Tuesday 22 September 2015

Homeware haul

Pentru că în luna iunie ne-am mutat, am avut de cumpărat destul de multe lucruri și m-am gândit că ar fi frumos să vă arăt și vouă câteva dintre ele. Bineînțeles, m-am limitat doar la lucrurile mai interesante și frumoase, fără pat, masă, aspirator, furculițe etc...

Spre fericirea mea, am făcut câteva drumuri la IKEA și am reușit să-mi cumpăr câteva ghivece pe care... nu le folosesc pentru plante. Două dintre ele îmi găzduiesc pensulele de machiaj, iar pe celelalte două le folosesc în bucătărie: în cel verde țin buretele de vase și laveta pentru că nu-mi place să le văd aruncate prin chiuvetă, iar în celălalt țin foliile de plastic și de aluminiu.

În acesta pun grâu pentru motanul meu și arată tare frumos pe geamul de la bucătărie. Puteți vedea o poză cu grâul deja crescut la mine pe instagram @di.diana

Acest fierbător mi-a furat inima de cum l-am văzut în Wilko și nu m-am lăsat până nu l-am cumpărat. Mi-e drag de nu mai pot!!

De la Poundland am cumpărat aceste spatule în nuanțe pastel. Mereu mi-am dorit o bucătărie albă, cu accente pastel. Acestea se încadrează perfect, și pentru că îmi plac atât de mult, le țin la vedere, în suportul de la IKEA, alături de folii.

Suporturile pătrate de pahare le-am luat de la Primark. Din păcate nu mai găsisem decât un set. Aș fi luat mai multe, pentru că fiind din carton, nu știu cât vor rezista... Pe cele rotunde le luasem dinainte din IKEA, dar nu-mi plac la fel de mult.
De la Tiger am luat sita în miniatură. După cum se vede, are un model adorabil. O folosesc pentru a spăla struguri, cireșe, în general fructe sau legume mai mici. Am cumpărat-o mai mult pentru că mi s-a părut foarte drăgălașă, nu mă așteptam să-mi fie atât de utilă. :)

Tot pentru că mi s-a părut foarte drăgălașă am cumpărat și această mini tigaie. Nu încape decât un ou în ea. Mi-e tare drag să o folosesc. Partea cea mai bună e că se spală foarte ușor și nu-mi mai ocupă toată chiuveta ca celelalte tigăi.

De la Tiger am mai cumpărat și acea ustensilă pentru făcut biluțe din fructe și acea chestiuță pentru ceai. Habar n-am cum se numește. Au la Tiger toate nebuniile posibile, ador acel magazin.
Am cumpărat lingura pentru înghețată dintr-un supermarket (Sainsbury`s) în care intrasem să mă feresc de ploaie. :)) Mi-ar fi plăcut mai mult dacă partea de sus era roz pal. Se potrivea mai bine cu restul elementelor din bucătăria mea, dar na, e bine și-așa.

Suport de șervețele din metal de la IKEA. Chiar nu am putut să nu-l iau, îmi place la nebunie!

Având în vedere că foarte multe elemente din bucătărie sunt colorate, mi-am dorit ca suporturile pentru sare și piper să fie cât mai cuminți, și totodată să se încadreze în decor. Acestea mi s-au părut perfecte.
Suportul pentru lingura de gătit mi-a furat inima din prima secundă. E tare frumos, deși nu e foarte practic, lingurile mai mari nu încap. Dar ce contează? E atât de frumos!!

Am găsit acest set într-un magazin care vinde felicitări și obiecte pentru cadouri. E pur și simplu adorabil, numai uitați-vă la acel mini tel cu care nu pot face nimic. :)) Cana e destul de mare, ieri am mâncat supă din ea. Plăcuța cu inimioară e deosebită și nu am mai văzut pe nicăieri ceva asemănător. Mini răzătoarea e și ea o dulceață, dar i-o voi face cadou mamei, pentru că eu mai am una cumpărată acum ceva timp (de la Tiger, normal).

