Saturday 2 May 2015

The Body Shop All-In-One InstaBlur 5-Action Perfector | Review

Astăzi vreau să vă vorbesc despre un produs care îmi place extrem de mult, și anume despre The Body Shop All-In-One InstaBlur 5-Action Perfector . Având tenul gras și pori foarte dilatați, de ani de zile caut primer-ul perfect. Am încercat foarte multe, de la Garnier până la POREfessional de la Benefit. Unele au fost mai bune, altele au fost mai puțin bune, dar vedeta articolului de astăzi este cel mai bun primer pe care l-am încercat până în momentul de față. Nu e nici el perfect, săracul, dar măcar face mai mult decât au făcut toate celelalte până acum.

Tubul are o cantitate de 25 ml de produs. M-a costat 14 lire (l-am luat din UK. Văd că pe site-ul românesc The Body Shop nu apare, dar poate îl puteți găsi în magazinele fizice TBS din România). Eu mi l-am cumpărat în septembrie și încă mai am un sfert din el. Nu l-am folosit zilnic, au fost perioade în care l-am alternat cu altul pentru a face o comparație, dar tot mi se pare foarte spornic. Sistemul de dozare este unul igienic și foarte potrivit pentru acest tip de produs, pentru că riscul de a scoate mai mult produs decît e necesar este minim.


Ingrediente: Isododecane (Solvent), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Vinyldimethyl/Trimethylsiloxysilicate Stearyl Dimethicone Crosspolymer (Absorbent/Bulking Agent), Silica (Absorbent), Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer (Viscosity Increasing Agent), Isononyl Isononanoate (Emollient/Skin Conditioner), Polymethyl Methacrylate (Emollient), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent - Emollient), Ethylene Brassylate (Masking Agent), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Laureth-4 (Emulsifier/Surfactant).

Produsul este transprent, deci nu va oferi niciun fel de acoperire tenului. Cantitatea pe care o vedeți în prima poză este cantitatea pe care o folosesc pentru a-mi acoperi nasul și pomeții - zonele cu porii dilatați. Nu are rost să folosesc acest primer pe toată fața, pentru că zona care are cea mai multă nevoie de el este cea despre care v-am spus.
Când iese din tub primerul pare aproape uscat, format din mici molecule transparente. În momentul în care începe să fie întins, se simte cât de fin este.
Ce promite:
  • controlul secreției de sebum timp de 12 ore
  • porii sunt mai puțin vizibili
  • ascunde imperfecțiunile
  • uniformizează aspectul tenului
  • prelungește rezistența machiajului
Cum îl folosesc: îl întind peste zonele cu pori dilatați, apoi încep să tapotez cu vârfurile degetelor până ce nu mai simt exces de produs. Durează doar câteva secunde, pentru că se absoarbe imediat, lăsând zona în care a fost aplicat incredibil de fină. Porii mai mici aproape că nu se mai văd, iar cei mai mari sunt ușor blurați. Fiind un primer transparent, deși porii sunt umpluți cu produs, ei nu devin insesizabili până la aplicarea fondului de ten. Deci poate fi purtat singur doar pentru matifiere, porii măriți vor fi încă vizibili.

De ce îmi place acest produs: în momentul în care aplic fondul de ten peste acest primer se vede cu adevărat eficiența lui (Atenție, aplic fondul de ten cu un burețel umed. Aplicat cu pensula, nu obțin același efect) - zonele în care știu că porii mei sunt foarte dilatați arată foarte bine, fine, uniforme. Aproape că nu mai pot spune că am ”găuri” - unul dintre cele mai mari complexe ale mele. 
Spre deosebire de alte primere care poate făceau o treabă bună în a estompa aspectul porilor (de ex POREfessional), InstaBlur All-In-One ”agață” fondul de ten pentru a-l păstra pe ten cât mai multe ore. Chiar prelungește rezistența machiajului. Nu pot spune că îmi menține tenul mat 12 ore așa cum se laudă, nici măcar jumătate din timpul pretins. După 2-3 ore de la aplicare, tenul începe să-mi lucească ușor și trebuie să folosesc hârtiuțe absorbante sau să-l pudrez. Dar măcar îmi menține fondul de ten la locul lui. Cu alte primere, după cîteva ore fondul de ten ori oxidează, ori dispare din zona T, se topește efectiv, dar cu acesta rezistă de dimineața până seara aproape intact. Repet, e mare lucru pentru o persoană cu un ten atât de gras ca al meu. Cred că pentru cei care au doar ten mixt iar porii sunt ușor măriți, acest produs face minuni. 

După cum am spus și la început, sunt extrem de mulțumită de The Body Shop InstaBlur All-in-One, e primer-ul meu preferat în momentul de față și cu siguranță îl voi recumpăra, deși mai vreau să încerc și altele (de la Smashbox, MakeUp For Ever). 

Voi l-ați încercat? Care e primer-ul vostru de față preferat?

8 comments:

  1. În momentul de față nu mai am niciun primer pentru ten, fiindcă ce am încercat până acum era „apă de ploaie”, nu făceau mai nimic, așa că am renunțat dezamăgită. Rămăsesem cu gândul că o să mai dau o șansă unuia de la MAC, dar acum m-ai cam făcut să-l pun și pe ăsta pe wishlist. Chiar o să mă uit după el prin magazine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să te uiți, mie îmi place tare mult. Care de la MAC?

      Delete
  2. Replies
    1. Mă bucur că-ți place și ție. Te pup!

      Delete
  3. i-am tot dat tarcoale de cate ori intram in TBS dar......

    ReplyDelete
  4. Eram curioasa sa citesc review-ul la acest produs si acum il vreau si eu :))

    ReplyDelete
  5. Din cate stiu eu produsul nu este inca disponibil in Romania. Doar Instablur Eye .Si eu il tot pandesc de cateva luni bune. In orice caz, iti recomand si primerul matifiant 'Step 1 Skin Equalizer' de la MUFE. E cel mai bun pe care l-am incercat pana acum! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...