Tuesday 18 February 2014

Birthday make-up - tutorial

Nu mai intru să verific acum, dar parcă în postarea anterioară, vă spuneam că aş vrea să realizez un tutorial cu machiajul pe care l-am purtat de ziua mea. Să încep cu ce n-a mers bine: lumina. Pentru a obţine cadre cât mai bune, nu doar cu jumătate de ochi sau luate prea de sus sau prea de jos, am fost nevoită să fac pozele cu opţiunea self portrait, şi cu această opţiune culorile nu ies niciodaa ca în realitate, iar pozele sunt puţin cam blurry. Aici se adaugă şi faptul că soarele şi-a făcut de cap şi ba a intrat, ba a ieşit din nori, de aceea temperatura pozelor e diferită. Culorile clare se văd în ultimele imagini, cu machiajul per ansamblu,  când am reuşit să mă pozez direct în faţa geamului. Dar gata cu scuzele, sper să înţelegeţi ce trebuie din machiaj şi să vă placă. Dacă vă place mai fac, pinky promise. :D

Am aplicat primer-ul pentru ochi de la e.l.f, apoi o bază cremoasă (Mazbelline Color Tattoo - Permanent Taupe) pentru a fi sigură că machiajul va rezista cât am eu chef.

Peste, am aplicat nuanţa Verve din paleta NAKED 2 pe toată pleoapa mobilă.

În colţul exterior al ochiului, am realizat un V cu o nuanţă mai inchisă din aceeaşi paletă - Busted-, pentru a alungi ochiul şi a oferi profunzime privirii.

Am blend-uit bine V-ul...

...şi am mai făcut unul peste, pentru că dupa blend-uire culoarea nu a rămas la fel de intensă.

Am omogenizat şi de această dată culoarea.

După am blend-uit  în sus toată linia machiajului pentru a fi sigură că totul e omogen şi că nu se vede vreo linie...inestetică.

La baza genelor inferioare am adăugat aceleaşi farduri folosite mai sus, în aceleaşi proporţii: 3 sferturi culoarea mai deschisă, iar pe ultimul sfert, cea mai inchisă.


Am aplicat un tuş gel de la L'oreal, dar nu de-a lungul întregii pleoape, ci doar pe a treia parte, pentru a-mi alungi ochiul.


Mi-am conturat ochii cu dermatograful de la Rimmel (Scandaleyes)...

Si am aplicat mascara

 Pentru a deschide privirea, am aplicat in colţul intern al ochiului, puţin fard iluminator pe care l-am aplicat ulterior şi pe pomeţi...

...dar şi pe arcadă, în punctul cel mai înalt, sub sprânceană.

La final, pe o pensulă plată, am aplicat puţin corector, cu care am "şters" sub linia tuşului, orice firişoare de fard căzute care ar fi făcut să pară ochii mai lăsaţi.

Am machiat restul feţei cu produsele pe care le vedeţi mai jos şi am incheiat cu minunatul ruj primit de ziua mea de la o dragă prietena. (Show Orchid - MAC). De fapt, acest machiaj s-a realizat în funcţie de ruj. Am vrut ca acesta să iasă în evidenţă şi am pastrat lucrurile destul de neutre în zona ochilor, ţinând cont că era totuşi un machiaj de seară.

Acesta este rezultatul final...






Voi cum realizaţi machiajul ochilor când aveţi o culoare intensă pe buze?

13 comments:

  1. Foarte draguta ai fost, la multi ani !! :*

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos machiajul tau.
    Ai niste ochisori minunati! Ii poti evidentia fara problme.
    Si eu ma machiez asemanator (eu aplic tusul pe toata pleoapa). :D
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc, şi tu ai nişte ochi superbi!! :*

      Delete
  3. Foarte frumos achiajul. Finut si potrivit cu ochii tai superbi! Si rujul!O Doamne bine iti sta cu culori aprinse pe buze!:X

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, aşa mi se pare şi mie...Tare mult aş fi vrut să mi se potrivească şi mie nude-urile, dar nope. N-am eu bafta asta. :)

      Delete
  4. dragut machiajul, usor de executat. mi-ar fi placut sa folosesti si blush si contouring, rezultatul ar fi fost super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am folosit, de asta le-am şi pozat la final. Doar că în poze nu se observă. Data viitoare o să aplic mai mult ca să prindă culorile şi camera mea :)

      Delete
  5. dragut machiajul, usor de executat. mi-ar fi placut sa folosesti si blush si contouring, rezultatul ar fi fost super.

    ReplyDelete
  6. Cand culoarea de pe buze este mai intensa aleg un machiaj mai discret al ochilor si invers.Imi plac foarte mult rujurile mate si cremoase,asa cum este al tau.Ti-a iesit foarte bine machiajul! La asa ochi frumosi nici nu prea ai cum sa dai gres.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc frumos, eşti o draguţă! <3 Şi eu iubesc cel mai mult rujurile cremoase, nesidefate. :)

      Delete
  7. Credeam ca rozul pe buze nu ii vine bine unei roscate (been there, done that) insa pe tine chiar te prinde. Iti da un aer jucaus, inocent. :D
    Imi place machiajul, iti fur trucul cu corectorul sub linia de tus. Chiar saptamana asta am in plan un machiaj frumos, vazut pe o coperta. Sper sa imi si iasa. :D Nu iese, nu postez.
    Pupic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereu mi-a stat cel mai bine cu nuanţe de roz, indiferent de culoarea păruluil. De asta toată lumea are impresia că eu sunt innebunită după această culoarea, deşi nu e chiar aşa...#firstworldproblems
      De abia aştept să văd tutorialul, trebuie să-ţi iasă. Şi chiar te rog să foloseşti trucul, de asta l-am şi arătat. :) :*

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...