Monday 25 November 2013

Get it off! - Rutina demachiere si mini review produse demachiante


In acest articol nu vreau sa dau lectii despre demachiere, e clar ca daca sunteti aici, va place sa va machiati si implicit, va si demachiati, deci stiti cum sta treaba.  Vreau doar sa va vorbesc despre ritualul meu de demachiere si despre produsele pe care le folosesc, poate va dau niste idei.
De-a lungul timpului, am folosit toate tipurile de produse demachiante: geluri, creme, lotiuni si intotdeauna un produs separat pentru indepartarea machiajului ochilor ( Demachiantul bifazic pentru ochi si buze de la Farmec mi se pare cel mai bun in aceasta privinta.). Desi am un ten cu foarte multe probleme, nu este sensibil. Asa ca imi permit sa testez foarte multe produse, foarte rar am reactii urate de la produsele pe care le aplic pe fata. Mai degraba tenul reactioneaza urat la ceea ce mananc. De cateva luni, le sunt fidela produselor pe care vi le voi prezenta imediat si nu cred ca voi schimba ceva in rutina de demachiere prea curand, pentru ca ma impac foarte bine cu asta.


Acesta este produsul pe care ma pot baza in zilele in care am folosit foarte mult machiaj. Curata tot impecabil, chiar si produsele waterproof. La inceput am fost sceptica, fiind un "ulei" si eu avand tenul gras, dar cum toti specialistii sustin ca nu trebuie sa folosim doar produse oil-free, i-am dat o sansa. E foarte usor de folosit, indeparteaza atat machiajul fetei, cat si cel al ochilor si nu mai am nevoie de un produs separat pentru asta. Aplic 3-4 picaturi pe degetele uscate si masez bine pe toata fata si in zona ochilor. Ud apoi un prosopel cu apa fierbinte si sterg biiine tot produsul de pe fata cu el. E o senzatie minunata si "trucul" acesta cu prosopul ud lasa fata foarte fina si curata.  Apoi masez din nou fata cu 2-3 picaturi din acelasi produs, sa fiu sigura ca am indepartat orice urma de machiaj incapatanat, sterg cu prosopelul ud, apoi  tamponez cu cel uscat si gata.
Din pacate, am vazut pe site-ul L`oreal Paris Romania ca la noi inca nu a aparut. Buuuuu!!!

Solutia micelara e pentru zilele in care imi este prea lene sa merg la baie si sa-mi ud, efectiv, fata. (Meow! :D) Prima solutie micelara pe care am folosit-o a fost cea de la Bioderma, dar cum aici, in Anglia, nu se gaseste decat online, am cautat alternative. Si cea mai ieftina s-a dovedit a fi aceasta, de la L`oreal.  Am vazut ca parerile sunt impartite, ca multi spun ca e sub nivelul celei de la Bioderma. Eu cu mana pe inima spun ca nu am observat nicio diferenta. Curata exact la fel, chiar si machiajul ochilor. Singura problema e ambalajul, mereu scap pe discheta (si pe langa) mai mult produs decat mi-as dori. 
*In cazul in care sunt persoane care nu stiu cum functioneaza, turnam solutie pe discul demachiant si stergem fata si gatul. Folosim atatea discuri cate sunt necesare, pana raman CURATE, fara urma de machiaj pe ele. Cand ajungem la machiajul ochilor, tinem discheta umeda aproape  cate un minut pe fiecare ochi, pentru a se topi machiajul si pentru a freca cat mai putin. Apoi stergem machiajul prin miscari usoare, pana ce dischetele raman, din nou, curate. Best part: nu e necesar sa ne clatim fata dupa.* (Oh, look at me talking like I`m some kind of expert, which I`m not!)

