Sunday 19 January 2014

Pensule de care chiar avem nevoie

Un machiaj reusit nu necesita numai produse de make-up de calitate si o tehnica buna, ci si unelte corespunzatoare, mai exact: pensule de machiaj. Tin minte ca atunci cand am inceput sa iau in serios machiajul si sa arunc acei buretei care veneau in trusele de farduri - pentru ca imi dadeam seama ca nu-mi va iesi nicicum ceva ca lumea cu acele ustensile -, am inceput sa caut debusolata pensule utile. Habar n-aveam ce mi-ar trebui, de unde sa incep. Nu stiam de existenta blogg-urilor de beauty pe atunci, de youtube nici nu mai  vorbesc (am vazut primul tutorial complet de machiaj pe youtube abia  in 2012! Nici mie nu-mi vine sa cred... ).
   La inceput mi-am cumparat pensule care nu ma ajutau la nimic, daca nu aveam si altele. Asa ca m-am gandit sa  realizez un "ghid" in care sa includ tipul de pensule pe care ar trebui sa  le cumpere la inceput de drum o persoana care doreste sa realizeze un machiaj complet. Un "ghid" pentru oricine vrea sa inceapa sa investeasca in pensule si nu stie ce i-ar trebui la inceput si ce tip i-ar fi foarte util si necesar. Si de ce nu, sa inspir pe cele care au investit deja in pensule si nu-si dau seama care le-ar mai fi de ajutor.
Iata propunerile mele:

Pentru fata

Pensula pentru aplicarea fondului de ten
Cu ajutorul unei astfel de pensule fondul de ten poate fi aplicat mult mai usor, obtinandu-se un efect foarte natural, fara dungi sau suprafete neuniforme. Este o alternativa la... degetele. :) De asemenea, cu o astfel de pensula cu peri sintetici, poate fi aplicat orice vine sub forma de crema: blush, iluminator, bronzer.

Buffing brush Real Techniques
Pensula pentru detalii
O astfel de pensula poate ajuta la aplicarea si intinderea anticearcanului, dar fiind plata si ascutita, poate ajunge si in anumite zone in care alte pensule nu pot ajunge, in jurul nasului pentru aplicarea corectorului, pe diferite zone ale fetei unde o altfel de pensula ar fi prea mare, sau pentru a corecta  diferite greseli pe care le-am facut. (e.g. daca am depasit conturul buzelor cand le-am rujat, putem pune putin corector pe varful ei pentru a "sterge" prin miscari foarte delicate, rujul in exces).

Pointed foundation brush Real Techniques
Pensula pentru blush
Ajuta la aplicarea blush-ului, fie el pudra sau crema. Cu cat e pensula mai deasa, cu atat va fi aplicata mai multa culoare. Daca sunteti novice in aplicarea blush-ului, puteti alege o pensula de stippling, pentru ca ia foarte putina culoare pe peri si evitati sa incarcati tenul  Oricum in ceea ce priveste blush-ul, cel mai bine e sa adaugati culoare treptat, pentru a evita un look caraghios. Stiti ca se poate, si sper sa stiti din experienta altora, nu a voastra. ;)

Blush brush Real Techniques
Pensula unghiulara pentru fata
Ajunge in locuri in care altele nu ajung... As kinky as it may sound, we are still talking about make-up. ;)) Cu o astfel de pensula ne putem contura fata, putem aplica bronzer-ul, iluminatorul si chiar putem renunta la pensula de blush de mai sus si s-o folosim si in acest scop. Cu o conditie: sa o spalam mult mai des, pentru ca se va umple de fard si culoare.

M.A.C. 168
Pensula pentru pudra
Da, va trebuie o pensula mare, cu peri moi, pentru pudra. Foarte important, sa aiba perii cat mai moi, altfel va "zgaria" fondul de ten deja aplicat si-l va indeparta. O astfel de pensula mai poate fi folosita si pentru pudrele minerale.

e.l.f. Complexion Brush

Pentru ochi

Pensula pentru aplicarea fardului
O pensula cu capatul plat si cu perii rotunjiti. Este pensula cu care trebuie sa aplicati fardul pe intreaga pleoapa mobila si cu care obtineti o culoare uniforma fara prea mult efort. Este suficient de densa pentru a se incarca cu destula culoare, fara a mai fi nevoie sa o tot introduceti in pastiluta cu fard. 

e.l.f. professional Eye Shadow Brush
Pensula de blending
Consider ca nu ar trebui sa folositi fard de ochi daca nu detineti o astfel de pensula, indiferent de marca ei. Prima mea pensula de blending a fost una de la e.l.f. si chiar mi-am facut treaba cativa ani cu ea. Ajuta la blenduirea acelei linii inestetice care ramane dupa ce am aplicat fardul de ochi. Dar atentie, nu trebuie blenduita culoarea  de pe pleoapa, ci "marginea" acesteia. Atunci veti obtine cel mai frumos efect.

M.A.C. 217
Pensula unghiulara de ochi
E utila in mai multe scopuri. Se foloseste pentru conturarea sprancenelor, pentru aplicarea eye-liner-ului tip gel, pentru aplicarea fardului pe pleoapa inferioara, pentru tehnica cut-crease si altele, dupa imaginatie. E o pensula indispensabila, cum de altfel sunt si celelalte pe care vi le-am propus mai sus.

