Friday 20 February 2015

Apă micelară Garnier pentru ten mixt spre gras & sensibil | Review

   În urmă cu câteva săpămâni eram cu soțul meu în Superdrug pentru a-mi cumpăra o apă micelară de la Garnier pentru că cea de acasă era pe terminate. Am rămas foarte surprinsă când la raft în loc de bidonașul roz al apei micelare Garnier, am găsit unul bleo. Ultimul rămas. L-am luat repede în mână să văd ce-i cu el. Am fost foarte încântată când am citit că această variantă era special destinată persoanelor cu ten mix/gras și sensibil. După cum bine știți, eu am tenul gras. Bucuria nu a durat mult pentru că soțul meu a observat că produsul se cam scurge. Avea o problema la capac. Eu nu aveam nicio problemă cu asta, eram atât de încântată de descoperirea mea încât eram dispusă să merg cu bidonașul în mână până acasă. :)) El nu a fost de aceeași părere, a spus că e mai bine să căutăm în altă parte același produs. Eu nu și nu, încercam să-i explic că fiind ceva nou sigur se găsește destul de greu și vreau să fiu printre primele bloggerițe care vorbesc despre acest produs #bloggersproblems
Vreo două  minute el a încercat să-mi aducă argumente pentru care nu ar trebui să-l cumpăr în starea în care era, iar eu, încăpățânată, îi spuneam că nu ies din magazin fără el. :)) Până mi-a adus argumentul suprem care m-a amuzat atât de tare încât am decis să cedez în favoarea lui: ”Vrei să-l bagi direct la empties”?? Nu că ar fi avut dreptate neapărat, pentru că erau slabe șanse să ajung cu bidonul complet gol acasă, dar faptul că știe cum stă treaba cu produsele consumate și că a mai și folosit termenul ”empties”... well, să spunem că m-am îndrăgostit și mai tare de el. :)) 

   Dar să trecem la ce vă interesează de fapt (da, sunt două cuvinte)!!
După cum puteți observa și din imagine, bidonașul este identic cu cel pe care îl știam, sistemul de dozare același, cantitatea tot de 400 ml și prețul identic. Am scris despre varianta ”veche”, cea pentru ten sensibil, AICI.


Diferența dintre cele două se observă la ingrediente: aceasta pentru ten mixt/gras conține alcool. Nu e un lucru care pe mine să mă deranjeze, mai ales că e al patrulea ingredient de pe listă, însă știu că sunt persoane pe care alcoolul din produsele destinate tenului le irită foarte tare. 
Eu nu am simțit absolut nicio diferență atunci când am aplicat pe ten varianta cu alcool. Nu mă ustură, nu mă irită, nu-mi usucă fața. Ceea ce am observat este că îndepărtează machiajul (în special cel al ochilor) o idee mai rapid. 
Nu lasă filtru gras - but then again, nici varianta roz nu lăsa. De aceea nu văd o diferență clară din punctul de vedere al faptului că aceasta este special concepută pentru tenul gras iar cealaltă nu. Ceea ce se vede cu ochiul liber și se simte la atingere este că tenul meu arată impecabil. Niciun coșuleț, niciun fel de iritație, nimic de genul acesta. Și se simte incredibil de fin char și după 3 zile de la ultima exfoliere. Singurul lucru pe care l-am schimbat în rutina de îngrijire a tenului este apa micelară, deci meritul trebuie să fie al ei.

Eu sunt foarte mulțumită de acest produs, dar vreau să aflu mai multe despre efectele aplicării alcoolului pe ten pe termen lung. 
Între timp am observat că a apărut și varianta verde a apei micelare Garnier. Aceea este pentru ten mixt și sensibil. Nu știu dacă au ajuns și în România variantele noi, după cum am spus, aici le-am găsit într-un singur drugstore. Dar cu siguranță nu va mai dura mult până vor invada și piața românească.

Veți încerca variantele noi ale apei micelare Garnier?

23 comments:

  1. eu am zarit de la Loreal apa micelara pentru ten gras si gel micelar pentru ochi, interesant al doilea:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh,pe la noutățile L`Oreal nu m-am uitat. :)

      Delete
  2. Eu o sa raman la prima varianta chiar daca apare si la noi (am deja alcool in lotiunea tonica). Dar nu sunt sigura ca imi voi mentine parerea pana o sa apara. Daca apare. :))

    ReplyDelete
  3. cand am sa o termin pe cea ROZ...am sa o incerc pe aceasta! pare interesanta!

    ReplyDelete
  4. Trebuie sa o incerc si eu! Sper sa apara cat mai curand si in magazinele noastre. :)
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. De abia aștept să-ți aflu părerea după. :*

      Delete
  5. Cand am vazut titlul articolului am intrat repede sa vad despre ce e vorba....dar cand am citit ca are aclool in compozitie mi s-a dus entuziasmul. Eu sunt una dintre acele persoane care evita alcoolul pe ten, chiar daca e ultimul pe lista. In cazul de fata, ingredientul fiind al patrulea nu ma tenteaza sa il incerc. Nu e vorba doar de cosurile si iritatiile pe care le poate crea. Se introduce alcool in produse pentru tenul gras, pentru a ajuta tenul sa fie mai uscat. Insa cel putin in cazul meu, tenul percepe aceasta uscare provocata de alcool si in scopul de a se proteja produce si mai mult sebum. Se produce un efect de yo-yo si ma trezesc si cu mai mult sebum. Nu...alcoolul nu e bun, fie ca vorbim de ten, par, corp etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să știi că am fost atentă la treaba asta după ce am descoperit că are alcool în compoziție. Nu am observat nicio schimbare în ceea ce privește secreția de sebum până acum, deci nu știu ce să zic...

      Delete
  6. la noi cam a disparut si cea normala. poate apare asta. mersi.pupi

    ReplyDelete
  7. Cu cât entuziasm am intrat să citesc articolul și ce dezumflată plec. :)) Eu evit produsele cu alcool în compoziție, în special la cele pe care le folosesc în zona ochilor fiindcă am avut multe experiențe deloc plăcute - mai ales la demachiante!
    Prefer să rămân la asta veche, mai ales că eu o folosesc mai mult la îndepărtat rezidurile. Dar mulțumesc pentru review, dacă nu ne povesteai tu cred că aș fi cumpărat-o fără să mă uit la lista de ingrediente, din cauza entuziasmului. :))
    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu mare drag, mă bucur să aflu că ți-a fost de folos articolul! :*

      Delete
  8. Ah, cand vroiam sa scriu ca sper sa o aduca si la noi am zarit alcoolul denaturat in lista de ingrediente:(. Nu stiu de ce l-or fi adaugat! Pacat. Varianta roz chiar imi place.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, știu, eram sigură că multe persoane vor fi dezamăgite de acest aspect. :)

      Delete
  9. deci cred ca sunt ultima din blogosfera care n-a incercat apa asta micelara de la garnier, nici cea roz, nici nimic :D trebuie remediata problema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, și eu cred că ești singura :)) Trebuie neapărat să o încerci. :)

      Delete
    2. Apare si in Romania. De luna asta. Wepaaaa!

      Delete
  10. Am achizitionat si eu aceasta micelara din DM la pretul de 16 lei! Pai, spune tu, puteam sa nu o iau, chiar daca alcoolul se afla in ingrediente? :D
    Nu am observat vreo iritatie sau ceva de genul, deci e ok! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...