile europene probabil. La cele chinezesti un numar mai mare.
      De obicei la pielaria romaneasca port 39 si la balerinii/sandalele chinezesti port 40 sau 41. Probabil pt ca sunt ei mai mici. :))

      Delete
  4. Ooooo, parca mi-ai citit gandurile , asa suna articolul asta. 4,5,6, 17- I feel u !!! xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. He, he, mă bucur că ți-a plăcut și că ești de acord. :)

      Delete
  5. Foarte adevarat! De acord cu fiecare paragraf. Cred ca mai e foartee frustrant pentru mine cand ma imbrac cu pantaloni care stau fix pe mine si ies undeva unde urmeaza sa mancam zdravan. Si eu stau si ma uit ca muta ca ma gandesc ca pe urma creste burta si o sa arat ca gravida si o sa ma si simt deosebit de incomod. Aaa si asta e valabil si la rochiile bodycon, pe care le cam iubesc, dar le cam urasc pentru ca si daca beau apa arat umflata in ele!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Food baby se numește acea burtică :)) Cunosc. Total de-acord..

      Delete
    2. Food twins ar trebui sa ii spuna la mine!:))

      Delete
  6. Tare postarea și sunt de acord cu aproape toate punctele! Sunt doar vreo 2-3 chestii din listă care nu mă enervează fiindcă nu le-am pățit, dar la restul... total de acord!
    Aș adăuga colanții purtați pe post de pantaloni... prin care vezi tot! De la lenjerie, posterior și celulită și până la... mă abțin. :)) Și ar mai fi muuuulte de adăugat. Ce vezi uneori pe străzile capitalei... te doare capul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Așa e :)) Din păcate treaba cu colanții sigur nu se va schimba prea curând..

      Delete
  7. Amin pentru tot ce ai enumerat mai sus iar ultimul punct....cireasa de pe tort! :))
    Nici eu nu ma inteleg cu craniile.
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. He, he, mă bucur că ești de aceeași părere cu mine. :*

      Delete
    2. Detest moda asta a craniilor...si de cand sunt mamica si cotrobai dupa haine pt copil si vad craniu pe un tricouas pt copil de 1 an...adica...serios??

      Delete
  8. Daaa, cata dreptate ai si cat ma regasesc in unele ganduri!

    ReplyDelete
  9. Ce este încălțămintea cu sclipici? Incluzi aici și încălțămintea aurie sau argintie? Dacă da, nu sunt de acord. Cel puțin sandalele aurii sunt minunate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuuu.. mă refer la strasuri și glitter aplicate prost. De aceea și spuneam că lasă o amintire la fiecare pas. Adică mai cade câte o bucățică sclipicioasă. :)
      Și mie îmi plac sandalele aurii finuțe :)

      Delete
  10. Omg!Ai ochii in creierii mei :))
    Cred ca impartasesc tot ce ai scris.De nu stiu cate ori ma intreb si eu aceleasi lucruri.
    Nici mie nu mi se pare ca am un stil anume,desi as vrea uneori...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Mă bucur să aflu că gândim la fel. Pupici!!

      Delete
  11. Sunt total de acord cu tine, la faza cu vânzătoarele impertinente...eu zic chiar să speli pe jos cu ele! :D Și papucii prin oraș nici mie nu-mi plac, sau la bancă, sau în mall... e pur și simplu nepotrivit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar așa voi face data viitoare... Deși sper să nu mai existe o ”dată viitoare” :))

      Delete
  12. Nu stiu exact la ce te referi cand spui rosu cu roz, dar mie trebuie sa imi vina maine o esarfa cu nuantele astea. :))
    Sa iti zic eu o combinatie si mai sig gri cu maro sau maro cu rosu. Niciodata niciodata nici macar o data nu o sa imi placa! Si totusi o comit uneori. :))
    La pantaloni mi se intampla uneori sa mi se faca triunghiul de care vorbesti pentru ca am oscilatii de... burta. :))
    Si urasc craniile. Chiar nu se gandeste nimeni ca un craniu e un om mort? Iar un om mort nu e ceva frumos? Nu as putea sa port asa ceva. Am avut perioada mea de rockerie, dar mi-a trecut. Dar sa cad cranii din cristale sclipicioase pe o bluza roz e ceva ce nu pot sa rumeg prea bine.
    Ah, nu suport pantofii aia de se poarta acum, gen sport si cu platforma ascunsa. In general cei de proasta calitate, purtati in combinatii dubioase de tipele de la liceu. Eww.
    Nu imi plac tipele grase grase care se imbraca cu colanti pe post de pantaloni si mananca sendvisuri cu multe sosuri pe strada.
    Si multe altele.
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce comică ești!! :)) Eu am zis de la început că unele decizii nu se discută, țin strict de preferințe, așa că dacă ție îți place eșarfa roz cu roșu, go for it! :)) Important e să te simți tu bine și atât. Grav e când sunt purtați colanții pe post de pantaloni, cum ai zis și tu. Restul e can can.

      Delete
  13. P. S. Eu mi-am facut un obicei sa tac si sa las clienta sa zica ce vrea. Daca a intrat, inseamna ca vrea ceva. O intreb daca pot sa o ajut cu ceva si cam atat. Daca vrea ceva, ii dau un sfat. Daca nu, sa fie sanatoasa. Acum vreo saptamana erau vreo 4 in magazin, i-am intrebat daca pot sa ii ajut si nici nu s-au uitat la mine. Zilele trecute, una care nici nu era clienta mea, doar a intrat sa ma intrebe despre o vanzatoare de produse Oriflame de pe strada, m-a tratat ca pe o carpa. Uneori si noua ne vine sa stergem pe jos cu cei ce intra in magazin, doar ca avem suficient bun simt sa nu ne purtam cum se poarta ei. Zennn. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să ne înțelegem, eu nu am vrut să jignesc vânzătoarele în general, și mama e vânzătoare în momentul de față, deci cum aș fi putut?? :)) Nu, eu am vrut să le jignesc strict pe acelea care nici măcar nu așteaptă să le întreb de mărimi și după ce m-au analizat bine, îmi spun direct că nu au mărimea mea, adică una mult mai mare. Mi se pare o lipsă crasă de respect față de client. Și te cred că ai de-a face și tu cu tot felul de persoane, dar am încredere în tine că nu lași garda jos! :P

      Delete
    2. E lipsa de respect in general. Indiferent de relatia pe care o au. Eu de exemplu am doua cliente care cum ma vad se mira cat m-am ingrasat. Ultima data m-am suparat pe ele si nu au mai zis nimic. E o nesimtire chestia asta. E de prost gust sa zici asa ceva. :D

      Delete
  14. Sunt de acord cu aproape toate punctele enumerate de tine, un articol foarte bun!!
    Nu sunt de acord cu acea combinatie roz-rosu, nu prea stiu ce aveai in minte cand ai enumerat-o.. dar eu consider ca roz pudrat spre exemplu cu rosu, merge minunat si arata superb!!
    Asta vara am purtat o astfel de combinatie, poti sa-ti dai cu parerea: http://www.newtouchofcolor.com/stil-romantic-pentru-plaja-rochia-roz-pudrat-si-turbanul-rosu/

    Am sa te mai vizitez, mi-a placut articolul, foarte bine punctat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. După cum am spus și mai sus, ține de preferințele fiecăreia. Mie nu îmi place rozul combinat cu roșu, și mă refer în special la rozul puternic, aproape de fucsia. O să intru imediat să văd cum arată rozul pudrat cu roșu, chiar sunt curioasă. Și îți mulțumesc pentru aprecieri și te mai aștept pe la mine. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...