Thursday 19 June 2014

Rutina de ingrijire a tenului pe perioada verii | Dimineata si seara

Incep cu o mica precizare pentru ca sunt tare suparata: mi-am schimbat calculatorul si nu reusesc sa adaug limba romana la languages, asa ca o perioada articolele vor fi scrise fara diacritice. :( 

Prin februarie va povesteam despre rutina mea de ingrijire a tenului. Am adaugat, am scos si am inlocuit unele produse de atunci, pe care astazi vreau sa vi le impartasesc. Daca doriti sa aflati mai multe despre ce fel de ten am, puteti citi articolul de atunci. Astazi nu va voi spune decat ca este gras. Foarte gras pe perioada verii, evident. 

Rutina de ingrijire a tenului seara

Lotiunea micelara de la L`oreal. Cu aceasta indepartez de obicei machiajul. O alternez cu cea de la Garnier, care este, practic, aceeasi apa de ploaie micelara. Am facut o comparatie intre cele doua aici.
L`oreal Miracle Cleansing Oil. Folosesc acest ulei in serile in care nu am de indepartat machiaj si vreau doar sa-mi curat fata sau atunci cand am folosit mai mult machiaj si nu vreau sa las doar apa micelara sa faca toata treaba. 
Estee Lauder Advanced Night Repair. Dupa ce fata a fost bine curatata aplic acest ser reparator care are o multime de proprietati benefice tenului.  Daca doriti sa aflati mai multe, i-am dedicat de curand un articol intreg. Un ser reparator (indiferent de brand) e foarte necesar in rutina de ingrijire a tenului, mai ales dupa varsta de 25 de ani. 
OLAY Total Effects 7 in one Night Firming Moisturiser. Pana de curand singurele aspecte care ma interesau de la o crema de fata erau sa hidrateze si sa matifieze. Cum paza buna trece primejdia rea, m-am gandit ca nu ar fi rau sa incep sa folosesc creme anti-aging, macar seara. Mi-au cazut ochii pe aceasta si in mare sunt multumita. Singurul lucru care ma deranjeaza  putin este ca lasa un filtru gras deasupra pielii. Dar eu dorm cu parul prins, asa ca nu stricam prietenia decomdata. :)
OLAY anti-wrinkle Instant Hydration Eye Cream. Din aceleasi motive pentru care am ales o crema de fata de noapte anti-rid, am ales si una pentru zona ochilor cu aceleasi proprietati. Imi place aceasta pentru ca se absoarbe repede, hidrateaza bine, nu lasa zona din jurul ochilor unsuroasa. Totusi, cred ca aceasta va fi ultima crema de ochi pe care o voi cumpara. Aud tot mai des in ultimul timp ca aceste creme de ochi nu sunt decat o chestiune de marketing. au cam aceleasi ingrediente pe care le au si cremele de fata. Deci, de ce sa nu folosim crema de fata si pentru zona din jurul ochilor? Voi ce parere aveti despre acest lucru?

Rutina de ingrijire a tenului dimineata.

