Wednesday 15 January 2014

Produse dezamagitoare #1


Vreau sa incep prin a preciza faptul ca in 90% din cazuri, inainte de a cumpara un produs, ma documentez. Caut cat mai multe pareri despre el si il cumpar doar daca procentul parerilor pozitive este mult mai mare decat al celor negative.  De ce nu as face asta cand exista atat de multa informatie pe internet acum, nu? Cu toate acestea, am strans destule produse care m-au dezamagit, care pentru unii sunt produse holy grail, dar pentru mine sunt fas! Mergand pe aceeasi idee, mai vreau sa precizez ca ceea ce mie nu-mi place si va aparea in postarea de azi, s-ar putea ca voua sa va placa/priasca. E imposibil ca parerile sa fie unanime, asa ca luati aceasta postare doar ca pe o parere in plus si nimic mai mult.




Crema de maini de la Neutrogena. Am cumparat varianta travel size pentru a o avea mereu cu mine in geanta, mai ales in perioada aceasta cand mainile noastre au nevoie de mai multa hidratare. Fiind un brand cu care m-am inteles mereu bine, am zis ca fac o alegere corecta, dar m-am inselat. In viata mea nu am mai folosit o crema atat de grasa, care sa nu intre in piele. Deloc! In cele mai negre cosmaruri o crema de maini ramane la suprafata, grasa, si atrage toate scamele si firele de par de pisica din jur. Eh, asta e aceea! 
BB Cream-ul de la Garnier. Am stat putin in dubii daca sa-l includ sau nu, dar cu siguranta isi merita locul aici pentru ca un produs bun nu se defineste printr-o eficienta de maxim 2 ore. Am scris mai multe despre el aici.

Maybelline Baby Lips, nuanta Cherry Me. Blogosfera din afara a luat-o razna cu aceste Baby Lips. Am cedat si eu si am luat o nuanta despre care se spunea ca ar fi mai pigmentata decat celelalte. Am fost foarte dezamagita, nu numai ca nu lasa pic de culoare pe buze, oricat de multe straturi ai aplica, dar nici macar nu hidrateaza foarte bine, ca un balsam de buze adevarat. Deci pana la urma ce e? Chiar nu-i vad rostul. In afara de un ambalaj dragut care ar da bine intr-un portfard, alt merit nu are. 
L`oreal Lumi Magique Stylo Touche de Lumiere. Inutilique, mai bine zis! M-am prostit in aeroport, in duty free, pentru ca era doar 4 lire si am zis sa-l incerc. Se presupune ca ar fi un creion iluminator, care sa deschida zona din jurul ochilor, sa faca privirea mai luminoasa. Eu va spun sincer ca intre acest produs si un concealer cu o nuanta, doua, mai deschis decat nuanta tenului vostru nu e nicio diferenta. E doar o chestiune de marketing, ma bucur enorm ca nu l-am luat la pret intreg.
Urban Decay De-Slick Oil Control Makeup Setting Spray. Cred ca dintre toate din cauza acestui produs am fost cel mai tare dezamagita. Avand tenul gras, sunt mereu in cautarea unui produs care sa controleze producerea de sebum si am incercat destul de multe pana acum, nefiind multumita de niciunul. Mi-am pus mari sperante in acesta pentru ca  am citit foarte multe pareri bune, dar o fi tenul meu mai cu mot pentru ca la mine e apa de ploaie. L-am cumparat si inaintea unui eveniment important la care trebuia sa arat impecabil mai multe ore, neavand sansa sa retusez machiajul. Nu mica mi-a fost mirarea cand la numai o ora de la aplicarea mahiajului, deja zona T era uleioasa si fondul de ten incepuse sa dispara de pe nas. La numai o ora!! Nu matifiaza catusi de putin, nu prelungeste rezistenta machiajului...ambele la un pret destul de ridicat.
Pudra Rimmel Stay Matte. Nu mai repet problema cu tenul meu gras si necesitatea unui produs care sa controleze excesul de sebum. Oops, I just did it! :D Anyway, aceasta pudra foarte laudata isi pierde puterile magice cand intra in contact cu fata mea. Pur si simplu cu sau fara ea, fondul de ten se comporta exact la fel pe fata. Efectiv, nicio diferenta. Singurul motiv pentru care am continuat s-o folosesc, a fost pentru a estompa porii cu ajutorul metodei lui Wayne Goss (puteti vedea trucul aici). Si nici pentru acesta nu e foarte buna decat pentru foarte putin timp, pana ce excesul de sebum incepe sa-si faca simtita prezenta. 
One Heck of a Blot de la Soap&Glory. O alta pudra foarte laudata, la un pret de 3 ori mai mare decat Stay Matte, care se comporta exact la fel. Nu stiu ce sa mai zic, m-o fi blestemat cineva la pudre!


