Friday 13 June 2014

Anthelios AC Matte Fluid SPF 30 de la La Roche-Posay - Review



    O să încep acest articol printr-o serie de confesiuni care nu-mi vor face cinste. Până anul trecut nu obişnuiam să stau prea mult în soare, îl evitam pe cât posibil şi din această cauză consideram că factorul de protecţie solară din cremele hidratante sau fondurile de ten pe care le foloseam era suficient. După ce am studiat mai în amănunt această problemă mi-am dat seama că greşeam foarte mult. Vara trecută mi-am cumpărat o cremă cu factor de protecţie solară 50 şi m-am îngrozit: tenul meu lucea îngrozitor şi era imposibil să aplic machiaj deasupra. Aşa că am zis "pas". Cremele cu factor de protecţie solară nu se împacă bine cu tenul meu foarte gras. Bineînţeles că mă pişca la inimă de câte ori ieşeam în soare fără să fiu protejată, aşa că am reluat cercetările. 

Cu ajutorul Lisei Eldridge am aflat şi de gama de creme cu SPF de la La Roche Posay, care ar fi considerată una dintre cele mai bune. Am ales Anthelios AC Matte Fluid SPF 30. Citind doar descrierea m-au atras următoarele: protejează atât împotriva razelor UVB  (b= burn), cât şi ale celor UVA (a= aging + allergies), promite să lase tenul mat (cred că acesta a fost principalul factor care m-a determinat să-l cumpăr), fără parabeni, fără parfum, non-comedogenic.

Lista ingredientelor o găsiţi aici . Eu iar am uitat să o pozez înainte să arunc cutia. 

Consistenţa este destul de lichidă şi se absoarbe imediat în piele. Sistemul de dozare este perfect, nu se poate face risipă de produs.


Ordinea în care aplic produsele pe faţă este rumătoarea: cremă hidratantă, Anthelios AC, primer pentru pori deschişi, fond de ten, pudră matifiantă. 
În prima zi în care l-am folosit am aplicat mai mult produs decât ar fi trebuit. Din această cauză o peliculă albă a rămas pe ten şi mi-ar fi fost imposibil să ies din casă fără să fi aplicat deasupra un fond de ten sau ceva de genul.
 A doua zi am încercat cu mai puţin, l-am masat bine şi nu se cunoştea că am ceva pe ten. După cum am mai spus, temerea mea cea mai mare era să nu topească machiajul aplicat deasupra. Am fost surprinsă să constat nu numai că nu "mi-l mănâncă", dar chiar prelungeşte rezistenţa machiajului  şi tenul începe să lucească după mai multe ore.  Acţionează ca o bază foarte bună, fondul de ten se întinde mult mai bine deasupra lui şi chiar trebuie să folosesc mai puţin, ceea ce nu poate decât să mă bucure.
Acest produs nu mi-a provocat niciun fel de reacţie adversă, niciun fel de iritaţie sau ceva de genul. Dar eu NU am tenul sensibil, aşa că nu ştiu cum s-ar comporta pe un ten care se irită uşor.
Preţul recomandat este de 56 de lei.


Nici nu mai are rost să vă spun cât sunt de încântată de acest produs, chiar mi-a depăşit aşteptările. 

Aţi încercat acest produs? Voi ce creme cu factor de protecţie solară folosiţi?


12 comments:

  1. Nu stiam ca este o crema cu factor de protectie solara care sa fie mata, am si eu nevoie de o asemenea crema. Multumesc pentru review, mi-a fost foarte util :) Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu am ştiut până de curând. Mă bucur mult că ţi-e util articolul. :*

      Delete
  2. O sa ii dau mamei link la articolul asta! Chiar azi ma intreba ce crema de fata cu spf mare sa isi ia. Ea e mai alba ca mine si face iritaii de la soare. Si oricum are tenul sensibil si cuperozic. Bine, tenul ei e uscat. Si zicea ca nu stie in ce ordine sa aplice crema de fata, crema cu spf si fdt:)) Am invatat-o cu narav:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, ha, foarte tare! :P Lasă că ai învăţat-o bine. :)

      Delete
  3. Mai este una de la Vichy matifianta si la fel ca tine, singura care o pot suporta, restul mi se par prea grase. Am cel putin 2 care stau nefolosite in dulap din cauza consistenţei. O sa o incerc si pe asta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu ştiam de cea de la Vichy.. Chiar s-o încerci pe asta, eu sunt foarte mulţumită :)

      Delete
  4. Si eu tot pe acesta il am...dragoste de la prima aplicare 😁

    ReplyDelete
  5. si eu caut.am incercat ieri lancaster cu spf 50 si m-a uimit, imediat intra in piele si nuuuu luceste, deloc. dar in majoritatea cazurilor optez ptr fdt shiseido sun protect waterproof cu spf 40, este genial acest fdt ptr vara.pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmm...sună tare bine produsele respective. :) Pupici!

      Delete
  6. Cred ca ma incumet si eu s.o incerc.
    Roxanne

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...