Dupa cum spuneam si in vechiul articol cu aceeasi tema ca cea de astazi, tenul meu s-a schimbat radical dupa ce am inceput sa folosesc un produs de curatare si exfoliere care contine acid salicilic, si anume Garnier Pure Active Exfobrusher. Pentru ca pe acesta nu-l pot folosi mereu, si o sa va explic atunci cand ajung la el de ce, am decis sa introduc in rutina mea si un gel de curatare cu acid salicilic, adica:
Garnier Pure Active Anti-Imprefection Cleansing Gel. Il folosesc o data la doua zile. Cel mai important atunci cand vine vorba de curatarea tenului este sa nu exageram pentru ca il lipsim de toate uleiurile produse in mod natural si dragul de el, se va speria si va produce cantitati si mai mari. Nu vrem asta, de aceea e indicat ca produsele cu acid salicilic sa nu fie folosite zilnic. 
Acest gel e perfect dimineata, curata bine tenul, patrunde in pori si imi lasa tenul foarte proaspat si pregatit pentru o noua zi. Contine mentol, deci e perfect pentru a va trezi la realitate.
L`oreal Miracle Cleansing Oil. In zilele in care nu folosesc gelul de mai sus, folosesc acest ulei. Si el topeste toate impuritatile si lasa tenul scartaind de curatenie. Ma rog, nu chiar, intelegeti voi ce vreau sa zic!
L`oreal Triple Active Anti-Shine. Pentru zilele calde de vara nu ne dorim decat o crema hidratanta lejera, care sa se absoarba repede si care sa matifieze. Aceasta isi face treaba de minune si sunt tare multumita de ea. Daca vreti sa aflati mai multe, i-am facut si ei un review complet. Cititi-l aici
OLAY anti-wrinkle Instant Hydration Eye Cream. Dupa cum puteti observa crema de ochi este aceeasi cu cea pe care o folosesc seara. Nu e nevoie sa folosesc alta pentru ca aceasta se absorbe imediat si nu lasa filtru gras, deci pot aplica in cateva minute machiaj in zona ochilor fara probleme.
Anthelios AC Matte Fluid SPF 30 de la La Roche Posay. Pentru ca e vara (mai ales!), nu poate lipsi crema de fata cu factor de protectie solara din rutina. Pe aceasta o iubesc pentru ca nu-mi ingrasa deloc tenul si se dizolva imediat. Bineinteles, pentru ca o iubesc atat de mult i-am dedicat si ei un articol.
Garnier Pure Active Exfobrusher. Este singurul exfoliant pe care il mai folosesc. Nu simt nevoia altuia, acesta isi face treaba foarte bine. Il folosesc doar in dus, de 2 ori pe saptamana, atunci cand imi spal si parul, pentru ca spuma pe care o formeaza are tendinta de a se duce peste tot. 
De fiecare data cand imi curat fata, fie cu gelul, cu uleiul sau cu "garnier-ul cu periuta", clatesc fata cu un prosopel de bumbac imbibat in apa fierbinte. E partea cea mai tare. Senzatia e foarte placuta si nu ma mai pot lipsi de ea acum. 

Voi cum v-ati schimbat rutina de ingrijire a tenului pentru vara?

11 comments:

  1. interesant. nu am vazut exfoliantul garnier la noi. eu tot trebuie sa schimb toata rutina.pup

    ReplyDelete
  2. Hihi, folosim același gel de curățare de la Garnier. :D Eu îl iubesc, a făcut minuni în cazul meu pentru punctele negre și de când îl folosesc nu mai am nici coșulețele micuțe de pe frunte care înainte erau prezente cu mine mai mereu - mă îndoiesc că e doar o simplă coincidență. La mine însă nu funcționează teoria de care menționai în articol, eu folosesc gelul de curățare zilnic... atât dimineața cât și în majoritatea serilor. :D Dacă nu-l folosesc sunt un om mort... dă pe-afară sebumul. :))
    Eu n-am schimbat mare lucru odată cu venirea verii (care numai a vară nu seamănă), doar am adăugat crema cu SPF mai mare și intenționez să schimb crema de zi cu una matifiantă... dar nu-i grabă, încă nu-i vară pe-aici! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fata de racoarea pe care o experimentam in Anglia, aici chiar e vara. Bine, exceptand ultimele 3 zile :D
      Cu siguranta tenul ti s-a schimbat datorita acidului salicilic din gel. Face minuni!! Eu nu am incercat sa folosesc gelul mereu, doar ma documentasem inainte si stiam ca nu e bine sa fie folosit zilnic din motivele pe care le-am spus deja. Hmmm...poate o sa incerc varianta ta o saptamana sa vad cum se comporta tenul. Deci, sa inteleg ca se gaseste gelul si in Romania? Unde? :D

      Delete
  3. Si eu zic de vreo cativa ani ca renunt la crema de ochi si o sa o folosesc pe cea de fata pentru zona ochilor dar nu ma pot abtine. Perca-i goala etajera din baie cand lipseste micuta potiune. ;))
    Gelul cu periuta de la Garnier e pe wishlist. Pe langa faptul ca e laudat are si un design care ma face sa-l doresc. :)
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. O să fii foarte încântată de gelul cu periuță de la Garnier, crede-mă. :)

      Delete
  4. Lovely post!xxKind of in love with your blog:)
    I would love you to visit my blog,and follow if you want!:)
    Keep in touch xoxo
    Love,Antonella <3

    ReplyDelete
  5. Nu am incercat aceste produse. Lotiunea micelara de la L`oreal este pe lista.

    ReplyDelete
  6. Deja am fugit pe aoro după gelul cu perie de la Garnier :D
    Mersi de info:*
    Pupici

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...