Revlon Double Ended Smokey Eye Brush

Ca bonus, intrucat il folosesc destul de des, va recomand un buretel expansibil pentru machiaj, cum este acesta de la Real Techniques. Poate inlocui cu succes pensula pentru fond de ten si pe cea pentru detalii/concealer. 

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Poate ca v-ati fi asteptat sa mentionez si pensula pentru buze, dar cum eu nu prea o folosesc, nu consider ca e indispensabila sau ca e o pensula care neaparat trebuie avuta la inceput. Personal, mi se pare mult mai greu de aplicat rujul cu pensula decat direct din tub. O fi numai parerea mea?
Bineinteles ca pensule care ne trebuie si ne usureaza "munca" sunt multe, dar m-am gandit ca acestea sunt cele de care avem absolut nevoie, putandu-le inlocui cu succes pe celelalte.


Mai aveti si alte propuneri de pensule care sa intre in categoria de "pensule indispensabile"?





26 comments:

  1. caut si eu o pensula de blending mai buna decat cea de la Elf care e prea scurta, oare e buna cea de la Sephora?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu cum e cea de la Sephora, nu am niciuna. Stiu ca cea pe care o am eu pentru blending (MAC 217) e bestiala si ca cea de la Sigma e la fel de buna.

      Delete
    2. nu dau 120 lei pe o pensula, ceva la jumate de pret dar care sa fie din par natural si fina

      Delete
    3. Pensulele de la Zoeva sunt foarte laudate si au preturi foarte bune. Asta daca esti de acord sa comanzi online. Si eu vreau sa fac o comanda, am auzit foarte multe pareri bune despre toate pensulele Zoeva. Uite-o si pe cea de blending http://www.zoeva-shop.de/en/brushes-accessories/eye-brushes/225-eye-blender/a-8000124/ :)

      Delete
    4. deocamdata nu pot da nici o comanda online, m-am mutat si inca nu mi-am schimbat buletinul:( caut prin magazine plus ca nu as avea rabdare sa astept dupa sigma (2-3 sapt) sau din alte tari.

      Delete
    5. Of, te cred....Altfel nu stiu cum sa te ajut. :(

      Delete
    6. Si Starter Kit de la RT ar fi ff bun daca as locui in Iasi:))

      Delete
  2. foarte interesanta postarea de azi :)
    eu mai am una foarte mare, mai mare decat cea de blush, o folosesc pentru perle, pentru un glow usor, o mai folosesc si pentru a blendui putin blush`ul dupa ce l-am aplicat. sau o mai folosesc sa sterg fardul de sub ochi daca am aplicat in graba si cade putin sub ochi.
    nici pentru mine cea de buze nu exista :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu o mai folosesc pe cea de pudra pentru a blendui blush-ul, mai ales daca este unul mai pigmentat. E foarte utila o pensula mare. :)
      Multumesc :)

      Delete
  3. Ce articol util desi am cam tot ce imi trebuie daca as intra acum intr-un magazin sigur as mai pleca cu ceva pensule :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cunosc sentimentul... :)) Intotdeauna vrem mai mult... :))

      Delete
  4. Ma bucur ca ai facut acest articol deoarece mi se pare foarte utila ;)

    ReplyDelete
  5. Foarte utila postare! Eu pensula de blush de la RT o iubesc si as vrea sa ma marit cu ea. Pentru ca nu cred sa se poata asa ceva legal vorbind o sa imi mai cumpar vreo doua sa le am macar in concubinaj:)) Si agree, 217 e the best si daca mi-as permite mi-as mai lua cateva. Inca n-am gasit nici o pensula care sa se ridice la standardele ei de blending. Mai sunt indragostita de una tip creion, pentru detalii de la Bdellium Tools. Am doar doua pensule de la ei dar zau ca vreau mai multe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu m-as casatori cu 217, clar. :)) Nu am nimic de la Bdelium Tools, mie mi s-a pus acum pata pe Zoeva. :D

      Delete
  6. Sunt de acord cu tine.
    Si eu pe acestea le consider esentiale , restul ne ajuta sa obtinem mici artificii. :)
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da. Oricum, niciodata nu putem avea destule, cum e si cu hainele...Dar am restrans cat am putut numarul lor mentionandu-le strict pe cele esentiale. :*

      Delete
  7. Foarte utila postare !
    Eu nu am pensule destule si momentan caud pensulele ideale pentru pudra si blush. O sa mai aman insa putin, pana la final de luna, cred. Oricum, ale tale sunt superbe ! Sa ai grija de ele ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am mare grija de ele, iti multumesc! :) :*

      Delete
  8. i love my real techniques! they're so good! x
    www.article21.co.uk

    ReplyDelete
  9. Am nevoie disperata de pensule dar mai astept putin:))) in curand e ziua mea >:) :)):D
    Imi placu comentariile pentru fiecare pensula in parte, foarte utile. Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur mult! Fa un wishlist pentru ziua ta, poate il vede cine trebuie. ;))

      Delete
  10. Buna.Imi este de mare ajutor comentariul tau la fiecare pensula in pare...Am auzit de pensule de la Parisax.Ce parere aveti?! Parisax sau Zoeva?!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinceră să fiu Parisax nu am încercat, însă am două pensule de la Zoeva și sunt foarte, foarte încântată de ele. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...