Saturday 26 April 2014

Cum am ajuns de la brunet la roșcat


Întrebarea pe care o primeam cel mai des acum câțiva ani era: "porți lentile de contact??", fiind urmată după alți câțiva ani de: "porți extensii"?? Acum întrebarea pe care o primesc mereu, mai ales de la persoanele care mă știu de ceva timp este: "cum ai ajuns de la negru la roșcat"? Și încerc să le explic, dar nu a fost doar un singur pas, sunt multe de zis, multe produse folosite, nu a fost ușor. Așa ca voi încerca să răspund cât mai detaliat acestei întrebări. 
Pentru că am foarte multe de spus în această privință, voi împărți subiectul în 3 articole pentru că nimeni nu ar avea răbdare să citească tot deodată. Așadar în acest articol voi discuta despre cum am ajuns de la părul negru la roșcat, urmând ca în articolul de mâine să discut despre ce presupune părul roșcat și cum trebuie avut grijă de el, iar în cel de poimâine, despre produsele pe care le folosesc pentru a păstra culoarea vibrantă a părului.

Nu știu pe câte interesează această poveste lungă, dar  celor care cochetează cu ideea de a fi roșcate, chiar și într-o altă nuanță, cu siguranță aceste articole le vor fi utile. De asemenea, știu că această culoare nebună nu poate fi pe placul tuturor, dar este ceea ce eu mi-am dorit foarte mult și ceea ce îmi doresc în această perioadă. Nu voi rămâne roșcată pentru totdeauna, dar este culoarea care momentan mă face fericită. :)

Prin anul 2012 (da, atunci începe ”povestea”) am început să-mi doresc o schimbare de look. Cum de o tunsoare diferită nu se punea problema (duh!), schimbarea culorii era singura variantă rămasă. M-am gândit la un roșcat, și cu ajutorul soțului m-am hotărât si la o nuanță: Rihanna red! Odată ce mi-a intrat această culoare în minte, nimeni nu a mai putut să mi-o scoată. M-am chinuit foarte mult să o obțin și dacă nu mi-aș fi dorit-o îndeajuns, aș fi renunțat de mult la idee. 
După ce am știut ce fel de culoare vreau am dat fuga la salon să mă ajute să o obțin. Silly me, crezând că va fi atât de simplu... Cu un an în urmă încercasem să-mi decolorez părul pentru a aplica o nuanță diferită dar nu s-a putut. Timp 5 ani nu folosisem decât vopsea neagră pe păr și cred că știți cât de dificil este să o scoți. De data aceasta credeam că va fi diferit pentru că de câteva luni nu folosisem decât nuanțator pe păr, vopsea deloc. Dar nu a fost să fie. Șuvița pe care făcuse testul abia dacă se decolorase la rădăcină. Să obțin o nuanță aprinsă peste ar fi fost imposibil. Și nici nu eram dispusă să-mi distrug părul folosind decolorant în concentrații mari și în repetate rânduri.
Am fost tare dezamăgită și faptul că nu puteam obține culoarea dorită mă făcea să mi-o doresc și mai mult.
Și o poză cu mine brunetă ca să vedeți cum a evoluat culoarea. Ați fi suprinse cât m-am chinuit să găsesc o poză cu mine brunetă în care să mi se vadă tot părul fără să fie prins în vreun fel...


La sfârșitul verii lui 2012 m-am mutat în Anglia și așa am aflat de produsul Color B4. Acest produs reușește să scoată ultima culoare aplicată pe păr, dacă respectiva culoare nu a fost aplicată pe părul decolorat. Am zis că merită să încerc deși eu mă vopseam de ani buni cu negru. Surprinzător, a funcționat. Nu mi-a venit să cred, dar mă reîntorsesem la culoarea mea naturală, și anume un șaten spălăcit. Nu am respectat instrucțiunile de pe ambalaj care precizau că pot avea loc nu știu ce reacții chimice dacă după utilizare se aplică o vopsea care conține nu știu ce ingredient, așa că după două zile ce credeți? Am aplicat vopsea roșie, evident. Parcă Feria. Roșcată nu am ieșit, dar mi s-a închis puțin nuanța părului. Buuuu!! Nu prea am poze relevante din acea perioadă, în toate îmi ieșea părul mai inchis decât era. Singura în care se vede clar că nu mai eram brunetă este aceasta, deși soarele puternic face să pară că aveam și șuvițe blonde. Nu aveam, era șaten închis all over.