Nanoblur. Un produs controversat pentru care nu m-am documentat deloc. L-am vazut in magazin si mi-a atras ochii descrierea si ca o gaina fara cap, am fugit cu el direct la casa. Daca as fi citit cateva recenzii inainte, cu siguranta nu l-as mai fi luat. Pretinde ca estompeaza porii si ridurile fine. Yeah, right! Nu  numai ca nu face acest lucru, dar ramane pur si simplu peste fond de ten (trebuie folosit peste fondul de ten!). Se vede cu ochiul liber si se simte, e lipicios. Ce sa mai, un produs groaznic!
Bioderma Sensibio Deo. Nu sunt o persoana care transpira excesiv, insa vreau sa ma asigur ca orice as face, nu miros a transpiratie. Dupa ce am realizat ca pielea mea se obisnuise cu deodorantul pe care il folosisem ani de zile de la Amway, am inceput cautarile. Mi-am zis ca nu am cum sa dau gres cu unul de la Bioderma, dar cred ca si cel mai ieftin deodorant de pe piata e mai bun decat acesta. Nu vreau sa intru in niste detalii jenante, dar a doua oara nu l-am mai folosit.
Ser pentru varfuri deteriorate de la Gerovital Plant. Cand am inceput sa-mi decolorez varfurile pentru un efect ombre, am facut tot posibilul sa previn firele despicate. Am vrut sa dau o sansa acestui tratament, dar mi-am luat-o in freza, la propriu! Nu a ajutat cu nimic, nici nu a ameliorat situatia si nici macar nu le-a hranit, asa cum a pretins. Si chiar l-am folosit cateva saptamani ca sa-i las timp sa-si faca efectul, dovada ca e pe jumatate gol. 
L`oreal Elnett Styling Spray. Si acesta este un produs foarte laudat de bloggeritele englezoaice si nu inteleg de ce. Oi fi nimerit eu un lot prost? Pentru ca mie nu prea imi tine buclele si pe langa asta, nu pulverizeaza fin, ci in mici bule albe care evident, se vad si pe care trebuie sa le masez eu in par. 
Supliform. The almighty! Cred ca toate stim de Supliform si probabil 4 fete din 5 l-au incercat. Nu stiu cum a fost pentru voi, dar la mine in afara de a-mi face pielea mai fina si sa puta a ciorba, mare lucru n-a reusit. 

Ati folosit vreun produs dintre cele mentionate mai sus? Cum e pentru voi, bun sau dezamagitor?

23 comments:

  1. pe baby lips m-am enervat si eu :)) da' tare!
    toata lumea il ridica in slavi! si cand colo, pe langa ca e foarte uleios, pe buze nu da deloc o culoare uniforma si se ,,evapora" rapid :(

    ReplyDelete
  2. Din ce ai prezentat tu, am folosit BBCreamul Garnier care imi place doar vara, iarna tenul meu e mai uscat si nu se "intinde". Dar pt vara e perfect, bineinteles cu putina pudra si retus pe la jumatatea zilei.
    Am mai folosit lotiunea de la Gerovital care a expirat uitata prin baie, tocmai pentru ca nu a avut niciun efect si n-avea rost sa-mi incarc parul aiurea. Nici Supliformul nu mi-a placut, nu stiu de ce il lauda toata lumea. Citisem atatea pareri bune incat mi-am luat din start un borcan mare..In afara de racorire, urmata de senzatia lipicioasa..n-am observat nimic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fara miros de ciorba? :)) Ma bucura faptul ca impratasim aceleasi pareri. :)

      Delete
  3. Chiar imi doream si eu acel De-slick... bine, mai nou nu ma mai streseaza foarte tare faza cu sebumul, mi se pare ca majoritatea fondurilor de ten se comporta decent dar il vazusem la miss glamorazzi si mi-l trecusem pe lista...

    mie crema neutrogena mi-a mers super bine, pudra stay matte a fost decenta iar supliformul a fost super ok, folosit dimineata si seara cu masaj vioi. trebuie sa folosesti macar un borcan de 500 de ml si dimineata si seara ca sa vezi ceva diferente. tubuletul ala mic e frectie la picior de lemn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate ca mi-ar fi placut si mie pudra daca nu mi s-ar fi ingrasat atat de tare tenul si din cate spui tu, tu nu ai aceasta problema :(
      Sa stii ca eu chiar am insistat cu Supliformul. Nu i-am dat numai o sansa, ci mai multe. L-am folosit inclusiv cu folie si nimic :( Acum trebuie sa recunosti ca la tine nici nu avea foarte mult de lucru :P

      Delete
    2. N-avea de lucru pe naiba :((( am celulita de la 14 ani...

