Sunday 5 January 2014

Best of 2013: skincare, hair & tools

Asa cum am inceput si prima parte a acestui top in care am vorbit despre produsele de machiaj favorite ale anului 2013, incep si aceasta postare prin a preciza faptul ca voi mentiona doar produsele sau categoriile de produse care mi-au fost indispensabile tot anul, nimic in plus, nimic doar de umplutura.
Prima categorie asupra careia ma voi axa este cea de ingrijire a pielii. Pentru aceasta am ales 3 produse. Doua dintre ele au fost descoperiri ale anului 2013, celalalt fiind un produs constant in rutina mea inca din 2012. Acesta este (take a deep breath!) Garnier Pure Active Intensive Exfobrusher Spot Fighter. Quick discalimer: nu se gaseste in Romania! De asta nu vreau sa insist prea mult asupra lui, sa nu va fac sange rau. Totusi, cred ca se gaseste in oricare alta tara, asa ca nu ezitati sa-l cumparati daca plecati "afara". Dupa cum se vede si din poza, are o periuta care ajuta la curatarea fetei mai bine decat oricare alt scrub. Contine 2% acid salicilic si datorita lui aspectul tenului meu s-a schimbat total. Foarte rar imi mai apar cosuri, adio puncte negre si pori astupati. Nu e text de reclama, chiar nu mai am aceste probleme datorita acestui produs. Probabil daca ar tb sa ma limitez doar la doua produse din aceasta categorie pe care sa le folosesc toata viata as alege crema hidratanta  si acest exfoliant.

Va rog sa scuzati pozele de toata jena, dar e tare greu la lumina artificiala sa scoti ceva ca lumea. Nu se va mai intampla, pinky promise! :D

Ca tot am mentionat crema hidratanta, alt produs care mi-a placut foarte mult in anul care tocmai s-a incheiat a fost Effaclar K de la La Roche Posay. Am mai vorbit despre aceasta crema in postarea despre produsele terminate. E o crema fara parabeni, lasa tenul hidratat si mat. O s-o recumpar pana mi se va obisnui fata cu ea.



Lotiunea micelara de la L`oreal este o alta varianta a celebrei Bioderma Sensibio. O prefer in locul acesteia pentru ca e mai ieftina si mai usor de gasit in Anglia. Topeste imediat machiajul, nu lasa filtru gras, nu necesita clatire. Si despre acest produs am mai vorbit aici. Am folosit o poza veche pentru ca tocmai mi s-a terminat si nu am gasit azi pe nicaieri si nu am vrut sa pozez un tub gol.


Urmatoarea categorie la care ma voi referi este cea legata de ingrijirea parului. Am 3 produse pe care am tinut sa le mentionez aici. O sa incep cu iubitul meu sampon uscat care e, dupa cum am mai spus si cu alte ocazii, mana cereasca pentru mine. Momentan am sampoane uscate doar din gama Batiste dar o sa vreau sa incerc si altele. Ca sa sumarizez pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest gen de produs, nu, nu ma spal pe cap cu el cum au crezut cateva persoane. Il folosesc intre spalari. Pulverizez la radacini si absoarbe imediat uleiurile de pe scalp care fac parul foarte gras. Si il mai folosesc si pentru volum si textura la nivelul radacinii.


Dove  Hair Therapy Leave in conditioner este un alt produs foarte bun. Nu stiu sigur daca se gaseste si la noi dar stiu ca gama Gliss are un produs similar care face exact acelasi lucru. Pana si ambalajul este identic. De cand mi-am vopsit parul roscat  am renuntat la spalatul parului o zi da, o zi nu, pentru ca roscatul iese din par la fiecare spalare. In consecinta, am  devenit imediat dependenta de un balsam leave-in pe care sa-l folosesc intre spalari, cand simt ca parul devine uscat si lipsit de viata si are nevoie de hranire si hidratare. Acesta de la Dove este foarte bun, nu numai ca mi-l hidrateaza, dar  ma ajuta si la descurcarea lui. Si foarte important,. nu-l ingrasa.


Urmatorul produs care nu mi-a lipsit a fost a fost cel pentru textura, cu sare de mare. Nu am fost fidela unei anumite marci, am tot incercat de-a lungul anului mai multe. Nu m-a dat niciuna pe spate in mod special, am cumparat ce era la oferta pentru ca mai toate fac acelasi lucru. Ofera textura parului si onduleuri de sirena. Nu am mai folosit atat de mult fixativ pentru carlionti, am preferat spray-urile cu sare de mare pentru ca ofera un look mai natural si cred eu, sunt si mai sanatoase pentru par. Ma insel? Acum il am pe acesta, got2b de la Schwarzkopf.


Ultima categorie e cea legata de  "unelte". Pensulele de la Real Techniques au fost o adevarata binecuvantare. Toate sunt bune si foarte ieftine in comparatie cu cele de la brand-urile mai mari care fac cam acelasi lucru. Le am aproape pe toate, imi mai lipsesc cele pentru ochi pe care urmeaza sa le procur. Le iubesc! Acestea sunt preferatele mele. Si nu pot sa nu mentionez si buretelul minune de la Real Techniques. Si ca tot veni vorba de pensule de ochi, MAC 217 e pensula mea preferata. De la un timp o folosesc pentru orice machiaj de ochi, pentru fiecare culoare. Atat de buna e! Si-i sunt tare recunoscatoare celei care mi-a facut-o cadou. (Te stii tu!)


Nu in ultimul rand vreau sa mentionez peria Tangle Teezer. Este o perie care face mult mai usor pieptanatul. And God knows I need it! Parul meu mereu s-a incurcat foarte repede si de cand e si foarte  lung se incurca si mai tare. Asa ca aceasta perie a fost ca o binecuvantare, timpul periatului se scurteaza considerabil.


Ati folosit vreunul dintre aceste produse? Se afla printre preferatele voastre?

8 comments:

  1. Nu am folosit pana acum niciun produs din lista ta dar ... Batiste e cap de afis. <3
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abia astept sa-l procuri si sa ne spui parerea ta. :)

      Delete
  2. Nu am folosit nimic din produsele tale favorite, dar salivez tare dupa pensule ! <3
    http://culore.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt o investitie foarte buna. Le recomand cu caldura :)

      Delete
  3. Eu am avut de la La Roche Posay crema Effaclar duo, foarte multumita de ea. :)
    Urmeaza sa-mi achizitionez cat de curand niste pensulici Real Techniques, can't wait. :)
    Pupici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, am avut-o si pe aceea acum ceva timp, foarte buna.
      Cat despr epensule, o sa te indragostesti imediat! :) :*

      Delete
  4. Pensulele acestea ma super tenteaza dar pana o sa mi le permit cred ca o sa ma multumesc cu cele de la Elf:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si la e.l.f. sunt pensule bune, si eu am cateva pe care le folosesc. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...