Până în iarnă, când am fost în țară, am tot încercat să folosesc vopsea roșie dar nu reușeam decât în cel mai rău caz să mă pricopsesc cu păr șaten și rădăcini roșiatice.
Ajunsă în țară m-am dus din nou plină de încredere la salon să încerc din nou marea cu sarea, cu mai multă încredere în mine pentru că acum nu mai eram brunetă. Din păcate rezultatul a fost exact același, părul s-a decolorat foarte puțin. Îmi explicase coafeza că negrul deși nu se mai vedea intrase nu știu cum în firul meu de păr. Prea complicat pentru mine. Trecuse aproape un an și eu nu reușeam nicicum să obțin acea schimbare de look, așa că i-am propus să-mi facă un ombre, să încerce să-mi decoloreze vârfurile căci la urma urmei dacă le ardea, le tăiam că aveam de unde. Și așa a făcut. Mare mi-a fost dezamăgirea când am văzut că erau roșiatice și nicidecum blonde dar mai mult nu se putea. Și o poză făcută la o zi după, parcă.

Foarte puține persoane observau faptul că eu eram în trend și aveam ombre, dom`le! Voiam vârfuri blonde dacă roșcată nu puteam fi, nu cărămizii. Chiar nimic din ce-mi doream nu se putea obține?? Mi-am luat inima în dinți și mi-am cumpărat un kit de decolorare de la Syoss pe care l-am aplicat peste ceea ce era deja decolorat și puțin mai sus. Arăta mai bine părul. Tot nu era cum voiam eu așa că după o lună am mai folosit un astfel de kit. Și încă unul, până când părul meu arăta ceva de genul.

Am învățat cum să-l tratez ca să scap tonurile porocalii dar am mai băgat și vreo două cutii de decolorant de fiecare dată urcând tot mai mult, iar în vară arăta exact cum îmi doream. Era ombre adevărat!

Nu vreți să știți cât de mult am iubit eu această variantă. Câteva luni m-am bucurat de ea, dar eu știam că trebuie să ajung roșcată așa că pasul următor a fost să vopsesc partea blondă cu vopsea roșie. În felul acesta am învățat mai bine și ce înseamnă să ai păr roșcat și cum trebuie menținut. Teorie știam multă, practica îmi lipsea.

Dacă veți căuta pe youtube "cum am ajuns de la brunet la roșcat" veți vedea că toate acele persoane au reușit cu vopseaua Loreal HiColor Highlights for dark hair. Bineînțeles că mi-am comandat-o și eu și mă certam că nu aflasem mai devreme de ea și că mă chinuisem degeaba atâta timp. Dar ca să vezi, la mine nu a funcționat. Nu vă miră, nu? În cazul meu lucrurile nu sunt niciodată simple, indiferent de domeniu. Așa că m-am trezit cu rădăcinile roșcate și cealaltă jumătate de păr care era deja roșcată și mai roșie. Dă-i plânsete și urlete, am zis că nu am folosit destul (Apropo, această vopsea despre care vă vorbesc se amestecă cu decolorant. Decolorează părul și îl vopsește în același timp). Am mai încercat o tură și...același rezultat. Deja simțeam că sunt cel mai ghinionist om de pe Pământ.
Mi-am lăsat părul să respire câteva săptămâni, timp în care am realizat: dacă partea care a fost deolorată în repetate rânduri nu a suferit aproape deloc, de ce ar suferi cealaltă?? Așa că mi-am luat inima-n dinți, am cumpărat un kit de decolorare și l-am aplicat pe porțiunile de culoare închisă. Nu vă spun că tremuram, și cât am lăsat decolorantul să acționeze m-am uitat numai în oglindă să nu care cumva să mi se topească părul, la câte povești auzisem despre părul decolorat... Phahahahaha!! Cred că l-am lăsat pe păr maxim 15 minute deși se cerea mai mult. L-am clătit, uscat, apoi am aplicat vopseaua minune al cărei nume mi-e lene să-l rescriu. Și da, în sfărșit puteam spune că sunt roșcată. Se întâmpla asta exact de Halloween, anul trecut. După mult chin și bani aruncați degeaba, mi s-a îndeplinit visul. Eram roșcată!!

