Saturday 15 February 2014

Rutina mea de îngrijire a tenului - ten gras


Niciodată nu am avut un ten perfect, mereu m-am luptat cu diferite probleme ale lui, dar pot să spun că acum e în cea mai bună formă a sa. Nu e nici pe departe perfect, dar nu ştiu daca aş putea să-i cer mai mult de atât. Şi totul se datorează rutinei de îngrijire de care mă ţin de vreo doi ani. 
Înainte de a trece la produsele pe care le folosesc, voi preciza câteva aspecte pe care le consider importante: am tenul foarte gras, cu scurte perioade în care e normal-mixt. Am suferit în repetate rânduri, ani întregi chiar, de acnee. Acum îmi apar extrem de rar câteva coşuri din motive hormonale, care dispar la fel de repede cum au şi apărut. Nu am un ten sensibil, aşa că mi-am permis să experimentez destul de des cu el, iar acum pot spune că sunt mulţumită de toate produsele pe care le folosesc.

Dimineaţa îmi curăţ tenul fie cu o loţiune micelară (acum o folosesc pe cea de la L'oreal, pe care o mai alternez cu cea de la Garnier), fie cu un ulei de curăţare (15 Seconds Miracle Cleansing Oil de la L'oreal), pe care îl şterg de pe ten cu un prosopel din bumbac îmbibat în apă fierbinte. 
E foarte importantă pentru mine curăţarea tenului dimineaţa, pentru că în timpul nopţii secretă foarte mult sebum, care atrage ca un magnet toate impurităţile şi mizeriile din aer. Nu aş putea aplica machiaj pe un ten care nu a fost bine curăţat înainte.


În unele zile, când trec prin perioade în care tenul meu se îngraşa excesiv de mult, folosesc înainte de crema hidratantă, o loţiune tonică. Momentan o am pe cea de la La Roche-Posay care este şi micro exfoliantă. Nu consider că acesta este un pas pe care trebuie să-l fac zilnic, mi se pare că ar agresa tenul destul de mult folosită prea des. Dar uneori ajută la menţinerea tenului mat puţin mai mult şi bonus, ajută şi la inchiderea porilor. Nu în totalitate, evident...


Chiar daca am tenul gras, crema hidratantă e un lucru de care nu mă pot lipsi. Am mai spus, nu pot să pricep cum unele persoane nu folosesc cremă hidratanta zilnic. Dacă nu o aplic imediat ce mi-am curăţat şi uscat tenul, am un disconfort imens, simt că mă strânge faţa şi sunt mai irascibilă decât atunci când mi-e foame. Şi eu fac foarte urât la foame!! 
Deşi iubesc crema hidratantă de la La Roche Posay, Effaclar K, am luat o pauză de la ea pentru că am găsit-o acasă în România, pe aceasta de la Elmiplant (Cremă-Gel Matifiantă), cumparată de astă-vară, cu care mă împac foarte bine. După ce voi termina acest tub, o să mă întorc la Effaclar K.
 Pentru ochi folosesc aceeaşi cremă şi dimineaţa şi seara, şi anume Crema Contur Ochi cu Q10 + ceai verde de la Cosmetic Plant.


Seara, când vine vorba de demachierea tenului, folosesc cam aceleaşi produse pe care le folosesc şi dimineaţa, in funcţie de dispoziţie şi de cât de mult machiaj am aplicat. Am un întreg articol dedicat rutinei de demachiere, dacă sunteţi interesate, aici.

Dacă tenul meu trece printr-o perioadă în care se îngraşă foarte repede, voi folosi aceeaşi cremă matifiantă pe care am precizat că o folosesc dimineaţa. Daca tenul meu tinde să fie normal spre mixt, îmi permit să folosesc o cremă mai puternic hidratantă seara. Una dintre acestea două, pe care cred că le voi include intr-un viitor articol cu produse dezamăgitoare: Vichy Normaderm si La Roche Posay Effaclar Mat. Deşi etichetele lor susţin sus şi tare faptul că sunt matifiante, ambele lasă filtru gras şi tenul se simte lipicios după. De aceea mi-ar fi imposibil să le folosesc dimineaţa, toata ziua aş străluci ca un bec!
După crema hidratantă urmează si crema contur ochi menţionată mai devreme.


Un pas foarte important în rutina de îngrijire a tenului meu este exfolierea. De două ori pe săptămână, folosesc exfoliantul de la Garnier care conţine 2% acid salicilic. Am mai vorbit despre el, imi pare rău că nu se găseşte deocamdată în România, şi tocmai am aflat de la Dya că se poate cumpăra şi din România, de pe aoro.ro (http://www.aoro.ro/garnier/pure-active-gel-de-curatare-cu-pensula/). Datorită acestui produs eu "beneficiez" de coşuri foarte rar şi am scăpat total de punctele negre. Pe lăngă cel de la Garnier, folosesc şi un scrub "clasic" (Apricot Scrub de la St. Ives, dar din România îl recomand pe cel de la Elmiplant). Pe acesta îl folosesc la 2-3 zile, de câte ori simt că tenul este încărcat cu impuriăţi şi ca nu este la fel de fin la atingere. Cel mai bun mod de a îndepărta un scrub de pe faţa este prin a folosi un prosopel din bumbac îmbibat cu apă fierbinte. Nu numai ca e o senzaţie foarte plăcută să-ţi cureţi tenul cu un prosop ud fierbinte, dar e şi mult mai puţin messy. Eu am mai vorbit despre treaba cu prosopelul, dar nu ştiu câte mi-aţi urmat sfatul (mama nu mi l-a urmat, de exemplu :(), aşa că insist, poate veţi încerca.