      Delete
  4. Ce pudra folosesti si ti se pare buna pt ten gras?
    Am luat si eu mult-laudata pudra Stay Matte si e fix apa de ploaie :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi s-a cam acrit de pudre, nu folosesc niciuna de care sa fiu multumita. Le am doar pe astea doua si nu ma pot baza pe ele cand vine vorba de mentinerea tenului mat. M-am saturat sa investesc in pudre degeaba. Vreau neaparat s-o incerc pe cea de la Neutrogena, cica ar fi foarte buna pentru controlul sebumului. Doar ca se gaseste cam greu...

      Delete
  5. Eu am BB Cream-ul de la Garnier si sunt multumita de el, atat vara cat si iarna e unul din ajutoarele mele daca nu folosesc fond de ten. Restul produselor nu le-am incercat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. As fi vrut sa-mi placa si mie. Daca nu oxida, era perfect si pentru mine...:(

      Delete
  6. Nu am folosit niciun produs din lista ta si cu siguranta nu le voi aduga pe lista.
    Am facut parte din categoria pro BB Garnier pentru ca prima varianta a fost geniala dar i-au schimbat ingredientele...Rusinica...;))
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. La produsele destinate tenului parerile vor fi mereu impartite, pentru ca fiecare reactioneaza altfel. Ma bucur ca iei in considerare review-urile mele. :X :*

      Delete
  7. Nici eu nu pot sa spun ca am fost foarte incantata de iluminatorul de la L'oreal. Adica, nu ca nu e bun... dar am dat 65lei ! Nu mi se pare ca e wow...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, nu face nimic deosebit, la un pret exagerat!

      Delete
  8. Creionasul ala de la l'Oreal nici mie nu mi se pare cine stie ce, e apa chioara. E mult mai bun cel de la Maybelline. Arata la fel, numele e aproape la fel, dar e mult mai gros, mai consistent, cu putere mai mare.Iar pretul e pe jumatate aproape. Crema Garnier mi se pare draguta, dar nu am avut-o, doar am testat-o. In rest, nu am incercat nimic. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, auzisem si de cel de la Maybelline, initial pe acela il voiam, dar cand l-am vazut pe asta la un pret atat de redus, am zis sa -l incerc. Cred ca as fi fost tare suparata daca l-as fi luat la pret intreg. ;))

      Delete
  9. Eu am Baby Lips dar in varianta Intense Care - ambalaj galben. Este alb, fara pigmentatie, si am foarte putin din el. La inceput am fost dezamagita de el caci ori de cate ori mancam sau beam ceva se lua de pe buze, insa cu reaplicare pe parcursul zilei, chiar hidrateaza bine buzele. Am si stiloul de la L'Oreal, care pentru mine este un produs pe care il recumpar mereu. Personal imi place. Ai dreptate, anumite produse sunt un no-no pentru unele femei si aceleasi produse sunt potrivite altora. Dar cu siguranta, vei gasi altele care le vor inlocui cu brio. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, si ma bucur ca scrieti si de bine despre aceste produse pentru ca celelalte fete sa citeasca si sa-si poata forma o parere, sa traga anumite concluzii. Inca astept produsul acela care va placea absolut tuturor din toate punctele de vedere. :P
      :*

      Delete
  10. Eu credeam ca tratamentul de la Gerovital face minuni, dar cred ca il incurc cu altul de la ei:D
    Sunt de acord cu tine in privinta bb cream-ului :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acesta cu siguranta nu face nimic, din pacate. :(

      Delete
  11. Nu ti-a placut Supliformul?? La mine a dat rezultate dupa 3 luni de ultilizare zilnica, mai folosisem o gramada de creme scumpe gen Vichy care nu au avut niciun efect. Pentru mine Supliformul si crema anticelulitica de la Elmiplant sunt cele mai bune produse. Pudra de la Rimmel imi place, folosesc deasupra lui Revlon Colorstay. Despre BB creamul de la Garnier ce sa mai spun..cea mai ieftina crema amestecata cu cel mai ieftin fond de ten si tot aveam rezultate mai bune.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred că eficiența Supliform-ului depinde și de cât de adâncă e celulita. Eu m-am ales cu una sănătoasă din cauza unor medicamente, așa că pentru mine a fost apă de ploaie :(

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...