Dar... fericirea nu a durat prea mult pentru că în anumite lumini se vedea clar că bucățile închise încă mai erau închise. Am zis să trec cu vederea dar când de sărbători am fost în țară și mama mi-a confirmat că se vede clar o diferență de nuanțe, am luat iar un kit de decolorare de la Syoss și cu foarte mulți nervi l-am aplicat pe acele porțiuni. Abia după am răsuflat ușurată și am putut spune ca sunt 100% roșcată.

Nuanța roșcatului diferă în funcție de nuanțatorul pe care îl folosesc, de cât l-am lăsat să acționeze, de lumina în care este pozat. De aceea mai mereu pare că am altă nuanță de roșu în păr în poze. Dar el este un roșu aprins. 
După cum am precizat și la începutul articolului, mâine vă voi spune ce presupune părul roșcat și cum trebuie menținut. Și credeți-mă, sunt foarte multe de spus!

V-ați dorit vreodată să fiți roșcate?

30 comments:

  1. Stiu ca e greu sa scoti negrul din par dupa ce l-ai aplicat un timp mai indelungat si eu m-am chinuit sa ajung la culoarea naturala a parului si mi l-am decolorat si mi-a cam distrus firul de par, dar macar nu mai sunt neagra. Ai un par superb, lung si bogat si frumos colorat, imi place mult. Si imi place cum iti sta roscat pentru ca te inveseleste, esti foarte draguta. Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ms frumos, Macy! Nu aș recomanda nimănui să se vopsească cu negru după experiența asta... :)

      Delete
  2. Si eu am trecut prin etapa asta....nu m-am gandit sa scriu postare ...eu 3 ani si multi nervi..:-D

    ReplyDelete
  3. Greu ,dar esti frumoasa cu orice nuanta in par! Pup
    www.bysunshine.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu vii mereu cu complimenele la pachet. :P :*

      Delete
  4. Un articol folositor. Chiar esti diferita, adica dupa atatea procedee, abia ai scapat de negru...dar bine ca ai reusit in final si asta fara sa iti distrugi parul. Si ombrele acela te prindea foarte bine, insa roscata esti de vis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, m-a durut sufletul să renunț la ombre, dar acum nu-mi pare rău. :) Din fericire chiar nu e degradat părul, am scăpat ușor. :)

      Delete
  5. Bag de seamă că ție-ți stă bine cu orice culoare. :p Acel ombre cu blond la vârfuri arăta fenomenal pe părul tău.
    Foarte util articolul, dar bănuiesc că produsul Color B4 nu se poate comanda online, nu? Dacă știi cum aș putea să-l achiziționez din România, pls dă-mi de veste. :D Tare mă tentează să-mi scot și eu negrul ăsta din păr, doar că eu mi-aș lăsa culoarea mea naturală.
    Pupici :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, aș vrea eu să-mi stea bine cu orice nuanță, dar chiar nu e așa. Am avut eu niște eșecuri pe care le-am remediat imediat :))
      Poți comanda Color B4 de pe site-ul Boots, din câte știu eu livrează și în Ro, sau de pe Ebay. :) :*

      Delete
  6. am fost roscata si eu in liceu ,am fost norocoasa ca mi-a prins din prima,dar nu m-a tinut mult si am bagat negru,pe care l-am scos in timp,cu foarfeca. acum nu ma mai vopsesc deloc ,dar incep sa incaruntesc si trebuie sa incep sa caut o nuanta sa imi placa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E bine că te poți abține de la vopsit. Aș vrea și eu voința ta. :P

      Delete
  7. Felicitari pentru perseverenta1
    Asta inseamna sa-ti doresti ceva cu adevarat!
    Parul tau arata excelent si e si sanatos! <3
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Dee. Se vede că eu chiar mi l-am dorit. :)) :*

      Delete
  8. Foarte frumoasa culoarea si eu imi doresc sa ajung la aceasta culoare din pacate este cam greu ...Imi poti spunde te rog de unde ai comandat vopseaua Loreal HiColor Highlights for dark hair. 
    Multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am comandat-o de pe ebay. Se găsește și pe Amazon.com. Dar din România poți comanda Majicontrast Red care e exact același lucru, de pe aoro.ro. Succes!! :)

      Delete
  9. Buna vopseaua asta se gaseste si in anglia??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună! Da, se găsește și în Anglia. :)

      Delete
  10. eu am trcut de la bruneta la roscat .iar acum mi sa decolorat urat si am radacinile negre.oare cum sa mai ajung la brunet fara vopsire ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dacă părul a fost decolorat nu prea mai ai cum să ajungi la negru fără să-l vopsești. :( Se spune că frunzele de nuc închid nuanța părului, dar nu cred că-l pot aduce la negru pur...