Cu siguranţă îmi lipseşte un ser din rutină, dar deocamdată strâng bănuţii pentru unul pe cât de bun, pe atât de scump. O să vă ţin la curent când mi-l voi achiziţiona. 

Poate că ar fi trebuit să vorbesc şi despre ceva măşti pentru faţă, dar în ultimul timp le-am cam abandonat, aşa că voi lăsa discuţia despre măşti pentru un alt articol în care voi vorbi despre mai multe dintre ele. 


Care este rutina voastră de îngrijire a tenului? Ce produse iubiţi şi recomandaţi?

13 comments:

  1. Eu folosesc in plus la curatarea tenului si un gel purificator, dupa ce ma demachiez. Cel mai mult imi place cel de la Gerovital Plant. Eu am tenul mixt si imi prieste tare bine acesta.
    Seara si eu alternez, cand folosesc o crema hidratanta de noapte, cand una matifianta, in functie de cum imi simt tenul, mai uscat sau mai gras.
    Si eu folosesc mereu dimineata o crema hidratanta, care e si pe post de baza de machiaj la mine. De vreo 2 luni folosesc crema intens hidratanta de la Aslavital si sunt multumita de ea. Hidrateaza bine si nu imi lasa tenul gras.
    Ce mi-ar placea sa se gaseasca si in Romania exfoliantul de la Garnier. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi uite că Dya, în comentariul de mai jos ne spune că se găseşte exfoliantul de la Garnier şi în România. <3
      Obişnuiam să folosesc şi eu un gel purificator, acum mulţi ani. Era de la Ivatherm şi era foarte bun. Multţumim pentru ponturi.:*

      Delete
  2. Buna :).
    Gelul cu pensula de la Garnier se gaseste in Romania. Doar online l-am vazut ce e drept : http://www.aoro.ro/garnier/pure-active-gel-de-curatare-cu-pensula/
    Eu de aici mi l-am cumparat pe acesta : http://www.aoro.ro/garnier/pure-gel-de-curatare-cu-pensula/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamă, şi eu astă vară l-am căutat în disperare pentru că rămăsesem fără.. Şi online, şi în magazine. O să precizez şi în articol să stie celelalte fete ca şi-l pot procura şi din Ro. Multumiiiiim! :) :*

      Delete
    2. Eu am dat din intamplare peste el :D. Acum am citit pe blogul tau si despre varianta asta si o trec pe lista pentru urmatoarea comanda. Si cel matt brusher e bun pentru ca imi tine sebumul sub control, iar daca varianta cealalta ma scapa de micile neplaceri cauzate de cosuri atunci e perfect :)

      Delete
    3. Eu nu m-am împăcat deloc bine cu Matt Brusher. În ceea ce priveşte sebumul nu am văzut nicio diferenţă. Şi nu mi-a plăcut pentru că nu simţeam că îmi curăţă porii la fel de bine ca acesta, din cauza periei care e total diferită. Sunt curioasă pe care îl vei prefera, dacă îl vei testa şi pe acesta pe care îl recomand eu. Ş=

      Delete
  3. Si eu consider exfolierea foarte , foarte importata. Momentan ma gandesc doar la exfoliantul Garnier, trebuie sa-l vanez.
    Trebuie sa incerc, metoda ta.
    Iubesc mastile dar in ultima vreme sunt puutin cam lenesa. Azi o sa prepar una. am zis! ;))
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, eu nu le suport pe cele homemade. Nu le suport!! Le prefer pe cele din comerţ, cu mai puţine bătăi de cap..:))

      Delete
  4. Dimineata: spalat cu Dove, emulsie antiacnee (e pe terminate, e ca o lotiune tonica), apoi crema hidratanta. Seara: demachiat cu micelara Garnier, spalat cu spumantul antiacnee de la Gerovital, emulsia aia iar si crema din nou. Atat. O data pe saptamana un gomaj cu zat de cafea si o data o masca purifianta de la Avon, Planet Spa. Recomand din suflet gama antiacnee de la Aliphia, o firma romaneasca, chiar au efect produsele si costa jenant de putin. Dupa ce termin ce mai am inceput pe acasa o sa revin la ele. O sa scriu mai multe saptamana asta despre ele la mine pe bebelou, sper sa am timp.
    Ce cantitate are exfoliantul Garnier?
    Pupic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi să scrii, sună interesant. :)
      Are 150 ml :)

      Delete
  5. Si eu am tenul gras si folosesc produse specifice lui pentru a mai tine sub control sebumul si uneori acneea care isi mai face aparitia. Folosesc produsele de la Gerovital Plant din gama Stop Acneea si momentan sunt pe placul tenului meu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am folosit gama asta de la Gerovital... Ce am folosit de la ei nu mi-a priit, poate aceasta e mai buna :)

      Delete
  6. Frumoasă rutină! Eu încă nu mi-am găsit locul. :( Încă sunt la rezolvarea cu punctele negre de care nu am nicio idee cum să scap, dar am câteva produse pe care le recumpăr de ceva timp, dar încă nu este totul complet.
    Tenul tău cu siguranță este foarte răsfățat.

    Când ai timp , treci și pe la mine! :*
    http://gabriela-popescu.blogspot.com
    Kisses,
    Gabriela

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...