Thursday 30 January 2014

Produse de pe piata din Romania pe care TREBUIE sa le incerci #1


Nu am mai scris pe blog de aproape o saptamana dar i-am simtit lipsa de parca  ar fi trecut o luna. But life got in the way.  :)
Planuiesc acest articol de ceva timp, si chiar mi-am facut temele  pentru a fi sigura ca va prezint exact ceea ce trebuie si cum trebuie. Nu stiu cate ati citit prima mea postare de pe acest blog si stiti  faptul ca eu locuiesc in Anglia dar o data la cateva luni  vin pentru cateva saptamani in Romania. Astfel ca am acces la foarte multe produse care inca nu au ajuns pe piata romaneasca. Cu toate acestea, sunt anumite produse care se gasesc in Romania si care sunt extraordinar de bune. Produse pe care de abia astept sa le cumpar cand vin in tara si carora le duc lipsa acolo. Si m-am gandit sa le impartasesc cu voi. Deci nu e vorba de produse 100% romanesti, ci produse care se pot cumpara in tarisoara noastra. Voi include si produse care se gasesc atat aici, in Romania, cat si in Anglia, pentru ca si ele fac parte din produsele "de la noi" pe care trebuie neaparat sa le incercati. Pe toate le-am incercat si le iubesc, pentru ca din acest motiv scriu acest articol: chiar le iubesc!

Sunt destul de multe produse, asa ca am decis sa le impart in doua categorii, urmand ca a doua sa fie publicata maine pe blog. Astazi  voi vorbi despre produsele de ingrijire s.a.  si maine despre oje si make-up. 

In no particular order...
Masca de par cu placenta de la Kallos. Este cea mai ieftina masca de par pe care am folosit-o si una dintre cele mai eficiente. Lasa parul incredibil de moale si hidratat. Bate lejer la fundulet alte masti de par care la un pret de 3-4 ori mai mare, nu fac nimic in plus. Are un miros placut si o consistenta perfecta, se clateste usor dupa ce a fost aplicata, fara a lasa parul gras. Un borcan cu 275 ml costa 6 lei. V-am zis ca e cea mai ieftina. Chiar merita incercata.


Daca tot am inceput cu un produs pentru par voi continua in aceeasi nota. Lotiunea Tonifianta Contra Caderii Parului cu Ardei Iute de la Cosmetic Plant. Cred ca toate trecem prin perioade ale anului in care ne cade parul foarte mult. Mi-am cumparat acum cativa ani aceasta lotiune fara sa ma gandesc ca va avea vreun efect la mine, dar a avut. Si a fost eficienta si pentru alte persoane carora le-am recomandat-o ulterior. Nu o folosesc in mod constant, ci doar atunci cand simt ca e nevoie, ca imi cad mai multe fire de par decat de obicei. Culmea e ca de ceva timp s-a nimerit sa am acele perioade exact cand nu eram in Romania si nu aveam acces la ea, dar acum nu am lasat-o sa-mi mai scape. Este sub forma de pulverizator, se aplica la radacina parului si se maseaza scalpul. Nu ingrasa deloc parul, poate pentru ca al doilea ingredient dupa apa este alcoolul. Deci poate fi folosita fara grija intre spalari. Se recomanda a fi folosita dimineata si seara zilnic, dar eu am folosit-o numai seara timp de o saptamana si de fiecare data i-am constatat efectul. 


Cred ca nu mai e nicio surpriza faptul ca sunt mare fan sampoane uscate. Am vrut neaparat sa-l incerc si pe acesta de la Balea (Trend it Up) pentru a putea face o comparatie intre el si cel de la Batiste pe care il folosesc mereu si care nu se gaseste in Romania ( sau se gaseste online la preturi nesimtite :) ). Diferentele nu sunt enorme, asa ca il pot recomanda cu caldura si pe acesta. Costa in jur de 11 lei si se gaseste in magazinele DM. Face toti banii aceasta versiune, am inteles ca sunt si altele care nu sunt la fel de bune si pe care nu le-am incercat). Adio par gras si adio par fara volum. Planuiesc in viitorul apropiat o postare care il va avea drept vedeta. Stay tuned!


Deodorant & AntiPerspirant Roll-On de la Amway. De cand l-am descoperit l-am folosit ani de zile, astfel  ca la un moment dat am simtit ca mi s-a obisnuit pielea cu el si am luat o pauza de cateva luni. L-am primit cadou de Mos Craciun si i-am mai dat o sansa si e la fel de eficient ca in tinerete. Trebuie sa mentionez faptul ca nu transpir in mod excesiv, dar imi place sa fiu 100% sigura ca orice activitate as intreprinde nu o sa ajung sa miros. Asa ca imi pun toata baza in el. Nu m-a lasat la greu nici macar in ziua nuntii asa ca am tot dreptul sa vi-l recomand din toata inima. Costa in jur de 35 de lei dar il aveti cam 5-6 luni. Este foarte spornic. 


