Pages

Wednesday 20 April 2016

Pensulele mele de machiaj preferate

Având în vedere că în ultima perioadă nu prea am inspirație când vine vorba de blog, m-am gândit să vă scriu câte ceva despre pensulele mele preferate pentru că nu am făcut niciodată un articol de acest gen. Vă scriam acum 2 ani despre pensulele de care chiar avem nevoie aici, dar acum vi le prezint pe cele pe care le iubesc cel mai mult și pe care le folosesc mereu (în funcție de machiajul pe care îl adopt, evident) și de care nu mă despart niciodată.


e.l.f. Complexion Brush. Este pensula pe care o folosesc pentru a aplica pudra pulbere, bronzerul, uneori blush-ul. O mai folosesc și atunci când vreau să se îmbine frumos pudra de contur cu blush-ul și iluminatorul. Mă asigur că este curată și trec ușor peste cele trei pentru un look cât mai natural. Am fost surprinsă încă de la început de calitatea acestei pensule, este foarte moale, fină, și deși o am de peste 2 ani, nu am avut niciun fel de probleme cu ea la spălat.

Real Techniques Bold Metals 300 Tapered Brush. La fel ca și celelalte pensule din colecția Bold Metals pe care le veți vedea mai jos, aceasta a intrat în posesia mea în februarie. De atunci o folosesc cu sfințenie  pentru aplicarea blush-ului - aplică exact cantitatea dorită, a iluminatorului, dar mi-am și conturat fața cu ea. O iubesc!

e.l.f. Blush Brush. Deși e o pensulă destinată aplicării blush-ului, eu nu am folosit-o niciodată în acest scop. E prea mică. O folosesc în schimb pentru aplicarea iluminatorului sau pentru un contouring subtil. La fel ca și în cazul celelailalte pensule e.l.f. prezentate, deși o folosesc de câțiva ani, nu mi-a creat probleme și o recomand.

Real Techniques Contour Brush. O altă pensulă pe care nu am folosit-o deloc în scopul pentru care a fost destinată este aceasta. Foarte mult timp am folosit-o pentru întinderea anticearcănului - acum fac acest pas mai mult cu burețelul de la Real Techniques -, dar și pentru a întinde primer-ul de pleoape pentru că nu-mi place să îl întind cu degetele.

Real Techniques Bold Metals 301 Flat Contour. Nu seamănă cu nicio altă pensulă din colecția mea, așa că deține un loc special în sufletul meu. O folosesc, evident, pentru un contur făcut ca la carte și nu dă greș niciodată.

Zoeva 228/Luxe Crease. O pensulă pufoasă, cu peri lungi, perfectă pentru estomparea culorii din pliul pleoapei.

Zoeva 221/Luxe Soft Crease. Pe aceasta o folosesc pentru a difuza culoarea de tranziție și în general pentru un machiaj bine estompat. 221 și 228 fac perechea perfectă, nu știu cum m-am descurcat în realizarea machiajelor mele până acum fără aceste două pensule.

MAC 217. Este probabil pensula de ochi care nu ar trebui să lipsească niciunei persoane pasionate de machiaj. Am folosit-o ani de zile pentru difuzarea fardurilor, dar și pentru aplicarea acestora pe pleoapa mobilă.

Următoarea pensulă cu două capete face parte din setul EcoTools Eye Enhacing Duo Set. De cum am cumpărat setul, această pensulă a devenit una dintre favoritele mele. Folosesc acest capăt pentru a aplica o culoarea mai intensă pe pleoapa superioară în colțul exterior. Având perii mai mici și mai denși este perfectă în acest scop.

Cel de-al doilea capăt mă ajută să aplic culoare sub linia genelor inferioare. Mai am pensule pe care le pot folosi în acest scop, dar aceasta fiind mai deasă, mă ajută să aplic cu precizie fardul, dar să-l și difuzez în acelați timp pentru un aspect cât mai curat.

O altă pensulă dublă și foarte veche în colecția mea este Revlon Double Ended Smokey Eye Brush. Capătul cu pensula unghiulară l-am folosit pentru conturarea sprâncenelor cu ceară. E micuț, foarte fin și subțire, deci perfect pentru ceara sau fardul de sprâncene.

Celălalt capăt este, după cum se poate vedea, foarte micuț dar și util în același timp -  pentru un cut crease sau pentru a aplica o nuanță iluminatoare în colțul intern al ochiului.

Real Techniques Bold Metals 201 Pointed Crease. La început am crezut că nu voi folosi prea des această pensulă, dar m-am înșelat. E foarte densă, scurtă și ușor ascuțită, așa că o folosesc atunci când am nevoie de foarte multă precizie pe pleoapa superioară. O mai folosesc și pentru a estompa fardurile cremă sau pentru a difuza culoarea de sub genele inferioare.

Real Techniques Bold Metals Oval Shadow Brush. E o pensulă multitasking. Fiind mai mare, poate aplica fardul pe pleoapa superioară foarte ușor estompându-l în același timp. E perfectă și pentru fardurile cremă, dar și pentru conturarea nasului, așa cum am mai folosit-o eu. 

Observați că nu a fost prezentă nicio pensulă pentru aplicarea fondului de ten. Acest lucru se datorează faptului că eu de mai bine de un an nu-mi mai aplic fondul de ten decât cu burețelul Miracle Complexion Sponge de la Real Techniques. Cu pensulele nu reușesc să obțin deloc un aspect natural, lasă urme și-mi evidențiază porii și mai mult.


Sunt tare curioasă care sunt și pensulele voastre preferate și aștept să-mi voriți despre ele în comentarii.  Dacă ați scris deja un articol despre asta, vă invit să-mi lăsați link-ul, dacă nu, vă invit să-l scrieți. :)

No comments:

Post a Comment