Saturday 9 August 2014

L`oreal Paris Revitalift Magic Blur vs Garnier 5 Sec Perfect Blur

Fiind posesoarea unui ten gras care vine  la pachet cu pori deschiși, sunt mereu în căutarea unui primer bun pentru ascunderea acestora. Vă arătam în urmă cu câteva luni într-un beauty haul că mi-am cumpărat L`oreal Paris Revitalift Magic Blur și Garnier 5 Sec Perfect Blur. După ce timp îndelungat le-am supus mai multor teste, pot spune că mi-am format o părere clară despre cele două, părere pe care vreau să v-o împărtățesc astăzi.

Voi începe cu detaliile mai puțin interesante, dar poate relevante. În momentul în care eu le-am cumpărat erau la promoție la același preț pentru 30 ml fiecare. (În România ambele se găsesc online, prețul fiind în jur de 70 de lei)  Promiteau în mare același lucru, și cum nu m-am putut hotărî asupra unuia, le-am luat pe amândouă. De aceea vreau să fac un review ]n care s[ le compar pe  cele două.

Garnier 5 Sec Perfect Blur, a new generation product, is designed to instantly blur the visible signs of aging including: wrinkles, fine lines, flaws and visible pores. In just 5 seconds, skin feels smoother, looks younger and is more radiant.
Ingrediente: DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, SILICA [NANO] / SILICA, ISODODECANE, ALUMINIUM HYDROXIDE, CI77491 / IIRON OXYDES, CI77891/TITANIUM DIOXIDE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE

L'Oréal Paris Revitalift Magic Blur is an instant skin smoother formulated to blur the appearance of lines, pores and wrinkles in seconds. The blur technology optically smoothes the skin’s surface, reduces shine and evens out the complexion using a combination of light reflecting silicon elastomers, light diffusing agents, silica, and skin smoothing polymers. The formula’s texture is a fresh feeling emulsion that is lightweight, soft and velvet smooth. The skin is left soft and translucent without any clogging.
Ingrediente: DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, SILICA [NANO] / SILICA, ISODODECANE, ALUMINUM HYDROXIDE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, CI 77491, CI 77492 / IRON OXIDES, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE.


Ambele au o consistență de cremă-spumă. Deși sunt albe, acest lucru e foarte puțin sesizabil când sunt pe ten. Până să fac pozele demonstrative pentru acest articol nici nu observasem că se văd pe ten.



Niciuna din ele nu pretinde să umple porii, ci doar să-i estompeze. 
Ambele sunt pe bază de silicon. După aplicarea produsului, la atingere pielea este foarte fină, fără a fi uleioasă. 
Am dorit să vă arăt și poze înainte și după, așa că mai jos aveți câte o bucățică din zona pomeților, unde porii mei sunt mai deschiși.

Dar să le iau pe rând.
Garnier 5 sec Perfect Blur 

Tenul fără vreun produs aplicat.

Ten după ce am aplicat Garnier 5 sec Perfect Blur 

În imagini se poate observa că primer-ul îî estompează puțin, dar nu e o schimbare majoră. Iar când aplic fondul de ten efectul primer-ului nu se mai vede deloc (nu avea rost să mai fac și poză). Dar cel mai mult îmi displace faptul că în mai puțin de o oră, zona în care a fost aplicat primer-ului devine foarte uleioasă. Mai uleioasă decât ar fi fost fără acest primer. Am încercat să folosesc 5 Sec Perfect Blur cu mai multe tipuri de fond de ten și cu toate am avut aceeași experiență: parcă forțează sebumul să iasă la suprafață mai repede.


L`oreal Paris Revitalift Magic Blur

Tenul fără vreun produs aplicat

Ten după ce am aplicat L`oreal Paris Revitalift Magic Blur

Ten după ce am aplicat fond de ten (Revlon Colorstay)

După cum se poate vedea, Magic Blur-ul de la L`oreal face o treabă mai bună decât Perfect Blur-ul de la Garnier. Estompează mai bine porii. Și cel mai important, nu-mi îngrașă tenul. Chiar aș putea spune că prelungește rezistența machiajului cu maxim o oră. Ceea ce nu e de trecut cu vederea. Din păcate însă efectul de blur nu mai e la fel de intens după ce aplic fondul de ten, indiferent care ar fi metoda prin care l-am aplicat (pensulă/degete/burețel). Parcă fondul de ten absoarbe din primer și lasă porii mai vizibili. Nu la fel de vizibili cum ar fi fost dacă nu aș fi avut primer, ce-i drept. 
Însă dacă port acest primer fără fond de ten sau pudră deasupra, în două ore fața mea lucește mai ceva ca un bec.

Practic niciunul nu face exact ceea ce pretinde. Cel puțin nu pe tenul meu. Nu știu cum s-ar comporta pe un ten normal, cu pori foarte mici. Am renunțat să mai folosesc primer-ul de la Garnier. I-am dat nenumărate șanse și m-a dezamăgit. Nu-l recomand persoanelor cu tenul gras.
Pe L`oreal Paris Revitalift Magic Blur îl folosesc, e mai bun decât nimic, dar nu știu dacă l-aș recumpăra. Sunt multe astfel de produse pe piață și prefer să încerc și altele, poate am norocul să dau peste unul care face tot ceea ce promite. Momentan am pus ochii pe cel de la The Body Shop, iar când o să mă fac ”mare” o să-l iau pe cel pe care îl recomandă makeup artist-ul Wayne Goss, de la Kiehl`s.

                                           Dacă aveți întrebări despre aceste produse, vă rog să nu ezitați!
                                                Ați încercat vreunul din aceste primere? Cum vi se pare?
                                                Ce primer care să estompeze/elimine porii recomandați?

8 comments:

  1. eu le am pe ambele mai demult. sunt ok ca si baza. dar acum folosesc sephora despre care am scris nu demult, este superb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, Sephora. Vreau neapărat să-l mai încerc. În rumă cu câțiva ani mi-a prins tare bine.

      Delete
  2. Eu il am pe cel de la Garnier si-ti impartasesc parerea:nu face ce promite.Am si unul NYX care e muuult mai bun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred că oricare e mai bun decât cel de la Garnier... :(

      Delete
  3. Chiar asteptam review-ul asta! Sincer, dupa ce am citit ce ai de spus, pot spune mai mult ca sigur ca nu am nevoie de ele. Porii mei nu sunt chiar fff mariti, dar daca ar fi sa imi iau un primer mi-ar placea sa gasesc unul care sa ma faca sa arat blurata in Photoshop!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dacă nu ai astfel de probleme nu te complica cu un pas în plus. Chiar nu merită...

      Delete
  4. Si eu aceeasi problema! Am tenul gras-mixt si cu pori deschisi, lucru care imi displace. Sincera sa fiu, nu am incercat niciun astfel de produs, dar cred ca l-as alege pe cel de la Loreal. Acum imi doresc sa imi iau de Porefessional de la Benefit ca si baza, sper sa ajung curand prin Sephora..

    http://frommwithloveblog.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Porefessional e mai bun. Măcar își merită banii.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...