Thursday 14 August 2014

Micile mele trucuri pentru un păr sănătos

Am în plan acest articol de mai bine de-o lună, dar de fiecare dată când vreau să fac o poză specială în care părul meu să fie vedeta (că doar despre asta este vorba aici), nu-mi iese. Din diferite motive. Așa că am zis s-o las baltă. Mi-ați văzut părul de enșpe mii de ori, știți cum arată, s-o lăsăm așa. :)) Iar dacă sunteți cititori noi, vă puteți uita chiar la articolul precedent și îl veți vedea în toată splendoarea.
De când am ales să fiu roșcată mi-am tot decolorat părul, dar am avut mereu grijă la anumite aspecte pentru a nu-l distruge. Mai jos vreau să vă vorbesc despre câteva mici trucuri care mă ajută să am un păr sănătos și frumos. 
Trucurile și sfaturile pe care le voi împărtăși cu voi astăzi sunt cele  pe care eu le folosesc cu regularitate, nu ponturi auzite în stânga  și-n dreapta despre care nu știu dacă funcționează sau nu.


- Dacă aveți părul mediu spre lung, nu dormiți cu el liber! Firele se freacă de pernă și astfel li se strică structura și  ajungeți să aveți fire despicate. Eu îl prind pe tot într-un coc și așa dorm.

- Chiar dacă doriți să vă lăsați părul să crească, nu renunțați la a-i tăia vârfurile periodic. Măcar o dată la două luni mergeți la coafor și cereți să vă taie vărfurile fără a vă lua din lungimea părului.

- Am sacrificat multe elastice de păr la viața mea. Dacă îmi prind părul într-o coadă de cal și la sfârșitul zilei elasticul opune rezistență și încearcă să tragă după el și fire de păr,  îl tai! :D Încercați și voi!

- O dată la câteva săptămâni, înainte de culcare, aplicați ulei de cocos de la rădăcini până la vârfuri, strângeți părul într-un coc, înveliți-l cu un prosop și dormiți cu el așa. A doua zi după ce părul va fi spălat și uscat va arăta și se va simți mult mai sănătos și plin de viață.

- Nu vă spălați părul foarte des pentru că produsele pentru păr sunt  destul de agresive cu el și spălându-l foarte des, îl ”dezbrăcați” de uleiurile care îl ajută să fie sănătos și frumos. Lăsați să treacă măcar două zile între spălări.

- Pentru ca balsamul/masca de păr să-și facă mai bine efectul, e indicat să fie folosit/ă înainte de șampon. Dacă folosiți un șampon mai agresiv, puteți folosi balsamul/masca atât înainte de șamponare, cât și după. Veți fi suprinse de cât de moale și hidratat vă veți simți părul după.

- În momentul în care vă clătiți părul nu folosiți apă foarte fierbinte. Cu cât e mai rece, cu atât părul va străluci mai frumos când se va usca.

- Nu frecați părul cu prosopul când e ud! E cea mai mare greșeală și cea mai sigură cale de a distruge firul de păr.

- Folosiți mereu un ulei pentru vârfuri. De asemenea, balsamurile leave in sunt foarte bune pentru a menține hidratarea părului între spălări.

- Nu-l pieptănați când e ud decât dacă aveți o perie specială sau una foarte blândă. (Dacă aveți părul lung vă recomand să investiți într-o perie Tangle Teezer. Descurcă părul mai bine și mai repede ca oricare altă perie.)

- Pieptănați-l mereu de la vărfuri spre rădăcină, urcând treptat, pe măsură ce nodurile dispar. Când am noduri încăpățânate, eu nu încerc să le descurc cu peria, ci cu degetele. Durează mai mult, dar măcar nu-mi distrug părul.

- Evitați să vă vopsiți părul foarte des. Folosiți nuanțatoare pentru a vă reîmprospăta culoarea între vopsiri.

- Nu exagerați cu căldura pe păr. Folosiți uscătorul de păr, placa sau ondulatorul când chiar e nevoie, nu doar de fițe. Contează enorm. Și nu uitați de spray-ul protector!

- Beți multă apă!

Ce alte trucuri pentru un păr sănătos mai aveți? 

