Tuesday 26 January 2016

Cum am trecut de la roșcat la păr mov

Dacă mă urmăriți pe instagram sau îmi urmăriți pagina de facebook a blogului știți deja că mi-am schimbat culoarea părului: de la roșu aprins la mov indigo. Vreau să vă povestesc în acest articol cum am procedat, ce produse am folosit și de ce am făcut această schimbare.


Nu știu dacă vă mai amintiți, dar anul trecut de Crăciun am decis să iau o pauză de la roșcat și să fiu blondă o perioadă. Pentru a elimina tonurile gălbui din păr, foloseam șampon mov la fiecare spălare. Uneori îl ”scăpam” mai mult pe păr și anumite șuvițe rămâneau mov. Atunci a încolțit în mintea mea ideea de a avea păr mov. Mai bine zis, lavandă. Eram obsedată de această nuanță în perioada respectivă, dar din păcate nu am reușit să o obțin. Cred că părul meu ar fi trebuit să fie foarte deschis, aproape alb, pentru a ”se prinde”, iar eu nu eram dispusă să-l decolorez prea mult. Am aplicat pe păr nuanțator în nuanța dorită (Directions - Lavander) și nu s-a prins. Apoi am încercat varianta foarte populară pe youtube: nuanțator mov amestecat cu balsam de păr alb, aplicat pe părul uscat. Nici cu aceasta nu am avut succes. Așa că am renunțat la idee.
Între timp am revenit la roșcat, pentru că e culoarea mea de suflet. Din păcate nu e o culoare ușor de întreținut, (puteți citi aici mai multe despre acest subiect) așa că mi-am propus ca în februarie, când ajung în România, să merg la salon și să optez pentru ceva cât mai natural cu câteva șuvițe (nu m-aș descurca acasă cu șuvițele, de aceea prefer să mi le facă un profesionist). Și dacă tot urma să fac acest pas spre ”cumințenie”, m-am gândit că ar fi cazul să-mi mai încerc o dată norocul cu movul, să nu tânjesc după el după. De data aceasta nu-mi mai doream ceva pastel, ci un mov indigo, pe care, din fericire, am reușit să-l obțin.
Acum că știți motivul pentru care am trecut de la roșu la mov, vă voi povesti și cum am reușit această trecere. Ca de obicei, mi-am făcut temele și am căutat informații despre produsele care m-ar putea ajuta să obțin nuanța dorită - nu aveți idee câte variante de mov există... Eu îmi doream una anume și nu m-am lăsat până nu am găsit-o. Instagram-ul mi-a fost de mare folos, am căutat acolo ”purplehair” și astfel mi-au apărut o grămadă de poze cu diferite variante de păr mov. Din fericire, cele mai multe fete precizau în descrierea pozei și ce produse foloseau, și astfel  am găsit ce-mi doream.
Singura vopsea permanentă mov despre care am auzit numai de bine este Pravana. Din păcate în Anglia nu se găsește, trebuie comandată online și costă destul de mult, mai ales că mie îmi trebuie 2 tuburi. Având în vedere că aceste culori aprinse (roșu, roz, albstru, mov etc) tind să curgă din păr la fiecare spălare, mi-am spus că nu are rost să cheltui o grămadă de bani pentru ceva ce nu o să se mențină pe păr mai mult de câteva zile. Așa că am optat pentru varianta cu nuanțatorul: mi-am cumpărat 4 tuburi de nuanțator Crazy Color în nuanța Violette. Bineînțeles că nu putea lipsi din ecuație Colour B4 (2 cutii).
Am folosit Colour B4 conform instrucțiunilor și am ajuns la blond - culoarea pe care o avusesem înainte de roșu. Folosirea lui Colour B4 implică clătire din abundență. Boiler-ul din casa în care locuiesc este vechi și menține puțină apă caldă, așa că în mare parte m-am clătit cu apă rece (da, am răcit foarte tare după!). Pentru că era seară și apa urma să se încălzească în câteva ore, am lăsat partea cu nuanțatorul pentru a doua zi.
Următoarea zi, pe părul uscat, am aplicat nuanțatorul Crazy Color - Violette ca și cum aș fi aplicat vopsea permanentă. Cu trei tuburi am acoperit tot părul și l-am lăsat să acționeze jumătate de oră. Apoi l-am clătit foarte bine. Nu am avut răbdare să-l las să se usuce natural, așa că am folosit uscătorul imediat. Am fost surprinsă să constat că pe lungime părul a căpătat o superbă nuanță indigo - exact ce mi-am dorit,  și că 3 cm de la rădăcini părul era gri închis!? Nu mi-a venit să cred, de obicei rădăcinile prind cel mai ușor vopseaua, ca să nu mai spun că în momentul în care am aplicat movul, părul meu era blond uniform de la rădăcini până la vârfuri. Nu știu dacă faptul că folosisem oxidant pe rădăcini (Majicontrast Red + oxidant 6%) în urmă cu mai puțin de o lună a avut vreo legătură, dar tind să cred că da. Probabil a avut loc vreo reacție pe care eu nu știu să o explic. A fost prima dată când am aplicat vopsea pe păr imediat după ce am folosit Colour B4. Am mai folosit Colour B4 în trecut dar de fiecare dată am aplicat vopsea pe păr abia după câteva luni.

