Thursday 28 November 2013

DIY: Tine-ti fesul pe cap!

Traim niste vremuri in care nici macar caciulile nu mai sunt ce-au fost. Nu se mai poarta numai pentru a ne tine de cald, ci (si) ca un accesoriu care poate da o cu totul alta nota unei intregi tinute. Se poarta fesurile cu mot, fara mot, cu doua moturi, cu ochisori, urechiuse, caciulite cu paiete, fundite, tinte, avem di tati! Indiferent de motivul pentru care le purtati sau de modelul ales, intotdeauna exista o problema: nu stau pe cap! Trebuie mereu avuta grija sa nu alunece and ain`t nobody got time for that, right? Bine, aici nu vorbesc de persoanele care prefera sa le traga de tot peste frunte, ci de cele care le poarta ca mine, in spatele bretonului.  Acum un an sau doi am dat peste un filmulet al unei fete care prezenta un truc foarte bun pentru a elimina acest...disconfort. Mi-e imposibil sa-mi amintesc acum numele persoanei respective, dar am vrut sa precizez faptul ca nu a fost ideea mea, ci e una preluata, pe care vreau s-o dau mai departe.

Nu va trebuie decat un pieptene (sau mai multi, in functie de cate fesuri/caciuli doriti sa pimpuiti) de genul acesta si un pistol de lipit cu silicon. Daca nu aveti pistol de lipit nu-i bai, puteti folosi cuplul de aur care nu a dat gres niciodata: acul si ata. Iar piepteni din acestia se gasesc la orice mercerie sau pot fi comandati online.

Eu am ales pentru acest proiect 3 fesuri incapatanate care nu-mi stau niciodata ca lumea pe cap. Dar sa o luam pas cu pas.


1. Punem fesul cu partea din spate in sus. Cusatura sa fie pe mijloc.

2. Inainte de a pune lipici pe pieptene, il punem pe fes sa ne facem o idee despre unde ar trebuie sa fie pus, pentru ca atunci cand va avea siliconul cald pe el va trebui sa ne miscam foarte repede. Lasam o margine de 1,5-2 cm de la baza libera, pentru a ne asigura ca nu o sa se vada pieptenele. Dintii vor fi indreptati catre interior.


3. Avem grija ca partea bombata a pieptenelui sa fie lipita pe fes, nu invers. Cum se vede in poza. Vrem sa ia forma capului, nu? :)


4. Acum ca ne-am facut o idee despre locul in care va trebui pus, punem silicon cald pe marginea pieptenelui si imediat il plasam pe fes si tinem apasat pana se usuca de tot  (cateva secunde).


5. O sa arate cam asa. Siliconul nu va trece pe partea cealalta a materialului, va asigur.




Dupa ce s-a uscat complet siliconul fesul poate fi purtat. Nu faceti decat sa introduceti dintii pieptenului prin par (eu pun pieptenele in spatele bretonului) si apoi aranjati fesul pe cap.
Eu am facut cele 3 fesuri in mai putin de 10 minute. Apoi le-am pozat pe cap sa va arat si voua ca nu se vede pieptenele pe dedesubt deloc. Acum vantul poate sa bata cat vrea el si eu pot sa ma uit la avioane cat vreau eu. Fesul nu-mi mai cade!




Have a warm winter!

7 comments:

  1. E geniala ideea! Dar ghici cine nu poarta caciula decat daca sunt -15 grade afara? Ai 3 incercari. :)) Si cand o fac, o dau pana in sprancene, sa nu cumva sa inghete inteligenta. :)) Dar repet, e o idee geniala. Pentru cine poarta fesuletele asa e de mare ajutor. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esti minunata :)) Da, chiar am precizat ca sunt persoane carora nu le va fi folositoare ideea. Asta e, omenirea se imparte in 2categorii: cei care poarta fesul pe ochi si cei care-l poarta pe varful capului :))

      Delete
  2. ce idee ingenioasa! desi nu sunt amatoare de fesuri, ideea e super haioasa! bravo!

    ReplyDelete
  3. Super idee.. De pus in practica.

    ReplyDelete
  4. hei super tare am sa fac si eu <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...