Wednesday 4 February 2015

Cum îmi reîmprospătez machiajul

Voi începe acest articol cu o întrebare: vouă cât timp vă rezistă machiajul pe față? Eu am tenul gras și din acest motiv după câteva ore se impune o reîmprospătare. Machiajul ochilor rezistă impecabil de dimineață până seara (trăiască primerul de ochi e.l.f.!), dar cel de pe restul feței... nu prea. Dacă m-am machiat de dimineața și seara știu că trebuie să ies, mă voi demachia și îl voi reaplica. Dar dacă se întâmplă să apară un motiv pentru o ieșire scurtă despre care nu știam dinainte, trebuie să mă rezum la mici retușuri. Ca să vă dau un exemplu: zilele trecute mi-am aplicat un machiaj complet de pe la prânz pentru că am ieșit să fac ceva cumpărărturi. Pe la ora 6 p.m. când soțul a ieșit de la muncă, m-a sunat să-mi spună că ar vrea să mâncăm ceva în oraș și să fiu gata în jumătate de oră. Cum mi-era imposibil în acest timp să mă demachiez, să las crema hidratantă să intre în piele și apoi să reaplic machiajul, am recurs la câteva metode de a reîmprospăta ceea ce aveam deja aplicat. Astfel mi-a venit și ideea acestui articol care, poate, vă va inspira cumva.

     Primul lucru pe care l-am făcut a fost să aplic puțin balsam pe buze, și anume Maybelline Baby Lips - Cherry Me. Ruj nu mai aveam, așa că nu am avut ce șterge înainte.
    Mai departe m-am ocupat de ten. Cu ajutorul unor hârtii absorbante speciale (Kleenex Shine Absorbing Sheets) am înlăturat tot excesul de sebum. Pentru a reîmprospăta tenul am folosit câteva pufuri de MAC FIX+ (se poate folosi în acest sens și o apă termală sau orice tip de setting spray) și cât tenul era încă umed, cu ajutorul unei pensule de buffing am reblenduit fondul de ten. Această metodă ajută fondul de ten să arate ca și cum ar fi fost proaspăt aplicat. Am aplicat apoi concealer (Maybelline FIT ME) sub zona ochilor și pe zonele în care am considerat necesar (unde a ieșit roșeața la suprafață, pe coșul care se încăpățânează să se facă remarcat).

    Bineînțeles, am setat totul cu pudra Creme Puff  de la Max Factor
    În ziua cu pricina nu-mi conturasem fața și pentru că eram contra-timp nu am mai făcut-o deloc. Am reaplicat însă blush-ul Bourjois - Frosted Rose cu o mână lejeră, pentru că mai rămăsese ceva de dimineață-, și highlighter-ul Clinique All About Shadow Single - Sugar Cane

     M-am ocupat și de sprâncene pentru că le-am deranjat puțin când am făcut pașii anteriori, și anume, le-am pieptănat cu gelul de sprâncene Maybelline Brow Drama.
    La machiajul ochilor nu am avut mare lucru de făcut. După cum v-am spus, acesta rezistă cu brio de dimineața până seara. Aveam aplicat un fard destul de închis deja, pentru că testez o anumită paletă de farduri, așa că nu am mai simțit nevoia să adaug mai multă culoare. Doar am reaplicat creionul dermatograf pe linia apei - am folosit unul de la Sephora pentru că nu reușesc să-l găsesc pe cel de la Rimmel - preferatul meu - și puțin fard iluminator (același de mai sus de la Clinique) în colțul interior pentru a deschide privirea deja obosită.
    La final am șters balsamul de pe buze, mi le-am conturat cu lip liner-ul de la Avon - Pink Bouquet și apoi am aplicat un ruj deschis ca să fiu sigură că arată bine și după ce mănânc - Revlon Lip Butter - Sorbet.

Voi cum vă reîmprospătați machiajul? 
Ce trucuri cunoașteți pentru a face machiajul să arate ca și cum ar fi fost proaspăt aplicat?