      Delete
  11. Buna.imi poti spune te rog ce vopsea/nuantator folosesti pt roscatul asta superb?multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună. Acum folosesc Majicontrast Red pentru rădăcini. Iar ca nuanțator care se găsește în Ro - Loncolor R6. :)

      Delete
  12. Salut! Eu lucrez in domeniu si ti-as fi sugerat o alta varianta mai ușoară. Pudra decoloranta roșie. Așa poți scoate negrul din par, ea nu funcționează decât pe parul foarte închis. Pudra este de la Morfose si deocamdată sunt singurii care dețin așa ceva. Decoloreaza si in același timp vopseste rosu aprins. Dar Felicitări! Pana la urma ai reușit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună! E prima dată când aud de pudră decolorantă roșie. Păcat că nu am știut atunci. După cum ai citit, m-am chinuit destul :D Dar nu e nimic, poate cititoarele mele vor vedea și comentariul tău și vor încerca varianta ta. :)

      Delete
  13. Bună...am o întrebare majicontrast red cu ce îl amesteci când îl aplici pe par???eu acum sunt roșcată dar ceva mai închis decât al tău și lungimea cam la jumătate din al tău crezi k am nevoie de 2 tuburi pt tot părul???mersi frumos și e super făină culoarea ta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună! Nu cred că îți trebuie două tuburi pentru lungimea pe care spui că o ai. Unul ar trebui să fie de ajuns.
      Vopseaua Majicontrast se amestecă cu oxidant cremă 20 volume concentrație 6%. Poți folosi și 30 volume, dacă ai părul foarte închis.
      Mulțumesc și eu pentru comentariu și apreciere. Pupici! :)

      Delete
    2. Buna eu sunt Mădălina! Eu acum am parul Vișina putreda, dupa ce am văzut materialul tău mi-am comandat si eu de pe Amazon Loreal hicolor h8 Raed fire 2 tuburi de 34 de gr, trebuie neaparat si decolorante am văzut ceva cu tubul acela mov cred ca acela este, cam cât decolorante trebuie sa pun sau se poate si fără ? Iese ceva?:)

      Delete
    3. Bună, Mădălina! Vopseaua L`Oreal HiColor se amestecă cu oxidant. Altfel nu funcționează. Mai ales că ai o culoare închisă pe păr. Amestecând-o cu oxidant, odată aplicată pe păr, îl deschide și îl colorează în același timp cu nuanța aleasă. In cazul tău - Red Fire.
      Îți recomand să citești cu atenție instrucțiunile înainte de a o folosi. De acolo vei afla cu exactitate și cât oxidant trebuie amestecat cu vopseaua. Eu nu mai am nicio foaie cu instrucțiunile, că ți-as fi spus eu.
      Succes!!

      Delete
  14. Buna,ma numesc Armanda.Ador cum ti-a iesit culoarea de roscat.Mi-a placut articolul tau mai ales ca acuma trec si eu prin aceeasi perioada.Anul trecut mi-am schimbat culorile din par la greu,bineinteles ca am fost roscata,dupa care m-am decolorat si apoi am fost albastra,dupaia mov,si acum brunet si acuma is intr-o continua disperata cautare cum sa revin la roscatul aprins.Din cauza ca nu am parul foarte lung nu prea as mai avea de gand sa mi-l mai decolorez vreodata,poate doar daca l-as mai vopsii cu un blond ca sa il mai deschid la culoare,bine ca de 3 luni nu l-am mai vopsit deloc..deci acuma trage spre saten.Daca ai putea sa-mi dai te rog un sfat sau sa imi zici site-ul de unde ti-ai comandat vopseaua de acel rosu?Ar fi minunat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună, Armanda. :)
      Eu mi-am luat vopseaua de pe Ebay, dar din România o poți comanda de pe aoro.
      Eu te sfătuiesc să îți deschizi culoarea părului cât poți de mult (cât te lasă inima) înainte de a folosi acea vopsea roșie. Ca să fii sigură că prinde. :) Succes!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...