Asta vara cand erau acele calduri infernale simteam ca nicio crema de fata nu-mi mai place asa ca in disperare de cauza am cumparat-o pe aceasta de la Elmiplant: Skin Control Crema-Gel Matifianta. Sincera sa fiu nu aveam mari asteptari, dar am zis ca decat sa dau bani multi pe creme care oricum imi fac fata sa luceasca intr-o ora, mai bine sa dau bani putini pentru acelasi rezultat. Doar ca aceasta crema chiar nu lasa tenul lucios. Il hidrateaza, intra foarte repede in piele si il mentine mat ore bune. E un produs extraordinar de bun si il recomand persoanelor care se confrunta cu un ten foarte gras. Pret: 18 lei


Tot de la Elmiplant si tot din gama Skin Control recomand Gelul Exfoliant Zilnic. Am incercat foarte, foarte multe exfoliante atat de pe piata romaneasca, cat si din cea straina si putine m-au impresionat. Cu siguranta acesta de la Elmpiplant este unul dintre cele mai bune. Contine micro-particule naturale de bambus care sunt foarte delicate pe ten dar in acelasi timp elimina celulele moarte, curata porii si elimina punctele negre. Lasa fata improspatata si curata. Mi-e tare drag sa-l folosesc atunci cand am ocazia. Costa in jur de 12 lei.


Crema contur ochi Q10 si ceai verde de la Cosmetic Plant. O crema destul de laudata in blogosfera si pe buna dreptate. Mereu am schimbat cremele de ochi pentru ca  nu am gasit una care sa ma dea pe spate. Sunt sigura ca acele creme minune care estompeaza ridurile si liniile fine sunt cele cu preturi foarte, foarte ridicate si inca nu am cine stie ce riduri ca sa justific investita intr-o astfel de crema . Pe aceasta o recomand pentru ca la pretul ei (15-16 lei) se comporta mai bine decat s-au comportat altele mai scumpe. Hidrateaza foarte bine zona din jurul ochilor si acest lucru se observa in special atunci cand rad. Sunt foarte multumita. Intra foarte repede in piele, are o textura lejera si nu trebuie insistat cu masatul, mai ales in acea zona atat de delicata. Nu lasa zona in care a fost aplicata grasa, drept urmare nu mi se intinde dermatograful apoi sau nu mi se strange anticearcanul in liniile fine . E chiar o crema foarte buna pentru hidratarea de zi cu zi.


Lotiunea micelara. Fie ca e de la Garnier, fie ca e de la L`oreal sau chiar Bioderma, trebuie incercata. E cel mai placut si usor mod de a te demachia. Sunt sigura ca oricine a incercat apa micelara a devenit dependenta. Nu ai cum sa n-o iubesti. 


Cu siguranta mai sunt multe alte produse foarte bune de ingrijire care se gasesc la noi dar ori nu le-am incercat eu inca, ori nu le mai am acum si nu avea rost sa va vorbesc despre ele. Dupa cum am spus si la inceputul articolului, maine urmeaza partea a doua, una mai colorata. :)



Ati incercat vreun produs din cele mentionate de mine aici?  Ati vrea sa mai adaugati si altele?

17 comments:

  1. Mi-a prins bine acest post, cu siguranta vreau sa incerc masca de par de la Kallos, crema matifianta Elmiplant si lotiunea micelara Garnier. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He, he, super! abia astept sa ne spui pararile tale. :) :*

      Delete
  2. Foarte intresanta postarea. In general nu prea ma uit la astea foarte ieftine fiindca nu am incredere, dar m-ai convins cu articolul asta ca merita incercate. O sa incep cu samponul uscat fiindca nu am folosit niciodata asa ceva. Sper sa-l gasesc.
    http://www.beautybellenotes.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur daca te-am convins. :) Si eu am fost sceptica de fiecare data, dar am ramas foarte impresionata dupa. Samponul uscat sigur il gasesti in DM-uri. :)

      Delete
  3. Crema si gelul de la Elmiplant sunt destul de bune, mie imi plac tare mult, iar masca de par de la Kallos este geniala! Lotiunile micelare contin alcool?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu, nu contin alcool. Uite, iti scriu ingredientele ca sa iti dai seama ce si cum: water, hexylene glycol glycerin, disodium cocoamphodiacetate, disodium edta, poloxamer 184, polyaminopropyl, biguanide. :D

      Delete
  4. Elmiplant ma impresineaza la fiecare achizitie.
    eu niste produse extraordinare.
    Voi achizitiona si eu crema de la CP, eu am avut Bioliv si-am fost multumita asa ca ...aaceasta va fi urmatoarea.
    Balea Trend it up e baza! Sa nu cumva sa incerci varianta verde/vernil pentru ca o sa fii extrem de dezamagita...:(
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, nici nu mi-am dat seama ca ar fi mai multe variante. Eu doar pe aceasta am observat-o. Multumesc pentru ca mi-ai spus, o sa precizez si in articol acest lucru. :) :*

      Delete
  5. Dupa ce termin proviziile vreau sa incerc produse de la elmiplant si farmec,de la cosmetic plant folosesc acum lotiunea tonica si nu am probleme cu ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merita, ce am mentionat in articol chiar merita. :)

      Delete
  6. nu o sa-ti vina sa crezi, azi am inceput aceasta crema de ochi, ca nu mai stiu ce sa folosesc la frigul asta. am si creme fff scumpe, dar efectul eu nu vad. xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super tare, o sa vezi ca vei fi foarte multumita. :) :*

      Delete
  7. Nu stiam de crema matifianta de la Elmiplant pana acum. Chiar am nevoie de una, si buna si nici foarte expensive;))

    ReplyDelete
  8. ohhh trebuie sa incerc masca cu placenta de la Kallos! ATAT DE IEFTINA? trebuie sa ma conving! Glumesc, chiar iit multumesc pentru aceasta postare, aveam nevoie de o revitalizare a parului meu si cred ca mi-ai dat o solutie, doar sa vad acum unde e disponibila! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu o gasesc si la magazinul mixt de la coltul blocului. Vine si intr-un recipient mai mare cu o cantitate dubla si costa in jur de 12 lei. Depinde la ce gramaj o gasesti :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...