16 comments:

  1. Eu nu stiam nici un truc chiar daca eram contra timp ma demachiam si reaplicam. Sfatul tau despre fondul de ten mi se pare extrem de util il voi incerca. Multumesc prietenul meu se va bucura ca voi putea fi gata mai repede in anumite ocazii :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce bine, mă bucur tare mult că ți-am dat niște idei. :* Și că i-am ușurat viața prietenului tău. :))

      Delete
  2. Si eu ma confrunt cu un ten gras si cu un machiaj care are nevoie de improspatare pe timpul zilei. Ca sa fac asta, sterg tenul cu un servetel ca sa se absoarba excesul de sebum si apoi mai reaplic fond de ten si pudra.
    Nu stiam de faza cu apa termala, o sa incerc si eu :). Ms de pont :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie mi-e teamă să nu încarc prea mult tenul dacă mai alic un strat de fond de ten. Plus că mă gândesc că suprafața nu e complet curată și chiar dacă se așază bine la început, în scurt timp nu va mai arăta bine. Să încerci trucul. :*

      Delete
  3. Cam așa arată și „ritualul” meu de împrospătare a machiajului, doar trucul cu spray-ul pentru fixare/apă termală, nu îl știam, dar o să-l pun în practică cu prima ocazie. :D Thx, mi-a plăcut ideea articolului!

    Pe lângă subiect: tu mă ai pe mine în blogroll cu domeniul actual (www.ella-beautycorner.com)? Am sesizat că nu mi se mai actualizează de câteva zile, apare postarea de sâmbătă deși eu de atunci am mai publicat vreo 5 postări. :| Credeam că apare așa doar la fetele care mă au cu vechiul link, dar încep să cred că nu de la asta e. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că ți-a plăcut ideea articolului! :*

      Da, te aveam în blogroll cu noul domeniu, dar just in case te-am scos și te-am băgat iar. Nu știu de ce nu ți se actualizează :(

      Delete
    2. Mersi mult pentru răspuns și pentru că m-ai readăugat. Văd că acum s-a actualizat la tine. Ciudată treabă cu blogger ăsta. Mă duc să văd dacă s-a actualizat și la restul feteor. :))
      Te pup!

      Delete
  4. Foarte misto articol!:) Eu sunt una din nenorocitele alea carora si machiajul fetei le rezista de dimineata pana seara. Adica, de pe la 7 dimineata pana pe la 21. Uneori si mai mult. Nu ma detesta. Eventual niste pudra pe nas si blush reimprospatat. Si desigur ruj pe buze. Cam atatica la mine..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu te detest pentru că nu e ”vina” ta. :)) Dacă știai vreun secret în sensul ăsta și-l țineai doar pentru, da, atunci am fi avut probleme :))

      Delete
  5. Foarte interesante trucurile! Inafara de e.l.f., ce primer ne recomanzi?
    www.diversitate.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îți pot recomanda Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Înainte să folosesc primer-ul e.l.f. l-am folosit pe acesta și mi-a plăcut mult. Singura diferență pe care o găsesc între cel de la UD și cel de la e.l.f e la preț. Unul costă de vreo 10 ori mai mult decât altul :)

      Delete
  6. tenul meu e uscat si machiajul cam ramane la locul lui. nu prea am nevoie sa-l reimprospatez, in schimb tenul meu uscat ma supara des. avantaje si dezavantaje :(.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Așa e, cred că e greu de întreținut un ten uscat, dar sunt momente în care aș da orice să-l am așa. E tare frustrant uneori când stau aproape 2 ore să-mi fac un machiaj perfect și din cauza căldurii, de exemplu, în două ore arăt de parcă aș fi transpirat la sală o zi întreagă... :(

      Delete
  7. Foarte bun sfatul cu reiblenduirea fondului de ten. Chiar o sa-l incerc. :)

    Ai o nominalizare aici: http://miss-lorrie.blogspot.ro/2015/02/arome-de-iarna-tag_6.html
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super, mă bucur să aflu că o să-l încerci. :)

      MS mult pt nominalizare, acum mi-am amintit că m-a mai nominalizat cineva pt acest tag. Uitucă mai sunt :)) :*

      Delete
  8. daca folosesc primerul de la elf, n-am probleme cu ochii, un ruj reaplic la nevoie, altceva nu folosesc!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...