Saturday 17 October 2015

Cum îmi vopsesc rădăcinile acasă + review vopsea Majicontrast Red

Pentru că articolul în care vă spun cum am ajuns de la brunet la roșcat este cel mai citit articol de pe blog, m-am gândit că poate v-ar interesa și un articol în care vă arăt și vă explic cum îmi vopsesc rădăcinile și vă spun mai multe și despre vopseaua pe care o folosesc momentan în acest sens - Majicontrast Red.
În primul rând vreau să precizez faptul că Majicontrast sau L`Oreal HighColor Highlights for Dark Hair, Majirel, Affinage, Alfaparf etc sunt vopsele care funcționează la fel. Sunt produse profesionale, deci nu le veți găsi în magazinele obișnuite, ci în saloane (dacă sunteți norocoase) sau cel mai sigur, online: aoro.ro, ebay.com, amazon.com.

O cutie de Majicontrast conține un tub cu 50 ml de produs și o hârtie cu instrucțiuni. NU vă oferă mănuși de plastic, pe acestea trebuie să vi le cumpărați separat. Pentru un păr de lungime medie, un tub este de ajuns. Pentru un păr mai lung, recomand două tuburi. Pentru vopsirea rădăcinilor jumătate de tub poate fi de ajuns. Dacă aveți părul foarte des, veți avea nevoie de un tub întreg.



Majicontrast e o vopsea permanentă care nu trebuie folosită de una singură. Este menită să decoloreze și să vopsească părul în același timp. De aceea trebuie amestecată cu oxidant. O puteți amesteca cu oxidant cremă 20 volume - concentrație 6%, 30 volume - concentrație 9%, 40 volume - concentrație 12%. Cu cât e mai mare concentrația oxidantului, cu atât mai mult vi se va decolora (și degrada) părul. Deci alegeți-vă concentrația în funcție de nuanța părului vostru.

Pentru că e o vopsea care decolorează și vopsește în același timp, prefer să îmi las rădăcinile să crească timp de aproximativ două luni înainte de a le retușa. Astfel îl ”atac” mai rar. Sincer, mie îmi place mult mai mult cum arată cu rădăcinile ușor crescute.
În pozele de mai jos puteți vedea de la ce am pornit. Nuanța naturală a părului meu este șaten deschis, de aceea am ales să folosesc oxidant cremă 20 volume - concentrație 6%. În poze pare mai închis pentru că era nespălat de 3 zile, așa cum e recomandat, pentru ca sebumul să protejeze pielea capului în timpul vopsirii.


Pentru întreaga procedură am avut nevoie de:
- vopsea Majicontrast Red
- oxidant cremă 20 vol 6%
- un bol de plastic în care să amestec vopseaua
- un pahar gradat pentru a măsura oxidantul
- o pensulă pentru a aplica vopseaua pe păr
- mănuși pentru protecție de care eu am uitat complet (voi nu faceți ca mine!!!)

De asemenea, aveți grijă de suprafețele din jurul vostru pentru că această vopsea pătează. Îmbrăcați-vă cu un tricou de care nu vă pasă, pentru că îl veți distruge.

Pentru că rădăcinile mele erau crescute mai mult de 2 cm, mi-a fost teamă că jumătate de tub de vopsea nu îmi va ajunge, așa că am ales să folosesc un tub întreg (50 ml). La final mi-am dat seama că mi-ar fi ajuns și jumătate de tub pentru că mi-a mai rămas amestec. Am amestecat vopseaua cu 75 ml de oxidant, conform instrucțiunilor, până când am obținut o cremă omogenă.


Și am început să aplic vopseaua doar pe porțiunile cu păr natural, făcând cărări de 1-2 cm cu coada pensulei de vopsit. La fel am procedat și la partea din spate, doar că am făcut cărările mai mari (3-4 cm) și am aplicat mai mult produs. Dacă aveți pe cineva care să vă ajute să aplicați vopseaua la spate, profitați! După ce am terminat de aplicat amestecul, am masat bine peste tot, pentru a fi sigură că nu au rămas zone nevopsite.
Pentru că mi-a mai rămas produs, am decis să-l aplic și pe lungimea părului, pentru că nu m-am îndurat să-l arunc. Mi-a mai acoperit încă vreo 5 cm. În cazul în care vă întrebați de ce nu doresc să aplic această vopsea decât pe rădăcinile crescute, răspunsul este simplu: sub roșcatul care se vede, părul meu este deja decolorat, iar aplicând acest amestec nu aș face decât să decolorez ceea ce e deja decolorat, și în consecință, să îl degradez inutil. Pe lungimea părului eu folosesc doar nuanțator (Crazy Colors nuanța Fire sau Loncolor Techno Red R6).

Timpul de acționare indicat este de 35 de minute, dar eu m-am limitat la 30 de minute pentru că mi-a luat destul de mult să aplic vopseaua. După aceea am clătit bine părul cu apă rece cât am considerat necesar. În cazul vopselei roșii, nu te poți opri din clătit abia atunci când nu mai iese culoare din păr, pentru că vopseaua roșie nu încetează să curgă. Din acest motiv trebuie să clătim până când nu mai simțim că a rămas produs în păr. apoi să șamponăm cu un șampon fără sulfați.


Acesta este rezultatul. Sper să vă fie de folos și acest articol, iar dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să le lăsați în căsuța de comentarii.

Nota bene: nu sunt profesionistă, nu am studii în domeniu, ci doar împărtășesc cu voi ceea ce am făcut pentru părul meu și a funcționat. Dacă vă hotărâți să folosiți acest produs, vă rog să citiți cu atenție instrucțiunile din cutie și neapărat să faceți testul de alergie înainte. 

4 comments:

  1. Ai un par suuuuuperb! ❤ ptiu, sa nu te deochi pretty girl :))

    ReplyDelete
  2. Ador nuanta parului tau si zau ca mi-e dor de un roscat infocat.
    Cred ca la iarna o sa o "comit" din nou pentru ca mi se pare ca blondul nu ma mai reprezinta... ;))
    Pupici

    ReplyDelete
  3. Eu oricum nu recomand oxidantul de 12 decat daca femeia vrea sarme si araci in cap. :)))
    Foarte faina nuanta, e misto ca iese asa dintr-un singur vopsit. <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...