Poză făcută în ziua în care mi-am vopsit părul mov - observați rădăcinile într-o nuanță diferită.
                                     

Ulterior, în lumina de afară, am observat că nici pe lungime movul nu s-a prins uniform, pe unele șuvițe de dedesubt s-a format un mov mai spălăcit, dar nu arăta rău. Din moment ce părul îmi este complimentat de fiecare dată când ies din casă, înseamnă că arată chiar bine, nu? :))
Din fericire, după fiecare spălare în care am aplicat și nuanțator, acea parte gri de la rădăcini s-a diminuat și chiar nu mă plâng, părul arată foarte bine, și poate părea chiar că am aplicat eu două nuanțe diferite de mov.
Îmi place la nebunie rezultatul, mai mult decât mă așteptam inițial și nu cred că voi renunța la această culoare până la vară, când temperaturile ridicate nu vor mai permite o astfel de vopsea. Deci nu, nu mă ”cumințesc” în februarie. :))

Aș fi vrut să fac în acest articol și un review detaliat produsului Colour B4, dar deja m-am lungit prea mult și nu vreau să vă plictisesc. O voi face într-un alt articol. Și tot într-un articol diferit vă voi vorbi și despre cum se comportă vopseaua mov și dacă este la fel de greu de întreținut cum era roșcatul. 

Pentru că îmi e destul de greu să prind nuanța reală în poze, vă mai las câteva să vă faceți o idee. :)




Ce părere aveți despre această culoare? 

12 comments:

  1. VAi, cât îmi place! E bestială culoarea și te și prinde foarte bine!

    ReplyDelete
  2. Arata absolut bestial pe tine! Recunosc ca eu nu mi-as face parul in culori turbate nici batuta, but then again I am old!:)) Sau asa ma simt!Katia a zis cand a vazut pozele :"Woooow mami ce par de sirena!" Asta fiind foarte de bine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww, îi mulțumesc mult Katiei! :X Să știi că de câte ori trec pe lângă copii aud cuvântul ”mermaid”. Sper să nu-i dezamăgesc și să se fi așteptat ca sirenele să fie mai slabe... :))
      Mulțumesc!!! Eu te-aș vedea pe tine cu ceva verde, măcar pe la vârfuri. :D

      Delete
  3. Ah, ce as fi vrut un review detaliat pt Colour B4... Cel mai probabil il voi folosi ei eu si chiar caut review-uri detaliate. Deci eu astept articolul promis :-)
    Cat despre culoare, ti a iesit bine, dar cel mai bine mi se pare mie ca iti complimenteaza chipul blondul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dacă știam că îți dorești foarte mult review-ul la COLOUR B4 măapucam imediat să-l scriu. Am început însă să lucrez la articolul pentru favoritele lunii ianuarie, și după ce îl public pe acela, promit că următorul articol va fi review-ul pe care ți-l dorești. :)
      Mulțumesc pentru apreciere, mama mea și soțul sunt de aceeași părere cu tine... Și ei iubesc blondul. :)

      Delete
  4. Gata, am folosit Colour B4. A iesi de tot-de tot roscatul, a ramas exact blondul de dinainte. Aproape ca nu-mi venea sa cred cand ma uitam in oglinda. Iar parul a fost afectat, un sa zic, 15-20%. Adica foarte decent. Multumesc, de la tine am auzit de el :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Știu, pare de necrezut, dar chiar funcționează. :) Cu mare plăcere! :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...