De la IKEA am luat și această vază micuță cu bulinuțe în relief. Nu știu dacă vi se întâmplă la fel, dar de fiecare dată. dintr-un buchet de flori, rămâne una care se încăpățânează să trăiască, deși celelalte sunt ofilite deja. Pentru ACEA floare am cumpărat vaza. :)
Inimioara e din metal și e de la Primark. M-am gândit că ar arăta bine agățată de unul dintre mânerele ușilor de la bucătărie. Dar nu, așa ceva nu am mai auzit, face un zgomot infernal. Așa că am agățat-o de mânerul dulăpiorului din baie, intrucât pe acela nu-l deschid zilnic...

De pe ebay am cumpărat un set de 3 coșuri împletite. Au mărimi diferite. Pe cel mai mic îl folosesc pentru a ține hârtia igienică, iar pe celelalte două le-am prins în perete și le folosesc pentru prosoape. (da, am petrecut muuulte ore pe Pinterest...)


Și pentru că am observat că orice homeware haul de pe youtube conține cel puțin o plantă, m-am gândit să v-o arăt și eu pe aceasta. Din IKEA, evident. O țin tot în baie și chiar schimbă atmosfera. Mi-aș lua mai multe plante pentru baie, dar  nu prea mi-a mai rămas loc de ele. Poate niște mini cactuși dacă găsesc, căci până acum nu am avut noroc.

Și închei cu această etajeră de la IKEA care ne-a scutit de multe bătăi de cap. Nu numai că arată foarte bine (cutiile tot de la IKEA sunt), dar este și extrem de încăpătoare.

Cam atât am avut să vă arăt azi. Sunt curioasă, ce vă place cel mai mult? Sau... ce nu vă place? :P

De asemenea, intenționez să vă arăt în viitorul apropiat și ce mi-am cumpărat de la car boot sale, pentru că am găsit niște lucuri tare frumoase. Am zis să nu le includ în acest articol, pentru că ar fi devenit unul mult prea lung.

Aș dori să mai aflu părerea voastră în legătură cu un alt subiect: What I ate today: yay or nay? :D
Aștept părerile voastre în comentarii, mai ales că în curând voi răsplăti cu ceva drăguț câteva persoane care lasă lenea deoparte și îmi lasă un gând, două pe aici. :)

19 comments:

  1. Imi place mega mult acel fierbator si telul e bestial. Cred ca il poti folosi cu succes cand amesteci laptele in cafea sau cand faci un capuccino :)
    Si prosoapele mele stau tot asa in baie :)) Trebuie sa vad si eu pe unde gasesc un magazin Tiger, pe langa mine nu am vazut nici unul din pacate.
    In care Car Boots mergi de obicei?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, îl pot folosi pentru ce-ai spus, dar eu aș fi vrut să-l pot folosi și pentru altele, cât mai des. Am încercat să bat un ou cu el, dar nu mi-a ieșit. :))
      Păcat că nu ai un Tiger aproape, chiar nu poți ieși cu mâna goală de acolo.
      Eu am mers de două ori la car boot de când sunt în Londra, la Picks Cottage. E cât de cât aproape de mine și are și site și pot afla info de acolo. Cum ar fi faptul că duminica viitoare e închis din cauza vremii. Poate sunt și altele mai ca lumea, dar nu am ajuns eu la ele. Și de obicei în oct se încheie sezonul, deci nu știu dacă mai apuc... Depinde de vreme.