15 comments:

  1. Eu am avut un soc cand am mers la coafor si fata care m-a tuns mereu atat de bine, a bagat pieptanul in parul meu de la radacini si a tras agresiv pana la varfuri. Daca dadea de un cocolos, cu mai mare putere "dadea in el". Imi venea sa plang de nervi! Adica parul meu lung, frumos si mega minunat pe care il ingrijesc cat pot de bine, pe care il pieptan cu cea mai mare grija, aproape suvita cu suvita, mi-l bestelesti tu asa? M-am tuns inca o data la ea si apoi am schimbat coafeza. Iar gagica asta mi-a facut o tunsoare de ma topesc de drag! Si a umblat prin parul meu cu multa atentie. Nici nu am simtit-o.
    Trecand peste asta, sunt de acord cu multe dintre sfaturile tale pentru ca asa fac si eu. Momentan parul meu e tuns drept, pana la umar, nevopsit. Si nevopsit va ramane. Insa folosesc placa de doua ori pe saptamana pentru ca am firul ciudat rau, nici ondulat nici drept, doar zbarlit cat sa ma scoata din fire. Teoretic imi place cu peria, insa face foarte mult zgomot si imi e mai greu. Trebuie musai sa imi iau un ser protector, dar mai astept sa treaca si concediul. :D
    Apropo de spalatul des pe cap, am auzit pe cineva care cica se spala si de mai multe ori pe zi pe cap, ca e obsedata de microbi. :| Eu ma spal de doua ori pe saptamana si e numa' bine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce spui tu în prima parte sună oribil. Și eu am avut parte de coafeze care trăgeau de păr fără pic de milă și a doua oară nu m-am mai întors la ele.
      Am zis eu de placă, dar na, când e nevoie, e nevoie. Și eu mă mai trezesc cu bretonul șui și tb s-o folosesc. :))
      Nu pot să cred că se spală de mai multe ori pe zi pe cap. Doamneeee...lucrează în mină? :)))

      Delete
    2. Nu, nu lucreaza. E copil la mami si la tati la aproape 30 de ani. :-j Asa e cand iti vin toate pe tava si n-ai griji... :)) Tre' sa iti gasesti preocupari.
      Bine, si eu sunt copil la mami si la tati, da' macar ma duc la munca :)))

      Delete
  2. Eu sunt ntr-o faza aproapr depreziva.nu stiu ce sa-i mai fac sa arate decent, nu zic frumos. Am investit in tot felul de sampoane, multe ajuta dar, treptat si per ansambu, parul meu arata din ce in ce mai rau. Si nimic nu-i mai rau decat un par lung ars si zburlit. :(
    Am renuntat sa-l mai intrept dupa fiec.spalare si tot nu vad macar o farama de "bine". Masti cu tot felul de uleiuri, masti cosmetice etc. Nu il incarc, le alternez, nu bag niciun produs de styling, doar ulei pt varfuri si /sau protectie pt caldura. In mare parte e responsabila apa extrem de dura de aici,altfel nu-mi explic. Cochetez deja cu ideea sa-mi fac un bob ca sa-l regenerez dar stiu ca atunci o sa sufar si mai tare ca nu mai am parul lung.
    Dupa spalat si indreptat arata frumos, luceste, e ok.dar dupa 2zile varfurile sunt ca sarma si e zburlit,se vede ca-i ars si e lipsit de viata. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu știu de ce îți face astfel de figuri, mai ales că al tău nici nu e decolorat din câte știu eu... Ai încercat varianta cu masca înainte de șampon? Acționează mult mai bine în felul ăsta. Și încearcă să folosești și un balsam spray leave in zilnic. Poate ajută. :(

      Delete
    2. Am citit la tine candva treba aia si am aplicat-o, e mai moale..1zi,apoi e iar f.aspru. :(
      Am luat alt sampon acum+masca+balsam si sa vedem. Fac in fiec.sapt.masti..daca nu da semne de normalitate pana la craciun il tai scurt. :(

      Delete
  3. Super!!! De tinut minte !
    xoxo

    www.mychoicebysorana.blogspot.ro

    ReplyDelete
  4. Da, da, toate sfaturi bune. Pacat ca nu mai am par!:)) Glumesc glumesc. Cu grija se creste orice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Câteodată îmi vine să te bat!... :))

      Delete
  5. I every time spent my half an hour to read this web site's content everyday along with a mug
    of coffee.

    Also visit my webpage ... cheap hosting uk review

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Dacă vreii să participi la concurs, trebuie să lași comentariu la articolul despre concurs, nu aici. Altfel nu-l voi putea lua în considerare.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...