Servetele umede demachiante (Simple)
Nu sunt mare fan, mi se pare ca trebuie sa "tragi" prea mult de fata pana sa reusesti sa inlaturi tot machiajul. Asa ca folosesc servetele dimineata pentru a-mi curata fata sau inainte de culcare, in zilele in care  nu am folosit machiaj deloc. Sau aproape deloc - in unele zile se intampla sa folosesc doar putin eyeliner negru si atat. Eu le folosesc pe cele de la Simple, care nu se gasesc in Ro din cate stiu eu. Dar sunt si la noi destule marci bune care au servetele demachiante. Eu le folosesc pe acestea pentru ca sunt primele pe care le-am testat in acest sens, mi-au placut si am ramas la ele. Dar, in general, toate fac acelasi lucru.

Dupa cum v-am spus la inceput, v-am prezentat azi strict produsele cu care ma demachiez. Dupa demachiere urmeaza, fara abateri lotiunea tonica, serul si cremele hidratante (pentru fata si pentru ochi). Dar despre acestea poate va voi vorbi cu alta ocazie, daca veti fi interesate.

Voi cu ce va demachiati?


8 comments:

  1. Si eu folosesc lotiunea micelara "L'Oreal",care,sincer mi se pare mai buna decat cea de la "Bioderma",cel putin in cazul meu asa a funcionat:-D Dizolva machiajul mult mai bine si mai rapid.Deja este a patra sticla pe care o folosesc si cu siguranta nu voi renunta la ea,o consider foarte buna:-D Sunt curioasa si de uleiul acela,pacat ca la noi nu a aparut:-( Iti urez mult succes cu blogul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, asa e, imi pare tare rau cand vad ca priduse bune cu preturi rezonabile nu se gasesc si in Ro. Dar, fiind vorba de L'oreal, ma gandesc ca poate o sa ajunga si acolo. Si eu am terminat foarte multe sticle, nici nu le mai stiu numarul. Nu cred ca o sa ma mai intorc la Bioderma. :) Multumesc, asemenea! :)

      Delete
    2. Acesta este si blogul meu,am vazut ca am aparut cu un alt profil:-D
      http://summermelon.blogspot.ro/

      Delete
    3. Dap, imi aparuse cu totul altceva inainte. Now I`m impressed! :D

      Delete
  2. Uleiul ala suna fantastic dar fireste daca e interesant la noi nu se gaseste!:)) Nu-i tragedie ca pentru efecte similare eu apelez la o sticla cu ulei de migdale dulci. E o mare butelca si isi face super treaba! Micelara L'oreal si eu o folosesc si dap, seamana bine cu Bioderma. Doar sistemul de dozare ma scoate din minti!:) Servetele demachiante cred ca am folosit de vreo 5 ori in viata. Nu stiu de ce nu ma impac deloc cu ele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si pe mine ma scoate din minti faptul ca pierd atat de mult produs. :))
      Culmea mea e ca sunt o gramada de fete care prefera sa se demachieze cu servetelele. Nici eu nu inteleg de ce :)

      Delete
  3. Lotiunea micelara abia astept sa o iau, momentan am de la Gerovital, dar nu ma rabda si vreau sa o incerc si pe aia. :D
    Pentru ochi am unul YR cu albastrele si am si servetele (din alea pentru bebici, din Lidl), dar de cand cu micelara, nu ma mai aventurez sa le folosesc, vorba ta, tragi prea mult de mufa pana ramane curata.
    Insa... INSA! Niciodata, dar niciodata si nici macar o data nu as putea sa stau fara sa ma spal pe fata. Poate sa vina si mamicuta si taticutul cu toti stramosii micelarelor si para micelarelor sa imi faca plecaciuni si sa imi pupe destiul mic de la piciorul stang, ca le zic NU. Pur si simplu nu pot. Pentru mine apa e sfanta. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Te inteleg. Eu sunt asa dimineata dupa ce imi curat fata. Dar seara, pfff, sa ma ierte Dumnezeu, dar nu-mi vine sa-mi ud fata decat daca este imperios necesar! Tocmai de asta iubesc solutia micelara. :)) Meh, sper sa nu-mi inghit cuvintele peste cativa ani. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...