      Delete
  2. OMG, OMG, toate imi plac! Sper sa am candva o casuta a mea pe care sa o decorez cum vreau eu. <3 Daaaa, clar in bucatarie mi-as lua toate balariile frumoase si inutile care mi-ar pica in cale. :))) Pentru ca sunt dulci, pentru ca pica bine in peisaj, ce daca nu le folosesc? :))) Asa sunt si eu, asa e si mama, asa suntem toate la urma urmei. :))
    Nu stiu ce sa zic ca mi-a placut mai mult. Toate is faine. <3
    Te pup!
    P.S. What I ate today e YAAAAAY!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, și eu tind să cred că așa sunt toate femeile. :)) Pur și simplu nu mă pot abține când văd o chestiuță drăgălașă... mai alespentru bucătărie. :D
      S-a notat! ;)

      Delete
  3. Ah, ah, ah, ce semanam la gusturi!! Am si eu mini razatoare dar a mea are un magnetel pe spate si troneaza lipita pe frigider, suportul pt servetele ocupa loc de cinste pe masa din bucatarie si am si doua suporturi de.alea pt ghivece de la ikea in care tin figurine pe bat care se infig de obicei in ghivecele cu flori. Le schimb in functie de sezon (de Pasti iepurasi, oute, etc, vara - floricele si fluturasi, etc). Ma gandeam sa mai iau unul in care sa pun un mare buchet de lavanda (ramane frumoasa si cand se usuca).
    Super ideea cu cosurile impletite folosite pe post de suport pt prosoape! Deja am dat o tura prin baie sa vad unde as putea pune si eu unul, doua :-D.
    Bineteles ca YAAAAY pt What I ate today!!!
    Roxanne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce tare, nu știam că pe lângă iubirea pentru pisici ne mai potrivim și la obiectele decorative. :P Frumoasă ideea cu figurinele pe băț, am și eu câteva pentru sărbători, dar le țin ascunse restul anului pentru că nu mai am loc și pentru ele. Și treaba cu lavandă vreau și eu să o fac, însă mi-aș dori tare mult cănuța aceea din email, cu o singură toartă, tot de la IKEA. MAmă, ce bine ar arăta.!!
      Mă bucur că e ”yay”! :D

      Delete
  4. Toate sunt super dragute! Le-as lua acasa fara sa stau pe ganduri. Si eu zic Yay la What I ate. Chiar ma gandeam zilele trecute sa il reintroduc si eu macar o data la doua saptamani daca nu chiar saptamanal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi să-l readuci. Am observat că au început să devină din ce în ce mai populare postările de genul acesta pe youtube, și mă tentează și pe mine acum. Plus că ale tale au fost mereu o sursă de inspirație. :)

      Delete
  5. foarte tari achizitiile tale! sa le folosesti cu placere! am si eu primele suporturi. oare nu ruginesc daca le tii in baie/in umezeala/iau contact cu apa?
    eu pun pensulele in ele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc! Eu nu le țin în baie. În două țin și eu pensulele, iar pe celelalte două le țin în bucătărie și da, cel puțin cel verde se tot udă, dar până acum nu mi-a ruginit. Le-am și spălat de câteva ori și încă arată ok. :) Problema pe care o am cu cele în care țin pensulele e că se cam pătează și se curăță foarte greu...

      Delete
  6. mvai!! toate sunt atat de dragute incat nu ma pot hotari ce imi place mai mult

    ReplyDelete
  7. toate sunt foarte dragute, dar si mie mi-a ramad gandul la fierbator :)).

    sa te bucuri de ele!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, te înțeleg. Fierbătoarele în general sunt destul de banale. Acesta e cel mai frumos pe care l-am văzut, mă bucur tare mult că mi l-am putut cumpăra. :)

      Delete
  8. YAY la what I ate today. si la Deeena tot YAY la what i ate today!!! :D my fav.

    ReplyDelete
  9. Interesanta sita de ceai ca un cleste, fierbatorul... si acum imi aduc aminte de unul fain cu buline vazut prin Dunfermline.
    xox

    ReplyDelete
  10. Imi plac mai ales ceainicul, ghivecele si etajera.
    http://the-may-day.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  11. Fierbatorul imi place cel mai mult, apoi minitigaia, minirazatoarea, solnitele, etajera...

    ReplyDelete
  12. Superbe sunt toate! am si eu un folder cu chestii de genul, astept si eu sa ma mut sa le pun in aplicare. PS: Chestia aia pentru ceai e infuzor :D eu am de silicon, in forma de capsuna :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...